Hun er Vestlandets største ledertalent

Silje Vallestad (33) har siden barneskolen tatt lederansvar og hatt ønske om å kunne påvirke. I dag gløder hun for sitt eget selskap Bipper.

BIPPER-SILJE: Silje Vallestad er gründer og daglig leder av Bipper - og oppfant selv et mobilabonnement for barn, der foreldre kan kontollere mobilbruken til en hver tid. Her er hun hjemme på kjøkkenet.

Hallgeir Vågenes/VG
  • Mona Bristøl
Publisert:,

Tirsdag er hun kåret av E24 til Vestlandets største ledertalent.

Silje Vallestad har en bakgrunn fra frivillig arbeid, og har vært en gründer «hele veien»- først innenfor frivillighetssektoren – og nå som forretningskvinne.

- Jeg hadde ikke planlagt å ende opp i business, og i hvert fall ikke innen teknologi, sier hun.

Dette sier juryen om henne:

«Silje er en drivende og målrettet gründer med store ambisjoner og store prestasjoner. Hun har et kraftig engasjement i alt hun involverer seg i. Hun er en dyktig nettverksbygger og forretningskvinne som går uredd inn i nye områder.

Silje setter store krav til sine omgivelser, men alltid med godt humør. Hun er også en inspirerende og engasjerende foredragsholder.»

Les mer: Alt om E24 Ledertalentkåring

Sta

Flere av prosjektene hennes har hun bygget opp med støtte fra presidenter, fredprisvinnere, og det hun selv kaller «mange spennende mennesker».

- Hva som driver meg? Det har jeg spurt meg selv mange ganger. Det er noe som ligger i meg, at jeg får mange ideer og et behov for å gjøre noe med dem. Jeg klarer ikke sitte og være misfornøyd med noe – da må jeg heller ta tak i det og gjøre noe med det selv.

- Samtidig er det nok en god porsjon stahet, og det at jeg vil gjøre det umulige mulig. Jeg ser ingen begrensninger – bare muligheter.

Vallestad har siden barneskolen alltid inntatt lederroller.

- Det er en del av personligheten min. Jeg er en person som har tatt ansvar, og søkt posisjoner hvor jeg kan påvirke. Jeg trives med å være i spotlighten, sier hun.

I dag styrer trebarnsmoren eget selskap med 16 ansatte og med virksomhet i Bulgaria, Ukraina og USA.

Mobilsjokk

Vallestad startet opp selskapet som i dag heter Bipper Communications etter at en nabojente på 6 år kom på besøk og viste frem den nye mobiltelefonen sin.

- At så små barn skulle ha mobil ga meg et lite sjokk.

Ettersom den unge gründeren også var mor begynte hun å undersøke om det fantes en barnetilpasset mobil i markedet.

- Jeg ønsket å ha kontroll over barnas mobilbruk. Og da det ikke fantes noe i markedet som var brukbart ble konklusjonen min at da måtte jeg utvikle det selv.

Etablerer

Å være gründer var derimot ikke noe nytt for henne. Etablering er et ord som går igjen i Vallestads karriere.

- Siden 14-årsalderen har jeg vært en gründer i alt jeg har gjort.

- Da jeg bodde i Florø engasjerte jeg meg sterkt i ungdomspolitikken og var blant annet med på å starte det første Fylkestinget for ungdom i Norge . Senere etablerte jeg ungdomsredaksjonen i lokalavisen Firdaposten. Men det var da jeg flyttet til utlandet at engasjementet mitt ble internasjonalt, sier hun.

Ble verdensvant

Som 17-åring dro hun til Wales for å gå på United World Colleges, et fredsgymnas med unge fra over 100 land.

- Derfra tok jeg med meg veldig mye. Alle er engasjerte mennesker, og verden blir veldig liten. Det var med på endret mitt perspektiv i verden. Jeg kan gå på gaten i Bombay, New York eller på flyplasser verden over i dag og tilfeldig treffe på venner, sier hun.

Skolen ga henne erfaringen at hun som person kunne gå fra å ha en idé i hodet, til å kunne gjøre virkelighet av den.

Som 18-åring etablerte hun derfor prosjektet World Voices - med støtte fra blant annet fra Body-Shop-gründer Anita Roddick, og som 20-åring jobbet med president Havel for å arrangere årlige Forum 2000 konferanser.

- Ved å være så unge hadde vi noe naivt over oss, vi var åpne, mottakelige og klar for det meste. Det å invitere med seg Hilary Clinton eller Dalai Lama Lama på prosjekter virket mulig og derfor gjorde vi det også. Jo eldre du blir, jo vanskeligere tror du ting er å få til, sier hun.

- Tenner branner

Ansatte sier at det som kjennetegner henne som leder, er at hun krever «100 prosent leveranse hele veien.»

- Mitt mantra er at vi alltid skal levere bedre enn det som forventes, sier hun.

Samtidig ser hun seg selv som en typisk gründerleder.

- Styrken i det, er at jeg virkelig brenner for det jeg driver med, og det gjør at jeg kan være med på å tenner branner hos andre. Det å klare å skape et engasjert team som gløder for det de jobber med.

Lite fritid

Motivasjonen hennes er å kunne realisere en drøm, en visjon.

- Å ha en jobb som du brenner for gjør at jobb og hobby blir omtrent det samme. Jeg er ikke den beste til å finne en balanse mellom jobb og privatliv, men jeg trives med å ha det sånn.

Nå begynner snart en ny tilværelse for familien på fem. 33-åringen skal begynne å pendle mellom USA og Norge. På hjemmebane har hun og familien allerede ekstra hjelp.

- Vi hadde ikke fått det til uten en au pair. Det gjør at ting flyter i hverdagen. Det å ha en tredje voksenperson i hjemmet gjør at jeg har mer kvalitetstid sammen med barna når jeg er hjemme og har fri.

- Langt flere burde bli oppmerksom på hvilken fantastisk mulighet det er. Vi bor ikke i noen kjempevilla, men i et rekkehus, og har heller ikke råd til at mannen min skal være hjemme, legger hun til.

Ingen dans på roser

Om ti år til tror hun at hun fortsatt kommer til å drive med business, og at hun har gründet minst ett selskap til.

- Jeg har en stor ambisjon om å komme i en posisjon hvor jeg kan investere i sosialt entrepenørskap, og gi spennende gründere muligheten til å starte sine prosjekter.

Det er et mål hun har satt seg – og noe hun tror absolutt er mulig.

- Skal du være gründer må du tro at det er mulig, og gi alt. Du må gi 100 prosent, og det betyr ikke bare 8-16.

33-åringen sier at det å være gründer ikke overraskende krever mye.

- Det er viktig å klamre seg fast, det er lett å gi seg fordi fallhøyden er veldig liten. Du får alltid jobb en annen plass. Derfor er det ekstra krevende å fortsette å kjempe seg videre, men du er nødt til å klatre over de bratteste fjellene.

- Det å bygge en bedrift er ikke en dans på røde roser.

Her kan du lese mer om

  1. Ledertalentene
mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

  1. - De har stjålet min baby

  2. Bipper-Silje: - Jeg gir fra meg sjefsstolen

  3. - Det er veldig stort

  4. Annonsørinnhold

  5. Tutta og Mille-Mariesatser på Bipper-Silje

  6. De største ledertalentene i vest