Politiet startet lønnskamp under 22. juli-krisen

Ville ikke ha avbrutt ferien uten full overtidsbetaling.

BENYTTET ANLEDNINGEN: Arne Johannessen i Politiets Fellesforbund lot ikke muligheten til lønnskamp gå fra seg.

Trond Solberg
  • NTB
Publisert: Publisert:

Politiets Fellesforbund kjempet de første dagene etter 22. juli i fjor for å sikre politifolk som måtte avbryte feriene, best mulig overtid. Sentrale politikere reagerer sterkt.

I en redegjørelse som Politidirektoratet sendte regjeringen fem dager etter terrorhandlingene i fjor, fremgår det at politifolkenes egen fagforening hadde varslet at de ikke ville avbrutt ferien sin uten full overtidsbetaling fra det øyeblikket de forlot feriestedet, skriver Aftenposten.

Allerede i de første dagene etter 22. juli startet leder Arne Johannessen en lønnskamp for de 655 tjenestemennene som måtte avbryte ferien på grunn av terrorangrepene, noe som skapte sterke reaksjoner innad i regjeringen.

Arbeiderpartiets partisekretær Raymond Johansen er rystet og sier til avisen at det ikke er tid for å forhandle om kompensasjon midt under en nasjonal krise. Det må være avklart i forkant eller håndteres i etterkant, sier han.

– Det er rystende og skammelig hvis Politiets Fellesforbund allerede i dagene etter 22. juli fremmet krav og gikk inn i forhandlinger om kompensasjon, sier Johansen.

Også Høyres Bent Høie og Fremskrittspartiets Per Sandberg – lederen av Stortingets justiskomité, reagerer sterkt.

Johannessen understreker på sin side at dette er vanlig praksis ved ekstremsituasjoner.

– Det viktigste målet var å mobilisere flest mulig politifolk. Og så var det viktig at de som avbrøt ferien, ikke satt med ekstra utgifter. I kriser er ikke det ordinære regelverket tilpasset den ekstreme situasjonen man jobber i, sier han.

Publisert:

Flere artikler

  1. Tar gjenvalg som nestleder etterlederkamp

  2. 220 politiårsverk borte etter timekutt

  3. Ingen løfter om våpen fra Faremo

  4. Vil drøfte pensjonsalder for politifolk

  5. Stiansen stenger. Slik vil Oslo at utelivet i byen skal reddes.