10 ekstra millioner til Arbeidstilsynet

Regjeringen bevilger penger for å skjerpe innsatsen mot brudd på arbeidsmiljøloven.

FORNØYD: LO-leder Roar Flåthen er svært godt fornøyd med at statsminister Jens Stoltenberg følger opp det fagbevegelsen ba om tidligere i vår.
Publisert: Publisert:

Regjeringen bevilger 10 millioner kroner ekstra til Arbeidstilsynet i 2011 for å skjerpe innsatsen mot brudd på arbeidsmiljøloven, særlig innenfor helsesektoren og i bemanningsbyråene.

LO-leder Roar Flåthen er svært godt fornøyd med at regjeringen følger opp det fagbevegelsen ba om tidligere i vår, etter avsløringene i omsorgsbransjen. Han peker på at stadig nye brudd krever et mer effektivt og synlig Arbeidstilsyn.

Statsminister Jens Stoltenbergs 1. mai-budskap er langs de samme linjer. Han sier at avsløringene av useriøse arbeidsforhold i flere bransjer og selskaper viser hvor viktig det er å fortsette arbeidet mot sosial dumping.

- Alle har rett til anstendige arbeidsvilkår, sier Stoltenberg.

Statsministeren måtte så sent som lørdag melde avbud til flere arrangementer i Bergen og omegn på grunn av bihulebetennelse.

Les også:

Tips strømmer inn til arbeidstilsynet

- Må fortsette å bryte loven

Arbeidstilsynet er blitt styrket flere ganger siden 2006, blant annet i forbindelse med regjeringens to handlingsplaner mot sosial dumping.

- Arbeidsgiverne har det selvsagte ansvaret for forsvarlig drift og at arbeidstakere ikke utnyttes. Men det er tydelig at Arbeidstilsynet trengs for å sikre et seriøst arbeidsliv, sier arbeidsminister Hanne Bjurstrøm (Ap).

Forslaget om å øke bevilgningene til tilsynet med 10 millioner kroner blir fremmet for Stortinget i revidert nasjonalbudsjett.

Elin Ørjasæter: Arbeidsmiljøloven er visst mer hellig enn alle andre lover til sammen

Siv Jensen: Arbeidsmiljøloven er ikke tilpasset morgendagens arbeidsliv

Norsk Journalistlag: Mediene er vikarverstinger

Publisert: