Dette skal til for å lande drømmejobben

Gode karakterer gir deg et lite fortrinn, men det er langt mer som kreves om du skal få jobb hos selskapene som topper årets Universumkåring.

LANDET TOPPEN: Google, Statoil, DNB er norske studenters drømmearbeidsgiver.
Publisert: Publisert:

DNB, Statoil og Google gikk til topps som norske studenters drømmearbeidsgivere i årets Universumkåring.

24 prosent av økonomistudentene sa de gjerne ville jobbe i DNB. Statoil har i flere år ligget på topp blant ingeniørstudentene, mens hele 57 prosent av Norges IT-studenter drømmer om en karriere i Google.

Til tross for at de alle har kapret studentenes hjerter, er det svært forskjellige kriterier som legges til grunn for ansettelse i de ulike selskapene.

Søk i listene over de mest populære arbeidsgiverne her

KLAR: Rekrutteringssjef Glenn Erik Menkini DNB.

Lønner seg med gode karakterer

– Vi ser etter personer som har motivasjon og potensial til å gjøre DNB til en bedre bank. Særlig ønsker vi personer vi tror vil bry seg om våre kunder og kollegaer, de som er løsningsorienterte og de som ønsker å være på sitt beste, sier rekrutteringssjef Glenn Menkin i DNB.

Han legger til at DNB ikke har noe formelt karakterkrav, men at gode resultater i relevante fag er viktig.

– Men det er langt ifra nok. Gode karakterer sier noe om skoleflinkhet, men det betyr ikke at de er de beste til å gjøre jobben. De må kunne overbevise om at de vil levere i jobben de søker på, sier Menkin.

Også Statoil bekrefter at gode akademiske resultater er viktig om du ønsker å skaffe deg jobb i oljekjempen.

Les også

Her er norske studenters drømmearbeidsgivere

Ønsker seg gjerne utenlandsstudenter

Verken Statoil eller DNB har noen spesifikke skoler de rekrutterer fra, men begge vil gjerne ha kandidater som har studert i utlandet.

I Statoil skal det godt gjøres å få jobben om du ikke har bodd noe tid i utlandet.

– Vi ser etter studenter som har hatt hele eller deler av sine studier utenfor sitt hjemland, men rekrutterer bredt fra mange universitet både i og utenfor Norge, sier rekrutteringsansvarlig Tone Rognstad i Statoil.

Les også

Her er tabbene du bør unngå: - La luksusen ligge hjemme på jobbintervjuet

Også Menkin i DNB understreker at utenlandserfaring kan telle positivt, men at det ikke er noe krav.

– Vi rekrutterer fra mange forskjellige skoler fra inn- og utland. Det er spennende å finne kandidater som har våget å velge en god skole i utlandet som ikke så mange nordmenn går på, sier han.

Årets utvalgte til sommerjobb i DNB kommer fra over 100 forskjellige skoler fra både Norge og andre land.

Les også

– IT-studentene blir headhuntet før de rekker å starte gründervirksomhet

INTEVJUER I MANGE RUNDER: Jan Grønbech er i Google-sjef i Norge

Annonserer sjelden eksternt

Totalt mottar Google-konsernet over 50.000 jobbsøknader i uken, og her i Norge lyser selskaper sjelden ut stillinger eksternt, understreker Google Norge-sjef Jan Grønbech.

– Dette gjør at søkerne er mer kvalifisert og motivert. De som vil jobbe hos oss vet hvordan de kan finne ledige stillinger hos oss. Vi har en jevn strøm av søkere, sier han til E24.

I motsetning til DNB og Statoil er det hos IT-studentenes favoritt hverken karakterer, eller hvilken skole du har gått på, som avgjør om du får jobben eller ikke.

– Vi er opptatt av at du har lært deg å lære, at du kan tilegne deg ny kunnskap raskt og at du trives i en bedrift som er i stadig endring.

– De som lykkes på sikt, er de som er dyktigst til å forandre seg og å tilpasse seg en ny hverdag, og det forsøker vi å finne ut av gjennom å lære kandidater å kjenne i ansettelsesprosessen, sier Grønbech.
Han legger til at kandidater gjerne intervjues av mellom fire og fem forskjellige personer, og at deres evaluering kvalitetssikres av et uavhengig panel for å sikre at de treffer riktig person.

Les også

- Forsvaret har klart å få frem et preg av eksklusivitet

Søknad er viktig

– Mitt tips er å skrive en god søknad hvor du får frem hva du har å tilføre DNB og det samme gjelder for intervjuet, sier Menkin til E24.

Han understreker nok en gang at DNB vil ha personer som kan vise til gode eksempler på at de kan gjøre DNB til en bedre bank.

– Er det nødvendig å ha tatt en mastergrad før en søker jobb hos dere?

– Nei, absolutt ikke. I DNB har vi stillinger for dem som har bachelor- eller mastergrad og dette avhenger av hva slags type oppgaver som skal løses, sier Menkin.

Les også

Dette er arbeidsgiverne flest nordmenn vil jobbe for

Les også

Slik skal studentene kapre drømmejobben

Les også

Dette er landets ti mest populære studieprogram

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om