Renten stiger i Lånekassen

Fastrentene på studielånet har økt siden sist, men er fortsatt svært lave. Men, du har fremdeles lite å tape på å binde.

  • Tone Iren Sørheim
Publisert:

Økte renter. Fra 1. november går fastrentene i Lånekassen opp. De nye satsene, 2,379 prosent for tre år, 2,477 prosent for fem år og 3,065 prosent for ti års bindingstid, er likevel historisk sett svært lave.

Fristen for å binde er 12. oktober.

Sammenlignet med forrige fastrenteperiode, stiger satsene for tre og fem år med knappe 0,1 prosentpoeng. Ti års fastrente går opp med 0,3 prosentpoeng.

Kommunikasjonsdirektør Anne-Berit Herstad i Lånekassen.

Foto: Lånekassen

– Tre års fastrente vil fortsatt være lavere enn flytende rente, som vil være på 2,477 prosent i november og desember. Samtidig er dette tidenes nest laveste fastrenter, sier Anne-Berit Herstad, kommunikasjonsdirektør i Lånekassen.

Les også:Slik drøyer du studielånet

Ingen klar trend. De underliggende rentene som Lånekassen baserer sitt fastrentetilbud har vært svakt stigende de siste to månedene. Men rentene har de siste dagene falt noe tilbake.

Dermed er det vanskelig å gi en klar anbefaling om du bør benytte deg av dette rentetilbudet eller ikke.

Du har likevel lite å tape på å binde studielånsrenten om du gjør det nå.

Valgte rentebinding. Lisa Sheina (24) valgte å binde studielånsrenten etter endte studier. Hun liker forutsigbarheten fastrente gir, og tror samtidig renten kommer til å øke i bindingsperioden. Hun inngikk fastrenteavtale i august.

Foto: Privat

Dine Penger vil komme med en anbefaling om du bør binde eller ikke innen fristen 12.oktober, baser på siste utvikling i rentemarkedet.

Les også:Nå sjekker Lånekassen hvor du bor

De fleste har flytende rente. 179.000 av Lånekassens kunder har fast rente på studielånet sitt. 303.700 kan søke om å binde renta denne gangen.

Disse kan ikke binde. Er du fortsatt student, kan du ikke binde. Det skal du ikke være for lei deg for:

I studietiden er det nemlig ingen renter på studielånet. Rentene begynner først å løpe etter at studiene er over.

Og da får du ta vurderingen om du vil binde eller ikke:

Alle som avsluttet utdanningen sin i vår kan vurdere søke om fastrente hvis de ikke allerede har bundet, men studenter som får støtte fra Lånekassen kan ikke binde renten.

Slik går du frem. Du kan søke om fastrente på Dine sider på lanekassen.no. Du logger inn med MinID, en felles innlogging til offentlige tjenester, blant annet innlevering av selvangivelsen.

Både fast og flytende rente blir fastsatt seks ganger i året. De som ikke aktivt søker om fast rente, vil automatisk ha flytende rente.

Følg Dine Penger på Facebook!

Publisert:

Flere artikler

  1. Fortsatt svært lave fastrenter: Fastrenten svakt opp hos Lånekassen

  2. Nye tall fra Lånekassen: Nå stiger fastrenten i Lånekassen

  3. Rekordlav rente i Lånekassen

  4. Uendret fastrente i Lånekassen

  5. Lavere fastrente i Lånekassen