Ryanair anker til Høyesterett

Flyselskapet kaller lagmannsrettens avgjørelse om at en sak om usaklig oppsigelse skal behandles i Norge, for bisarr.

Michael O'Leary i Ryanair.

ERIC FEFERBERG
  • Kristin Norli
Publisert:,

«Ryanair har bedt sine advokater om å umiddelbart anke denne bisarre kjennelsen til Norges Høyesterett», skriver Ryanair i en pressemelding onsdag kveld.

Meldingen fra lavpris-flyselskapet kommer kort tid etter at det ble kjent at Borgarting lagmannsrett har gitt Parat og en tidligere flyvertinne i Ryanair medhold i at et søksmål om usaklig oppsigelse fra selskapet, skal behandles i en norsk domstol, og ikke i Irland, slik Moss tingrett mente for drøye to uker siden.

BAKGRUNN: Parat vant over Ryanair i lagmannsretten

- Kjennelsen fra lagmannsretten er uforklarlig og uholdbar gitt at domstolen aksepterte at mesteparten av Ms. Coccas arbeid fant sted utenfor Norge, utført av en italiensk statsborger som var ansatt på en irsk kontrakt i et irsk selskap (Crewlink), som var underlagt irsk lov, skriver selskapet videre.

Bakgrunnen for saken er at den tidligere flyvertinnen Alessandra Cocca, som jobbet for selskapet på flyvninger med base på Rygge flyplass, har gått til sak mot Ryanair og hevder hun er usaklig oppsagt.

Italienske Cocca støttes av arbeidstakerorganisasjonen Parat i saken.

Ryanair skriver videre at Cocca betalte skatter og avgifter til Irland, fikk sin lønn inn på irsk konto og arbeidet ombord i et irskregistrert fly, som «etter lovens definisjon er irsk territorium».

- Det er helt klart at hun arbeidet i Irland, ikke i Norge, avslutter Ryanair.

Tidligere onsdag reagerte Parat-nestleder Vegard Einan slik på lagmannsrettens kjennelse:

- Ryanair gikk hardt ut etter kjennelsen i tingretten og jeg ser fram til hva de nå vil gjøre. Kjennelsen i lagmannsretten bekrefter vår påstand om at Ryanair systematisk og på det groveste har brutt norsk lov gjennom mange år, sier Einan.

På Twitter skriver Einan følgende: «Parat vant over Ryanair i Lagmannsretten!! Seier for norsk lov og rettferdig konkurranse i luftfart.»

BAKGRUNN: Tidligere flyvertinne til sak mot Ryanair

LES OGSÅ:

mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

  1. Parat vant over Ryanair i lagmannsretten

  2. Ryanair-oppsagt i Norgehenvises til irsk rett

  3. Høyesterett: Ryanair må møte i norsk domstol

  4. Annonsørinnhold

  5. Sak mot Ryanair skal føres i Norge

  6. Ryanair-sak skal føres etter norske lover