Hevder NHO Service lyver om sykehjemsstreiken

I kulissene krangles det heftig, men Helsetilsynet har så langt ikke funnet at streiken truer liv og helse. 

DYPT UENIG: Fagforbundets Kjellfrid Blakstad mener NHO Service har panikk og gjør alt for å tvinge frem tvungen lønnsnemd.

  • NTB
Publisert:

Statens helsetilsyn har så langt ikke funnet at situasjonen ved de streikerammede private omsorgsbedriftene utgjør fare for liv eller helse, sier konstituert direktør Geir Sverre Braut i Helsetilsynet.

Braut sier Statens helsetilsyn følger situasjonen ved de aktuelle omsorgsbedriftene i Hordaland og Oslo og Akershus dag for dag og time for time.

– Kommunene rapporterer inn til fylkeslegene som daglig rapporterer skriftlig til oss. I tillegg er vi daglig i dialog med fylkeslegene, sier Braut.

Han legger til at Statens helsetilsyn kun vurderer spørsmålet om hvorvidt streiken utgjør fare for liv eller helse. Det arbeidsrettslige forutsetter Statens helsetilsyn at partene har orden på.

Krassere tone

Tonen mellom de stridende parter i streiken, Fagforbundet og NHO Service, ble krassere tirsdag. Fagforbundet hevder administrerende direktør Petter Furulund i NHO Service lyver når han sier at samtlige søknader om dispensasjon for streikerammede private omsorgsbedrifter er avslått.

Mandag kveld sa Furulund at streiken blant Fagforbundets medlemmer på 13 private sykehjem fører til kritisk lav bemanning de neste dagene og setter liv og helse i fare.

Furulund sa samtidig at «samtlige søknader om dispensasjon fra våre omsorgsbedrifter er avslått fra Fagforbundet, og situasjonen er dramatisk på de streikerammede sykehjemmene».

Furulund pekte blant annet på situasjonen ved Ravnanger sykehjem i Hordaland og sa at ingen personer vil være på vakt natt til onsdag etter at dispensasjonssøknader var blitt avslått.

Løgn

– Det er løgn at vi hadde avslått søknadene mandag kveld. Søknaden som gjelder Ravnanger sykehjem kom oss i hende tirsdag morgen, sier Kjellfrid Blakstad, leder for seksjon helse og sosial i Fagforbundet.

Hun sier til NTB at Furulunds usanne opplysninger viser at NHO Service har panikk og gjør alt for å tvinge fram tvungen lønnsnemnd.

Les også:

  • NHO: Sykehjemsstreiken setter liv og helse i fare
  • Varsler storstreik på sykehjemmene
  • Fagforbundet trapper opp sykehjemsstreiken
Publisert:

Flere artikler

  1. Sykehjemsstreiken trappes kraftig opp

  2. NHO: Sykehjemsstreikensetter liv og helse i fare

  3. Tvungen lønnsnemnd i sykehjemsstreiken

  4. Fagforbundet trapper opp sykehjemsstreiken

  5. Partene i sykehusstreiken innkalt til arbeidsministeren