Stor sykepleiermangel i kommunene

I en fersk undersøkelse svarer over halvparten av kommunene at de har for få sykepleiere.

SYKEPLEIERMANGEL: Ny undersøkelse viser at over halvparten av kommunene mener de har for få sykepleiere.
Publisert: Publisert:

I undersøkelsen, som er utført av NorgesBarometeret etter oppdrag fra Norsk Sykepleierforbund, svarer ordførere og rådmenn i hver tredje kommune at fagkompetansen i kommunen ikke er god nok for at samhandlingsreformen skal kunne lykkes, skriver Aftenposten.

Av dem som oppgir at de mangler fagkompetanse svarer 51 prosent at det er sykepleiere de mangler. For et halvt år siden ble det gjennomført en tilsvarende undersøkelse, og da svarte 44 prosent av det var sykepleiere det skortet på.

LES OGSÅ: - For mye deltid skremmer vekk helsefagarbeidere

Forbundsleder i Norsk Sykepleierforbund, Eli Gunhild By, er ikke overrasket.

– Dette er egentlig som forventet. Et av målene med samhandlingsreformen er at pasientene skulle komme tidligere hjem, enten til egen bolig med hjemmesykepleie eller til sykehjem. Vi har fryktet at pasienter er sykere når de kommer hjem, uten at man øker bemanningen slik at pasientene blir tatt godt nok vare på, sier hun.

Kommunesektorens organisasjon KS er ikke overrasket.

– At økt kompetanse er en forutsetning for å lykkes, og at det anerkjennes i kommunene, er ingen nyhet. Kommunene er ikke i mål på det området ennå, men helt klart på vei, sier Helge Eide, områdedirektør for interessepolitikk i KS.

LES OGSÅ:

Publisert:
Gå til e24.no