Ledertalentene 2021

Jonas Jafari (32) er årets ledertalent 2021

32-åringen Jafari fra Follo er leder i Google og bosatt i Los Angeles. Han er vinner av E24s ledertalentene 2021.

Jafari avbildet på Google-kontoret i Los Angeles.
 • Hanna Ghaderi
 • Ina Vedde-Fjærestad
Publisert:

Nå kan du nominere ditt ledertalent for 2022!

For 14. gang skal E24 kåre årets ledertalent i norsk næringsliv.

Vi har nå åpnet for nominasjoner, og du kan nominere din kollega, leder eller venn her.

I samarbeid med
pwc
mercuri

Jonas Jafari (32) kapret drømmejobben i Google like etter at han var ferdig med studiene. Nå er han kåret til vinneren av «årets ledertalent».

– Dette betyr veldig mye, og det er veldig veldig hyggelig, sier han, og fortsetter:

– Det er stort når sånne ting skjer. Jeg har jo sett de fantastiske folkene som har vunnet tidligere, og det er virkelig inspirerende å lese om, og når det samme skjer med meg, så blir jeg jo veldig stolt.

Jafari ble også kåret til vinneren av kategorien «Årets salgsleder» i 2021.

Les også

Jonas har gjort kometkarriere i Google: – Handler om å jobbe smart

«Helt ekstraordinær»

Juryens begrunnelse trekker frem at Jafari på tross av sin unge alder har utmerket seg helt i toppsjiktet av ledere gjennom flere år i Google.

Han ble nylig hentet til stillingen som «Global Manager for Trust and Safety» for selskapets søketjeneste.

«Årets ledertalent beskrives som en helt ekstraordinær, strålende og moden leder, som leverer fantastiske resultater», sier juryen videre.

– Skal leve litt på dette

– Får du mye tilbakemeldinger på din lederstil?

– Ja, det gjør jeg. Vi har veldig gode prosesser på det å gi og få feedback fra alle kanter. De fleste selskaper er flinke til dette nå, men jeg tror vi er ekstra flinke på det i Google. Vi ledere får mye tilbakemeldinger, og det gjør at man holder beina på jorda. Det er veldig viktig og man lærer mye av det.

– Du sier til medarbeiderne dine at de skal huske å nyte å livet. Hvordan nyter du selv livet? Tar du til deg de gode tilbakemeldingene du får?

– Jeg har nok blitt bedre til det med årene. Det er viktig å nyte livet, jeg tror man blir flinkere av å legge bort tanken om at man hele tiden kan bli bedre og få til noe mer. Det er greit å være fornøyd en periode. Man trenger ikke dagen etter sette seg nok et ambisiøst mål. Nå skal jeg leve litt på dette en periode og være stolt av meg selv.

Kjenner du neste års ledertalent? Du kan tipse oss til kåringen i 2022 her.

– Takknemlig

Jafari begynte å studere informasjonsteknologi i Bergen, før han tok en master i innovasjon, entreprenørskap og teknologiledelse. Ved siden av studiene hadde han en rekke ulike deltidsjobber, og sammen med en kamerat startet han også nettbutikken krydderia.no, som de solgte etter seks års drift.

Etter noen år i selskapet Computas, kom han inn på en et masterprogram ved sveitsiske IMD. Det skulle vise seg å bli inngangsporten til å oppfylle drømmen han hadde hatt siden han ble interessert i IT: å jobbe for Google.

– Jeg begynner jo å bli litt eldre, og kan ta meg selv i å se litt tilbake på livet, og jeg blir jo da spesielt takknemlig for alt jeg har vært gjennom, sier han og fortsetter:

– Jeg spilte for eksempel mye fotball som tenåring, og jeg tenker jo nå mer over hva for eksempel treneren min betydde for meg. Det er mange tilfeldigheter som skjer i livet og mange mennesker som har påvirket meg positivt.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. Ledertalentene 2021
 2. Google
 3. Ledertalentene

Flere artikler

 1. Betalt innhold

  Emilie Stordalen: – Ikke vær så flink pike

 2. Oljefondssjef Nicolai Tangen: – Jeg har ingen tro på naturlig talent

 3. Se alle vinnerne: Dette er årets ledertalenter

 4. Har du en kollega som skiller seg ut? Tips oss i hele sommer!

 5. Kjenner du årets ledertalent? Nå kan du tipse oss!