Meklingen i gang for 3.400 bussjåfører

Meklingen mellom partene i Bussbransjeavtalen er i gang. Dersom de ikke blir enige i løpet av helgen, kan 3.400 bussjåfører være i streik fra mandag.

BUSS: Køer av buss på Bygdøy i Oslo.

Frode Hansen
  • NTB
Publisert: Publisert:

– Vi forventer harde forhandlinger i helgen. Blir vi ikke enige, vil store deler av Østlandet, Bergensområdet og Stavanger bli rammet av busstreik, sier forhandlingssjef Henrik Dahle i Yrkestrafikkforbundet (YTF).

Forbundet forhandler med NHO Transport sammen med Norsk Transportarbeiderforbund, Fagforbundet og Norsk Jernbaneforbund.

Avstanden mellom partene er stor. Striden står i hovedsak om lønn, og arbeidstakerne krever samme lønnsutvikling som industriarbeidere. NHO Transport har gjort det klart at de ikke har mye å gi, og viser til at rammen er som ved frontfagene, altså 3,3 prosent.

Totalt vil mer enn 3.400 bussjåfører fra 22 avdelinger i fire selskaper gå ut i streik fra mandag morgen dersom helgens mekling ikke fører fram. Dermed kan det være duket for den første store busstreiken siden 1998. Forhandlingsfristen er satt til midnatt mandag. Det er sjette gang på rad bussoppgjøret ender i mekling.

All busstrafikk i hele Rogaland, Bergen, Os, Hardanger og Voss vil ifølge Transportarbeiderforbundet stanse opp dersom det blir streik fra mandag.

Publisert:

Flere artikler

  1. Ingen enighet i bussmeklingen

  2. Ingen streik bussektoren

  3. Busstreiken er over

  4. Annonsørinnhold

  5. Søppelstreiken avverget

  6. Busstreiken: Fortsetter å mekle på overtid