Fagpersoner Ledertalentene 2018: Hjelp disse med å finne årets ledertalent

Nå har du bare halvannen uke på deg til å komme med forslag på kandidater.

ÅRETS FAGPERSONER I LEDERTALENTENE: Stefano Holguin (øverst fra venstre), Katinka Leiner, Hege Schøyen Dillner, Kjerstin Braathen. Foran fra venstre: Bente Sollid Storehaug, Anne Britt Berentsen, Knut Olav Rød, Ole Gunnar Jakobsen, Dag Honningsvåg.
  • Eric B. Utheim
Publisert: Publisert:

Ledertalentene-kåringen skal finne det største talent under 35 år som jobber i næringslivet her til lands.

Det er tiende gang E24 foretar kåringen, og vi trenger din hjelp til å finne kandidatene.

Kåringen baserer seg nemlig på publikumstips, og i neste uke setter vi strek for muligheten til å komme med forslag på kandidater.

Vet du om en dyktig person under 35 år, som har resultat-, personal- og/eller beslutningsansvar i næringslivet?

Tipsskjemaet finner du her! Det tar bare noen øyeblikk å fylle ut – og sikrer at hun eller han som du mener er en verdig kandidat, blir en del av kåringen.

Årets kåring skjer i samarbeid med rekrutteringsselskapet Mercuri Urval.

I tillegg til å kåre en totalliste – hvor den øverste blir årets ledertalent – gis det ut diplomer i ni kategorier: «Årets innovatør», «Årets brobygger», «Årets fremtidstenker», «Årets rådgiver», «Årets salgsleder», «Årets drivkraft», «Årets markedsfører», «Årets samfunnsbygger» og «Årets økonomihode».

Les mer om kåringen her!

Profiler i juryen

En ekstern jury, uavhengig av E24, står for selve kåringen.

I år som i fjor er det Cathrine Foss Stene som leder for juryen. Hun jobber i dag for Implement Consulting, og har bred erfaring – blant annet som HR-direktør i Schibsted.

Med seg har hun noen svært profilerte navn: Telenor Norge-sjef Berit Svendsen, Kolonial.no-gründer Karl Munthe-Kaas og Abelia-sjef Håkon Haugli.

Slik gikk det da Ledertalentene 2017 ble kåret

Jurymedlemmene har profesjonell rekrutteringskompetanse og ledelseserfaring, men selv ikke de kan være ekspert på alt.

Derfor har underkategoriene også en fagperson, som sikrer faglig forankring innen det fagfeltet som vurderes.

Topplisten 2017 – her er listen fra fjorårets kåring!

FJORÅRSVINNER: Marie Nielsen vant kåringen i fjor, her får hun klem og gratulasjoner fra jurymedlemmene Berit Svendsen, Håkon Haugli (delvis skjult) og Karl Munthe-Kaas i det hun mottar premien.

E24 har gjentatte ganger fått tilbakemeldinger om at de mange vurderingsleddene gir kåringen ekstra kredibilitet.

I tillegg til å måtte bli tipset inn av noen som har latt seg imponere av arbeidet de har gjort, skal det på hver kandidat være to referanser, en intervjurunde med rekrutteringsbyrået Mercuri Urval, vurdering av fagperson og til slutt vurdering fra juryens side.

Det er ikke tilfeldigheter bak hvem som kommer langt i denne kåringen!

7. desember avsløres vinneren, på et stort arrangement hos DNV-GL på Høvik utenfor Oslo.

Les også

Ledertalentets triks og tips: Var 33 da han ble sjef for 4.000

Her er fagpersonene:

Fagpersonene i år er en svært erfaren knippe ledere, med bred kompetanse på å vurdere og rekruttere medarbeidere.

Etter ønske fra juryen har vi år også gjenintrodusert kategorien «Årets brobygger», etter et par års fravær. Dette er en kategori for interne organisasjonsutviklere som gjennom HR, strategi og kommunikasjon bidrar til utvikling og vekst for bedriften. En viktig gruppe med mange dyktige ledertalent – som dermed fortjener egen, avgrenset kategori. Her er vi svært glade for å ha med Hege Schøyen Dillner som fagperson. Hun er konserndirektør med ansvar for HR, HMS, miljø og juridisk i Veidekke.

Kjerstin Braathen er finansdirektør i Norges tredje største selskap, DNB. Hun er fagperson i kategorien «Årets økonomihode», som skal finne de største talentene innen finans- og økonomifaget.

FAGPERSON: Kjerstin Braathen er konserndirektør for finans i Norges største bank – og vår fagperson i kategorien for talenter som jobber med finans.

Seriegründer Bente Sollid Storehaug er et av de mest profilerte navnene inne norsk IT. Hun sto bak Digital Hverdag, som ble notert på Stockholm-børsen til en verdi av ni milliarder kroner. Hun har også selskaper som Dot Global, Cloudnames og EnerWE på merittlisten. Hun er fagperson i kategorien «Årets innovatør», som er klassen for gründere og nyskapere.

Ole Gunnar Jakobsen leder Borregaards hovedfabrikk i Sarpsborg, og er fagperson i kategorien «Årets drivkraft», som omhandler industri, drift og de som gjennom ledelse har forbedret eller endret en eksisterende bedrift.

Les også

Marie Nielsen ble «Årets ledertalent 2017»: – De færreste er født perfekte ledere

Dag Honningsvåg er en nestor i norsk IT-bransje, tidligere direktør i Making Waves og i dag styreleder i en rekke teknologiselskaper. Han er fagperson i «Årets fremtidstenker», en kategori for teknologi, IT og telekom – men ikke nødvendigvis bare for teknologer. Kort sagt skal man her premiere ledere som gjennom å ta i bruk ny teknologi har skapt resultater.

Å skape avkastning på bedriftens produkt er viktig. I kategorien «Årets salgsleder» er Stefano Holguin fagperson. Han er norsk landsjef for løsningsrådgivere i det internasjonale konsernet SAP.

FAGPERSON: Katinka Greve Leiner leder Norges fremste miljø for sosiale entreprenører – og er vår fagperson i kategorien for dette.

E24 er stolte av igjen å ha med Katinka Greve Leiner og Ferd som fagperson i «Årets samfunnsbygger», som er kategorien for sosiale entreprenører. Leiner leder Ferd sosiale entreprenører, landets kanskje fremste miljø når det gjelder det å dyrke frem idealister som gründer selskaper som løser samfunnsproblem, samtidig som de er kommersielle bedrifter som må forholde seg til lønnsomhet.

I kategorien «Årets markedsfører» er Anne Britt Berentsen fagperson. Hun har oppdraget med å vurdere kandidater som har skapt betydelig utvikling av posisjonen til en merkevare eller et produkt. Berentsen har blant annet toppledererfaring som administrerende direktør i Egmont Hjemmet Mortensen, og innehar i dag en rekke styreposisjoner.

For andre år på rad er Knut Olav Rød i Boston Consulting Group (BCG) med som fagperson i kategorien «Årets rådgiver», som tar for seg konsulent- og kommunikasjonsfaget. Rød er rekrutteringsansvarlig partner hos BCG i Oslo.

Les også

Slik rekrutterer Aker BioMarine de beste

Les også

Hjelp disse topplederne, kom med tips!

Les også

Marie Nielsen (35) til topps i Ledertalentene 2017

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Ledertalentene

Flere artikler

  1. Skynd deg å tipse - du har ut uken på deg!

  2. Skynd deg å tipse! Bare én dag igjen!

  3. – Du må våge å ta beslutninger

  4. Ledertalentene 2018: Slik velges de beste ledertalentene

  5. Disse egenskapene ser hodejegeren etter