Dette er de yngste toppsjefene på Oslo Børs

Det er 41 års aldersforskjell mellom den eldste og yngste topplederen hos de børsnoterte selskapene. - Kvalifikasjoner er avgjørende, sier Thomas Geving.

UNGE: Konsernsjefstolene på Oslo Børs er først og fremst okkupert av menn som har nådd livets middagshøyde. Men noen skiller seg ut. På topp 10-listen, øverst fra venstre: Daniel Skjeldam i Hurtigruten, Thomas Geving i NTS, Arne Møgster i Austevoll og Raman Bhatnagar i Cxense.

  • Anders Park Framstad
Publisert:,

Han er administrerende direktør i NTS og dermed en av toppsjefene med færrest år på baken.

UNG TOPPSJEF: Administrerende direktør Thomas Geving i NTS.

Privat

- Det kan tenkes at det var mer eller mindre tilfeldig at jeg ble den heldige, sier Geving til E24.

34-åringen er snaut 20 år yngre enn snittet blant lederkollegene.

En gjennomgang viser at den gjennomsnittlige, norske CEO-en (chief executive officer) i et børsnotert selskap er en 52,2 år gammel mann.

Det er imidlertid flere som skiller seg ut:

Den aller yngste toppsjefen er Lars Christian Stugaard (født 1982), som er konstituert som konsernsjef i Diagenic.

Stugaard er også sjef for Spetalen-kontrollerte Strata Marine & Offshore, og han har vært i Ferncliff-systemet siden 2003.

Nest yngst er Tore Viana-Rønningen (født 1980), som tok tømmene i Cellcura i januar.

Snudde skuten

Nummer tre på listen er Thomas Geving, som tidligere har figurert på listen over Norges fremste ledertalenter.

** Kjenner du et ledertalent? Du kan fortsatt tipse oss her! **

34-åringen tok i juli 2012 over et 130 år gammelt selskap i store problemer. NTS leverte året før et underskudd på snaut fem millioner kroner.

- Selskapets forretningsmodell hadde på mange måter gått ut på dato. Virksomheten selskapet var tuftet på, hovedsakelig kollektivtransport til sjøs, var utfisjonert. Vi var også en av de største ambulansedriverne, men dette markedet forsvant da helseforetakene tok over egen drift, sier Geving.

En investorgruppe Geving var en del av, sikret seg aksjemajoriteten og satte i gang med snuoperasjonen. Den landbaserte godstransporten ble fusjonert med en konkurrent, eiendomsporteføljen ble solgt og man satset igjen på båtfrakt.

Dette har gitt resultater:

Omsetningen økte fra 2012 til 2013 fra 191 millioner kroner til 323 millioner koner. Samtidig steg resultatet før skatt fra ni millioner kroner til 53 millioner kroner, og balansen er økt fra rundt 100 millioner til en snau milliard.

- Kjenner på ansvaret

Til tross for at Geving er ganske nøyaktig 20 år yngre enn snittet blant toppsjefkollegene, mener han at det har få direkte konsekvenser.

- Jeg føler absolutt at jeg blir respektert og at det ikke utgjør noen hindringer, sier han.

- Man kjenner jo på ansvaret, men det gjør man nok om man er 54 år gammel også.

Geving forteller at det viktigste er å bygge et godt team rundt seg. Og den unge direktøren har satset både på erfaring og ungdommelig pågangsmot.

- Jeg har ansatt ledere i datterselskaper som er yngre enn meg selv og ledere i datterselskaper som kunne vært mine foreldre. Vi har en god miks. Jeg tror kvalifikasjoner er det avgjørende, man trenger ulike egenskaper, sier han.

Les også:

Studie: Folk vil heller ta ordre fra roboter enn sjefen- Det er ikke uvanlig å føle seg mye alene i starten som leder- Nordmenn er blitt veldig late- Vi kaster folk ut på dypt vann så tidlig som mulig- Den klassiske toppsjefen har lett psykotiske trekk- Godt voksne kvinner på direktørnivå begynner å hylgrine når jeg stiller det spørsmålet

Her kan du lese mer om

  1. Ledertalentene

Flere artikler

  1. Kari Krogstad er én av fem kvinnelige toppsjefer på Oslo Børs

  2. - Tror det er et aktivt valg fra mange kvinner

  3. - Mange vegrer seg for å sette av tid til mentor-rollen

  4. Annonsørinnhold

  5. – Artig å få tillit i så ung alder

  6. - Den klassiske toppsjefen har lett psykotiske trekk