Stol på deg selv, Silje

Det er snart ett år siden jeg gjorde et karriereskifte og ble gründer på nytt. Her kommer min evaluering av reisen så langt.

 • Silje Landevåg
  Silje Landevåg
  Silje Landevåg er gründeren bak nettsuksessen Getinspired.no. Nå bygger hun seg opp som investor.
Publisert: Publisert:
I sjefsstolen
Hver mandag deler noen av Norges fremste næringslivsledere og gründere erfaringer og tanker fra sin karriere og hverdag. Teksten gir uttrykk for skribentens holdning.

Nå er det skikkelig travle dager hos Get Inspired. Men mye er endret fra da jeg som fersk gründer håndterte julesalgene fra kjøkkenbenken i Oslo og dro med ryggsekken til postkontoret for å sende varene. Nå jobber robotene på det automatiserte lageret døgnet rundt, og jeg er ute av den daglige driften.

Det er fint og litt rart å tenke tilbake på tiden da jeg bygget opp selskapet fra bunnen av. Et drøyt år er gått siden jeg besluttet å selge meg ned og ta en mindre aktiv rolle i Get Inspired, en beslutning som modnet over tid. Jeg ønsket å være gründer på nytt gjennom mitt eget investeringsselskap Diwp (Do it with passion), der jeg ville bruke min kompetanse og kapital til å bidra til å skape nye vekstbedrifter.

Elli Myrvold Bjerve (til venstre) var den første ansatte i Silje Landevågs selskap Diwp.

Det første året

Det siste året har gitt meg lærdommer jeg tror er nyttige for andre som endrer retning på karrieren og vil starte noe for seg selv. Jeg har igjen erfart at det tar tid å bygge noe fra bunn. Likevel – når jeg oppsummerer, ser jeg at mye er utrettet det første året:

 •  Den første ansettelsen er blitt en superviktig ressurs for meg og selskapet
 • En tydelig forretningsplan, som beskriver hva Diwp skal være og hvilke kriterier som skal ligge til grunn for selskaper vi skal inn i, er utviklet
 • Investeringen i Salvesen & Thams, som eier flere selskaper, og plasseringer i aksjer og fond har utviklet seg bra
 • Det er gjennomført en rekke aktiviteter for å reposisjonere «Get Inspired»-Silje til «gründer og investor»-Silje, blant annet deltagelse som lørdagsgjest på NRK Dagsrevyen, i podkaster som E24 og Stormkast, som innleder på konferanser og ved å utvikle gode innholdskonsepter i mine sosiale medier-kanaler
 • Nettverket mitt er utviklet, noe som har gitt kompetanseheving, motivasjon og spennende muligheter
 • 50–60 potensielle investeringscaser er blitt vurdert, hvorav noen er superhotte
 • Strukturkapital og verktøy for overføre kunnskapen min til andre bedrifter er utviklet

Det er lagt et godt grunnlag for å utvikle selskapet som i dag er lite, til å kunne bli noe stort. Planen videre er å bygge et digitalmarkedsbyrå ved siden av investeringsselskapet. Slik får jeg enda bedre bidratt med spisskompetanse til bedriftene vi skal investere i. Jeg ønsker også å få på plass et profesjonelt styre som kan utfordre meg.

Utfordringen er kapasitet

I løpet av 2022 er planen å investere i to-tre bedrifter. Jeg ønsker å bidra på mange områder sammen med teamet, og derfor er min kapasitet en utfordring. Det blir viktig ikke å gape over mer enn jeg kan levere på. I løpet av de neste årene skal jeg forsterke teamet med finansiell kompetanse – aller helst en investeringsdirektør.

Silje Landevåg vil i løpet av neste år investere i to-tre selskaper.

Ha is i magen

Den viktigste lærdommen fra evalueringen av aktiviteter, er at tålmodighet er nødvendig. Jeg må stole på meg selv og ha is i magen. Det handler om å gjøre det som er riktig på sikt, og ikke hoppe på første og beste mulighet. Jeg må være tro mot målene mine, selv om veien kan endres underveis.

Gjennomføringskraft er også essensielt. Ingenting skjer av seg selv, og aktivitet skaper aktivitet. Jeg trives med å være tilbake med oppgaver som jeg gjorde i gründerfasen av mitt første selskap – oppgaver som kan oppleves som små eller uviktige, men som er sentrale for å bygge et godt fundament. 

Forventninger

Det har vært skummelt å starte opp for seg selv igjen og gjøre et skifte i karrieren. Mange heier og hjelper, men jeg kjenner også på forventninger om å lykkes. Og selv om jeg har fantastiske samarbeidspartnere rundt meg, er man alene om beslutningene. Det krever at man er trygg på seg selv.

Lærdommene skal jeg omsette til å skape ny kraft inn i det nye året. Jeg blir inspirert bare av tanken på alt som skal skje! Takk til alle som har fulgt reisen min så langt. Jeg gleder meg til fortsettelsen!

Les også

Silje Landevåg: Slik lykkes du i sosiale medier

Les også

Silje Landevåg: Slik lykkes du i sosiale medier

Les også

Silje Landevåg: Fem tips til gründere

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. I sjefsstolen
 2. Teknologi
 3. Design
 4. Get Inspired
 5. Gründer

Flere artikler

 1. Suksessgründerens beste tips: Slik lykkes du i sosiale medier

 2. Treningsgründer blir kakeinvestor

 3. Betalt innhold

  Silje ble millionær på egen gründeridé

 4. Betalt innhold

  Silje Landevåg: Fire økonomiråd til gründere

 5. Betalt innhold

  Da hodejegeren ringte