BP kutter 400 jobber - gir oljearbeidere 80.000 i bonus

Det britiske oljeselskapet BP kutter nesten 400 stillinger i Norge. Likevel gir selskapet 80.000 kroner i bonus til oljearbeidere.

SOLID BONUS: Ansatte i BP kan få en saftig bonus, samtidig som selskapet kutter i antall ansatte. Bildet viser et BP-raffineri på Dorset i England.
 • Geir Molnes
Publisert:

På verdensbasis skal oljegiganten kutte 4.000 jobber, og i Norge forsvinner hver femte stilling. Men samtidig som selskapet gjør smertelig kutt har BP-ansatte nå fått beskjed om at de får en saftig bonus for fjoråret, skriver Stavanger Aftenblad (krever abonnement).

Les også

BP kan havne i utbyttetrøbbel: – Det kan meget vel bli stygt

Bonusen kan utgjøre opp mot 14 prosent av de ansattes lønn og bli på rundt 80.000 kroner for enkelte ansatte. BP-bonusen blir satt etter noen mål som konsernledelsen i London setter før årets begynnelse, forteller kommunikasjonsdirektør Olav Fjellså i BP Norge til Stavanger Aftenblad.

Fornøyd med fjoråret

– Vi er veldig fornøyd med resultatene for fjoråret. Bonusen settes uavhengig om oljeprisen er høy eller lav, men om vi har nådd visse måltall for eksempel på sikkerhetssiden, sier Fjellså til avisen.

Forbundsleder Leif Sande i Industri Energi mener det er godt å se at oljeselskapene fortsatt har penger.

– Vi får ikke noe bedre bevis for at utfordringene i bransjen ikke har noe med lønn eller arbeidstid å gjøre. Her får BP-ansatte bonus uten at de har bedt om det, sier Sande til Stavanger Aftenblad.

Les også

NAV-sjef etter at BP kutter 210 av 988 ansatte: – Det var utenkelig at de skulle miste jobben

Mange mister jobben

Den norske nedbemanningen på 400 stillinger er en del av en internasjonal nedbemanning på 4.000 stillinger globalt. Selskapet driver fem produserende felt på norsk sokkel, med til sammen 13 plattformer og ett produksjonsskip.
Lavere oljepris har ført til mange jobbkutt i oljebransjen. DNBs siste oversikt viser at rundt 30.000 norske jobber er kuttet siden oljeprisen begynte falle.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. BP
 2. Oljebransjen
 3. Olje og gass

Flere artikler

 1. Betalt innhold

  Bonus og stillingskutt i BP

 2. Betalt innhold

  BP kutter 400 stillinger, men gir oljearbeidere 80.000 i bonus

 3. Nye store oljekutt

 4. Betalt innhold

  BP kutter hver femte stilling i Norge

 5. Betalt innhold

  BP kutter hver femte stilling i Norge