- Det holder ikke med bachelorgrad

Motivasjon og lang utdanning er blant tingene du må ha. Slik får du jobb hos de mest populære bedriftene.

POPULÆR: Direktør Tone Rognstad for Rekruttering og Profilering i Statoil får stadig flere søknader på pulten sin. Hun sier det er en tøff kamp om jobbene i Oljegiganten.

Tomas Alf Larsen
  • Cecilie Storbråten Gjendem
Publisert:,

For 18. året på rad ble Statoil kåret til den mest populære arbeidsgiveren blant studentene.

Det viser Universums studentundersøkelse for 2014, som presenteres her på E24.

Sjekk de fire listene over de 30 mest populære arbeidsgiverne i følgende «bransjer»: Business, IT, Ingeniør og Humaniora.

Oljegiganten kuppet førsteplassen både blant økonomi- og ingeniørstudentene.

- For Statoil er det viktig å ha en sterk posisjon som en attraktiv arbeidsgiver. Vi er derfor på besøk på alle universitetene i Norge hvor vi forteller om Statoil som arbeidsgiver og hvilke arbeidsoppgaver som kan være aktuelle, sier direktør for Rekruttering og Profilering Tone Rognstad i Statoil til E24.

Søk i og sjekk alle listene her!

Hun understreker at Statoil er svært fornøyde med nok et år på topp og at de jobber hardt for å opprettholde denne posisjonen.

- Holder ikke med bachelorgrad

Flere av selskapene som er blant de mest populære blant studentene opplyser at de foretrekker søkere med lang utdanning og relevant erfaring.

Dersom du vil ha jobb i Statoil er det et krav.

- Nyutdannede må ha fullført eller være i avslutningen av en mastergrad eller doktorgrad, sier Rognstad.

Hun legger til at selskapet også verdsetter gode akademiske resultater, og gjerne prioriterer søkere som har vært blant de beste i klassen.

- I tillegg bør kandidaten sette seg inn i verdiene til det selskapet de ønsker å jobbe for. Vi har en verdibasert presentasjonskultur, noe som betyr klare forventninger og gjensidig forpliktelse i forhold til atferd, resultatoppnåelse og utvikling sier Rognstad til E24.

Både Aker Solutions, som kapret plassen bak Statoil for ingeniørene, og Telenor bekrefter at de også ser etter dette i sine søkere.

Les også

Vil ikke hjem til Norge

Les også

- Vi trenger de klokeste hodene

Utenlandserfaring

Alle selskapene er også klare på at utenlandserfaring enten i form av utdanning eller jobb kan hjelpe til med å skille deg fra andre søkere.

- Vi har avdelinger i mer enn 30 land og det er klart at vi får mye ut av å ansette mennesker som har erfaring fra ett eller flere av disse landene, sier rekrutteringsansvarlig Tone Kringstad i Aker Solutions.

Men hun understreker at dette ikke er et krav, men at det absolutt teller positivt. Statoil på den andre siden er klare på at de prioriterer søkere med erfaring fra utlandet.

Les også

Næringslivet jakter ledere i Forsvaret

RYDDIG: Kommunikasjonsdirektør Torild Uribarri i Telenor.

Morten Holm

Vær presis

- Det er viktig at søkere oppgir all informasjon vi ber om. Det er generelt et godt råd når du søker på jobb. Sørg for at du får med all informasjon på CVen din og at alle vedlegg er lastet opp. Det er mange som søker, og det er viktig at vi har den informasjonen som er relevant for søknaden, sier Rognstad til E24.

Også informajonssjef Torild Uribarri i Telenor understreker at en presis, og ryddig søknad er en av de tingene selskapet vektlegger mest.

- Søknaden fra studentene bør inneholde motivasjon for jobben du søker, egne styrker med tanke på jobben. I tillegg er det viktig at både CV og søknad er ryddige og at du forholder deg til prosessen, sier hun.

Internships

Kringstad, Uribarri og Rognstad er også klare på at det lønner seg for studentene å ha vært innom selskapet i sommervikariater eller internships.

- Søk gjerne internship i Statoil. Det er en viktig rekrutteringskanal. Vi lyser ut stillinger gjennom hele året, selv om vi er ferdig med rekruttering av nyutdannede og sommerstudenter for denne gangen, sier Rognstad.

Les også:

Her er norske studenters drømmearbeidsgivere- Jobbsikkerhet vil gå ut over lønningene

Her kan du lese mer om

  1. Universum-listene
mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

  1. Næringslivet jakter ledere i Forsvaret

  2. Hodejeger om studenter: – Flere bør få seg relevant erfaring

  3. - Dette ser vi etter hos nyutdannede

  4. Annonsørinnhold

  5. Dette ønsker arbeidsgivere av deg som nyutdannet

  6. Betalt innhold

    Slik sikrer du deg drømmeinternshipet