– Å være tro mot sine verdier har en pris

For ti år siden var mangfoldsledelse et ukjent begrep for mange. I dag sertifiserer Loveleen Rihel Brenna toppsjiktet i norsk næringsliv i mangfoldsledelse – etter en modell hun utviklet selv.

Loveleen Rihel Brenna (54) grunnlegger av Seema er ukens gjest i «Power Ladies».
  • Yrja Oftedahl
Publisert:

For Loveleen Rihel Brenna resulterte en skilsmisse og et indre oppgjør, i Seema. Selskapet som i dag jobber med leder- og organisasjonsutvikling med mangfoldsledelse som strategi.

Loveleen er ukens gjest i E24-podkasten «Power Ladies».

I episoden får vi lære om mangfoldsledelse i praksis, vi får høre hvordan en skilsmisse resulterte i en gründerbedrift og hvordan “prosjekt mamma” fikk henne til å møte egne fordommer og rydde i eget landskap.

Her er fem spørsmål og svar med Loveleen:

Suksess, hva eller hvem dukker opp i hodet ditt?

– Suksess for meg er en familie som er glad i deg, det er å ha venner jeg kan stole på, å ha arbeidskollegaer som spiller hverandre gode. Det er også å ha økonomi til å betale regninger, og å ha tak over hode og at jeg samtidig kan utvikle meg og realisere mine drømmer og mål. Suksess er å ha mulighet til å gjøre en forskjell for andre.

Mangfoldsledelse i praksis, kan du gi oss en kort beskrivelse av de viktigste prinsippene?

– En mangfoldsleder jobber systematisk og strategisk med mangfoldet, ved å ta i bruk mangfoldskompetansen hos alle ansatte i organisasjonen. En mangfoldsleder aktiverer potensialet i mangfoldet for å få optimal gevinst ut av hele teamet eller arbeidsstokken. Dette ved å sette individet i sentrum og samtidig sikre at det kollektive fellesskapet tar ansvar for å skape et inkluderende arbeidsmiljø som fremmer en opplevelse av tilhørighet. Arbeid med mangfold kan ikke bli overlatt til tilfeldighetene.

Loveleen Rihel Brenna, grunnlegger av Seema er ukens gjest i «Power Ladies».

Hva er det dårligste rådet du har hørt noen gi relatert til mangfoldsledelse?

– At vi først må lykkes med likestilling mellom kvinner og menn, så kan vi fokusere på mangfold. Som om mangfold ikke består av kvinner og menn. Og likestilling handler om heterofile, funksjonsfriske, majoritetskvinner og menn, alt annet er mangfold. Eller, mangfold er krydder på maten.

Har du et definerende øyeblikk i løpet av livet som har vært viktige for deg? 

– Da jeg bestemte meg for å etablere Seema – senter for mangfoldsledelse. Etter mye indre ryddearbeid gikk det opp for meg at jeg kunne realisere min visjon og være kraften bak bevegelsen som skaper et inkluderende, trygt og bærekraftig arbeidsliv og samfunn gjennom gode mangfoldsledere. For meg er Seema så mye mer enn et selskap.

Har du et sitat du lever etter?

– Å være tro mot sine verdier har en pris. Alle valg har en pris, og den prisen er jeg villig til å betale. Jeg har gjort vanskelige veivalg, og det har kostet. Men å ikke velge å følge sin sjel, er mye dyrere.

Publisert:
Gå til e24.no