24 menn grillet Lagarde

Ingen bønn for Christine Lagarde da hun var på jobbintervju i IMF.

Første kvinne: Frankrikes finansminister Christine Lagarde tar over som toppsjef i det internasjonale pengefondet fra 5 juli.
  • Ingeborg Strand Christensen
Publisert:

I går tirsdag ble det klart at den franske finansministeren Christine Lagarde blir ny sjef for Det internasjonale pengefondet(IMF). Hun begynner i jobben 5 juli.

LES OGSÅ: Lagarde blir ny IMF-sjef

Lagarde er den første kvinnen som innehar toppvervet.

I et intervju med den franske tv-kanalen RF1 fortalte Lagarde tirsdag at intervjuprosessen hadde vært tøff.

- I intervjuet foran styret i IMF var det 24 administratorer, ikke en eneste av dem var kvinne. I tre timer ble jeg spurt ut av 24 menn, fortalte Lagarde.

- Jeg sa til meg selv at det er godt ting kan forandre seg litt, og at vi alle bør bidra med våre ulikheter og respektive kvaliteter og av til en annerleds måte å se ting på.

Bekymret for Hellas

Lagarde ga i intervjuet uttrykk for sin bekymring rundt situasjonen i Hellas, og håper eurolandene kan samle seg rundt sparetiltakene.

LES OGSÅ: Ber Hellas samle seg om spareplanen

- Å forlate euroen er det verste scenarioet som absolutt og for all del må unngås. Det må bli gjort på en felles og samordnet måte, sa Lagarde.

- Alle kreditorene må komme til Hellas' sengekant, og Hellas' må ta seg selv i hånden på en ansvarlig måte, åpenbart ved å være oppmerksomme for sine offentlige finanser og mot dem som er i de vanskelige situasjonene.

Ny franskmann

Lagarde overtar sjefsstolen i IMF etter Dominique Strauss-Kahn. Han var leder i IMF siden november 2007, og har i likhet med Lagarde også vært finansminister i Frankrike.

Strauss-Kahn gikk av i mai som følge av at han er mistenkt for seksuelle overgrep mot en stuepike på et luksushotell i New York.

Lagarde har lenge vært favoritt til å overta toppvervet, men har møtt kritikk for ikke å være økonom av yrke.

LES OGSÅ:

  • Flere land vil ha Lagarde som IMF-sjef
  • Lagarde: - Jeg er klar
Publisert:
Gå til e24.no

Flere artikler

  1. Kinas sentralbank støtter Lagarde

  2. - Lagarde nærmere IMF-toppen

  3. Ny IMF-sjef skal etterforskes for maktmisbruk

  4. Moralsk pekefinger i Lagardes IMF-kontrakt

  5. Lagarde seiler opp som mulig IMF-sjef