Økonom: – Arbeidsløse nordmenn bør se til Sverige

Opptil 22.000 flere nordmenn står uten arbeid i år sammenlignet med i fjor, viser tall fra Statistisk sentralbyrå. – Søk lykken i Sverige, råder økonom.

DU GAMLA, DU FRIA: Svenskene i Norge har begynt å se hjemover - grunnet bedre tider over Kjølen. Bør nordmenn begynne å tenke på det samme?
Publisert: Publisert:

Sverige mangler blant annet bygningsingeniører, sykepleiere, dataingeniører, arkitekter, lærere, butikkpersonale og datakonsulenter, skriver NRK.

Samtidig som 22.000 flere nordmenn mellom 15 og 24 år står uten arbeid i år, sammenlignet med i fjor, vokser svensk økonomi.

Fått med deg denne? Nå reiser svenskene hjem!

– Å få et par år med en jobb i svensk industri, kan være kjempenyttig for å komme tilbake i jobb når arbeidsmarkedet er bedre i Norge, sier Terje Strøm i NyAnalyse til NRK.

Les også

Antall arbeidsledige falt i juli

Han anbefaler også arbeidsledige i oljeindustrien å se til Sverige.

Ifølge Strøm skyldes oppgangstidene i Sverige en kombinasjon av politisk flaks, og påvirkningen fra flyktninginnvandringen.

– Den voldsomme flyktninginnvandringen utløste vekst i offentlige budsjett, som igjen har økt sysselsettingsveksten i Sverige på to prosent. Det er 160.000 til 189.000 flere jobber. I Norge har vi til sammenligning stagnasjon og til dels nedgang, sier han til kanalen.

Les også

Her er det blitt billigere å reise på ferie

Les også

Se, så mange muligheter for oljebrems-rammede

Les også

Største boligprisfall i Stockholm siden finanskrisen

Publisert: