Arbeidstilsynet slakter forslag til ny arbeidsmiljølov

Arbeidstilsynet er sterkt kritisk til arbeidsminister Robert Erikssons (Frp) forslag til ny arbeidsmiljølov.

FÅR KRITIKK: Arbeids- og sosialminister Robert Eriksson (Frp) la i juni frem forslag til endringer i arbeidsmiljøloven. Arbeidstilsynet advarer mot at forslaget kan legge til rette for mer arbeidslivskriminalitet.
Publisert: Publisert:

Regjeringens ønske om å myke opp arbeidsmiljøloven kan føre til mer sykdom, stress og ulykker, mener Arbeidstilsynet, som har ansvar for helse, miljø og sikkerhet på norske arbeidsplasser. Tilsynet frykter også at lovendringene vil legge til rette for mer arbeidslivskriminalitet, skriver Aftenposten.

Høringsfristen for regjeringens forslag til ny arbeidsmiljølov utløp denne uken.

I det 40 sider lange notatet vender Arbeidstilsynet tommelen ned for de aller fleste endringsforslagene, og anklager regjeringen for å overse forskning, for å bedrive tendensiøs sitering av forskningsrapporter og for å ha manglende kunnskap.

Tilsynet frykter at de foreslåtte endringene kan føre til at presset for økt overtid kan bli sterkt i den useriøse delen av arbeidslivet, og at det kan gå ut over bedriftene som tar bedre vare på ansatte.

Arbeidsminister Robert Eriksson sier i en kommentar at han skal gjennomgå alle høringsuttalelsene nøye før han konkluderer.

– Regjeringen tar selvsagt ingen sjanser når det gjelder folks liv og helse. Vi foreslår forsiktige oppmykninger innenfor trygge og gode rammer, sier han.

Les også:

30-40 ansatte må gå ved Arendals BryggeriIngen dommedagsstemning hos norske oljeingeniørerGår fra millionlønninger til gründerdrømmenDenne roboten sørger for at Ekornes ikke flagger ut

Publisert: