Norwegian-pilot støtter Kjos

Parat vil ikke kommentere pilot-rosen.

STØTTE: Dette innlegget spres nå på Facebook. Norwegian bekrefter at forfatteren er pilot i selskapet.

Skjermdump
  • Sverre Holm-Nilsen
Publisert: Publisert:

– Gi ikke opp, pågående konflikt iscenesatt av misnøyegeneraler med tvilende hensikter, vinner du, skriver Norwegian-piloten på Facebook.

Streiken i Norwegian er nå inne i sitt 11. døgn. Norwegian melder at 200.000 passasjerer er berørte av pilotstreiken, og at 1.000 Norwegian-ansatte er permitterte.

Les også

Norwegian-streik på ellevte døgnet: Kan ha tapt en halv milliard kroner

Pilot-støtte

På under en uke Facebook-gruppen «Vi som støtter Bjørn Kjos» fått over 30.000 medlemmer. Et av innleggene på gruppen sprer seg nå som ild i tørt gress på nettet.

I Facebook-gruppen skriver piloten Willy Westhagen blant annet at han er «stolt av å ha deg som toppleder», og at han er «imponert over dine evner og kapasitet».

Piloten oppfordrer Kjos til å ikke gi opp i kampen mot pilotene, og at «pågående konflikt iscenesatt av misnøyegeneraler med tvilende hensikter».

Piloten skriver i innlegget at han har vært ansatt i selskapet siden 1993. Innlegget avsluttes med denne setningen:

– Jeg er for tiden ikke stolt av å være pilot.

Les også

E24s jobbekspert: Kjos har strukket seg langt

Delt tusener av ganger
I skrivende stund har innlegget blitt delt over 1000 ganger og i overkant av 3600 personer har vært inne og «likt» innlegget.

Informasjonssjef i Norwegian Lasse Sandaker-Nielsen.

Terje Pedersen

VG har ikke lykkes i å komme i kontakt med Westhagen, men Norwegians informasjonssjefen Lasse Sandaker-Nielsen bekrefter at han er pilot i selskapet. Ifølge informasjonssjefen er ikke Westhagens syn på saken unik blant pilotene.

– Mange på hovedkontoret, inkludert meg selv, har fått henvendelser fra piloter som mener fagforeningsledelsen har gått for langt, sier Sandaker-Nielsen til VG.

Les også

Oppfordrer 365.000 medlemmer til sympatistreik

– Vil ikke skape støy

Arve Sigmundstad, kommunikasjonssjef i Parat, sier til VG at forhandlingsutvalgene nå sitter og jobber med en løsning på konflikten. De ønsker ikke å kommentere uttalelsene fra Sandaker-Nielsen eller Norwegian-pilot Westhagen.

– Vi vil ikke gi noen kommentar som kan bidra til å skape støy og forstyrre det skjøre tillitsforholdet som partene er avhengig av for å kunne finne gode løsninger til beste for både ansatte, ledelse og passasjerer. Det er ingen tjent med, sier han til VG.

Kan bli sympatistreik

E24 skrev tidligere tirsdag at generalsekretæren for Nordiska Transportarbeiderføderasjonen sier de sender en anbefaling til alle sine medlemsforbund om å gå til sympatiaksjoner mot Norwegian.

Føderasjonen har 48 medlemsorganisasjoner i Danmark, Norge, Finland, Sverige, Island og på Færøyene. Ifølge generalsekretær Peter Lövkvist har organisasjonen 365.000 medlemmer.

Lövkvist sier at de ønsker å ramme Norwegian og at sympatiaksjonene, hvis de blir vedtatt lokalt, vil bli iverksatt etter de lovbestemte frister som gjelder i de enkelte landene.

På direkte spørsmål om de ønsker å lamme Norwegian fullstendig, svarer Lövkvist følgende:

– Om man ikke kommer overens med det norske fagforbundet, så kan det bli en av konsekvensene.

Les også

Slik rammer Norwegian-streiken tirsdag

Les også

Kan ha tapt en halv milliard kroner

Les også

Oppfordrer 365.000 medlemmer til sympatistreik

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. Norwegian

Flere artikler

  1. Norwegian trues av sympatistreik

  2. – Har ikke akkurat skapt godt forhandlingsklima

  3. Kjos: - Senest i natt sendte jeg over en hel pakke til pilotene

  4. Norwegian leier inn fly – fagforeningen reagerer

  5. Parat truer Norwegian med europeisk blokade