Regjeringen skjerper krav til fagskoler

Regjeringen vil stille strengere krav til godkjenning av fagskoler. Samtidig åpnes det for kortere utdannelser.

Forsknings- og høyere utdanningsminister Henrik Asheim.

Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • NTB
Publisert: Publisert:

Ifølge Aftenposten kommer forslaget etter at det utløste debatt i fjor da Astrologiskole Herkules ble godkjent som fagskole i fjor.

Fagskoler tilbyr korte, praksisnære og yrkesrettede utdanninger som skal være et alternativ til universitets- og høyskoleutdanning. Nå sender Kunnskapsdepartementet forslag om endringer i fagskoleloven ut på høring.

– Vi må stille samme krav til kunnskapsgrunnlaget ved fagskoler slik vi gjør for universiteter og høyskoler, uten at vi skal gjøre dem helt like. Mens utdanninger ved universiteter og høyskoler skal være forskningsbasert, skal fagskoleutdanningene være praksisnære og bygge på yrkesfaglige prinsipper og standarder i de bransjene studentene skal ut i, sier Henrik Asheim (H), minister for forskning og høyere utdanning.

Det foreslås også å endre kravet til hvor lang en fagskoleutdanning må være. Målet med det er å bidra til at det utvikles flere relevante, kortere og mer fleksible tilbud som kan kombineres med jobb og familie.

Publisert:

Her kan du lese mer om

 1. Student
 2. Utdanning
 3. Kunnskapsdepartementet
 4. Henrik Asheim
 5. Universitet

Flere artikler

 1. Kun studenter over 30 år kan få dagpenger

 2. Svar fra Samordna opptak gir storinnrykk av unge boligkjøpere: – En av årets travleste dager i boligmarkedet, sier megler

 3. Bind og tamponger blir gratis i Skottland

 4. Annonsørinnhold

 5. Betalt innhold

  Kompetansen hennar er ettertrakta: Slik kom ho nærare draumejobben

 6. Betalt innhold

  Tror de grønne jobbene vil komme