FN-ambassadør til First House

Norges nåværende FN-amassadør Morten Wetland skifter beite til konsulentbyrået First House.

BLIR KONSULENT: FN-ambassadør Morten Wetland går til First House.
  • E24
Publisert:

FN-ambassadør Morten Wetland starter i First House i august, der han særlig skal ivareta selskapets internasjonale virksomhet, skriver First House i en pressemelding.

- Dette er en sjelden god rekruttering. Wetland har en unik kombinasjon av erfaring fra så vel politikk som næringsliv og diplomati. Hans internasjonale forståelse og nettverk vil komme våre oppdragsgivere til nytte. I tillegg har Wetland en betydelig erfaring fra energisektoren, sier administrerende direktør Per Høiby i First House i pressemeldingen.

Wetland var tidligere statssekretær på Statsministerens kontor og har vært statssekretær i både Thorbjørn Jaglands og Gro Harlem Brundtlands regjeringer.

- First House har i dag stor vekst i Norge, men flere kunder etterspør kompetanse på internasjonale spørsmål. Som FN-ambassadør er jeg vant til å operere daglig i et multikulturelt miljø, noe som gjør at jeg raskt kan komme med analyser på internasjonale forhold, sier Wetland til Dagens Næringsliv.

Han har vært Norges ambassadør i Tyskland, og hadde blant annet ansvaret for den juridiske siden under EØS-forhandlingene.

Wetland er utdannet jurist ved Universitetet i Oslo.

Han er den foreløpig siste i en lang rekke av nære medarbeidere til statsminister Jens Stoltenberg som går til pr-byrået.

LES OGSÅ:

  • Stoltenbergs tidligere statssekretær blir PR-mann
  • First House vant fakturastrid mot kunde
  • Frp-Listhaug til First House
Publisert:
Gå til e24.no

Flere artikler

  1. Går fra Burson-Marsteller til First House

  2. First House avviser oppdrag for Kina

  3. Jagland slår First House-alarm

  4. Høyre-topp til First House

  5. Solheim tilbudt jobb av Bjarne Håkon Hanssen