Mindfulness, kosthold og trening: Her er politisjefens karriereråd

Som politidirektør har Benedicte Bjørnland en av Norges viktigste lederjobber. Nå åpner hun opp om hvordan hun holder hodet kaldt når det blåser som verst.

Bevisst: Politidirektør Benedicte Bjørnland er opptatt av å trene hjernen for å være mer til stede.
Publisert:

I den siste episoden av podkasten Grit med mentaltrener Cecilie Ystenes Myhre, åpner politidirektør Benedicte Bjørnland opp om hvordan hun jobber aktivt med kognitiv tanketrening for å prestere best mulig.

Blant annet tar hun i bruk ulike mindfulness-apper.

Til E24 utdyper hun at dette er er noe hun gjør blant annet for ikke å la se distrahere.

– Det kan være øvelser som jeg hører på når jeg er ute å gå, man trenger ikke bare ligge stille på en matte. Det er øvelser som hjelper meg med å trene opp hjernen til å være mer til stede, og det å ikke la seg distrahere så ofte, sier Bjørnland.

Har gått gradene: Benedicte Bjørnland har hatt flere lederstillinger i politiet.

Anerkjenne negative tanker

Etter mange år i politiet har Bjørnland vært gjennom flere mentale prøvelser.

Disse situasjonene håndterer hun bedre ved hjelp av teknikker som reduserer overtenning, og det å lære seg å anerkjenne negative tanker.

– Det å ta seg tid til å være i fysisk form kommer like naturlig for meg som det å bruke tid på å trene hodet. Det er en helhet. Det å kombinere tanketrening med styrketrening, passe sunt kosthold og tilstrekkelig med søvn, er alle viktige elementer som spiller inn for at jeg skal fungere greit, sier Bjørnland til E24. 

I podkast-episoden sier Bjørnland at hun godt kan bli utmattet, men at hun med tiden har lært seg å forstå hva som skjer i hodet, og anerkjenne at det skjer. 

– Jeg vet at dersom jeg hadde brukt mer tid på kognitiv tanketrening så hadde jeg klart å håndtere situasjoner mer rasjonelt, sier hun blant annet i podkast-episoden

Selv om slik trening har hjulpet henne, tror Bjørnland det handler mye om hvem man er som person.

Likevel tror hun at det å bruke tid på sin mentale helse kan gjøre at man har et større lager å gå på når det virkelig gjelder. 

– Har man lært noe om kognitiv tenkning, klarer man kanskje å la være å overtenke mer enn nødvendig – det å skjønne hva som skjer i hjernen når man står ovenfor vanskelig og ubehagelig situasjoner, det har hjulpet meg mye, sier hun.

Les også

Henter psykologiekspert for å bedre avkastningen til Oljefondet

– Slapp mer av

Bjørnland sier det også er viktig å ha en trygghet i seg selv og evnen til å kunne lene seg på faglige vurderinger.

– Det å klare å koble av er viktig. Jeg prøver å tenke at nå får jeg ikke gjort noe mer med denne saken, og da kan man ikke gå og bekymre seg dag og natt. Det kommer det som regel ikke noe godt ut av, sier hun.

Bjørnland gir også med noen personlige tips til nyutdannede og folk i arbeidslivet.

En helhet: Politidirektør Benedicte Bjørnland er opptatt av å kombinere tanketrening med styrketrening, kosthold og nok søvn. Her fra et intervju med VG våren 2019.

Slapp av, bygg faglig kompetanse og vær en god medarbeider, er de tre viktigste punktene hun trekker frem.

Bjørnland er varsom med å komme med konkrete tips om karrierelivet til E24, og mener det er viktig at alle følger hver sin sti.

Likevel har hun gjort seg opp noen tanker om mennesker som er svært ambisiøse og planlegger langt frem i tid.

– Det er fint å sette seg mål, men nå og da så treffer jeg på mennesker som er veldig strenge med seg selv. Jeg har møtt mennesker som nærmest føler seg mislykket dersom de ikke er der de vil være etter bare noen få år i yrkeslivet, sier hun og understreker at det er lov å senke skuldrene og oppleve at man faktisk vokser i et fag.

– Å bli faglig god, kan være vel så givende som å ha en lederkarriere, avslutter hun.

Les på E24+

Skattedirektøren om veien mot toppen: – Det var den første ordentlige motstanden jeg fikk.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om