Topp 10-listen: Disse karrierefeilene gjør de aldri igjen

– I mine første år i arbeidslivet ble jeg skuffet og lei meg om jeg gjorde feil. Jeg skulle heller brukt tiden på å lære av dem, sier fjorårsvinner av Ledertalentene Jonas Jafari.

Disse ti kom på topplisten under E24s ledertalentkåring i 2021. Fra venstre ser vi Elisabeth Marie Myhre i Foodora, Jihad El Dor fra Posten, Kristin Thornes fra Oda, Jonas Jaffari i Google, Marianne Gaarder Amland tidligere direktør i Espresso House, Fredrik Five i E-wheels, Anne Tutar fra Antler, Salman Alam fra Hexagon Purus, Jonas Helmikstøl i Easee og Eric-Mathias Five fra Bitastad.
Publisert: Publisert:

E24 skal for fjortende gang kåre «årets ledertalent», og gjennom hele sommeren er vi på jakt etter nye talenter. Du kan komme med tips helt frem til første del av august.

Jonas Jafari sier det er en stor sjanse for at folk du jobber med ikke streber etter det samme som seg.

I den forbindelse har vi snakket med fjorårets topp 10-liste om deres største karrierefeil, og hva de har lært av dem.

Fjorårsvinner Jonas Jafari i Google har lært å ikke bruke for mye tid og energi på å slå «konkurrentene».

– Lytt og lær av disse personene, men ikke bruk for mye tid på det, det kan bli en ordentlig tidstyv med lite verdi – du kan umulig ha alle på «laget ditt».

Kjenner du et ledertalent under 35 år som fortjener å være med i kåringen? Send inn ditt tips til oss her.

Anne Tutar tror det finnes nok av folk som gjerne gjør det strategisk riktige: – Man kan fort bli forbigått om man ikke er litt strategisk selv også, sier hun.

Gründer og selskapsbygger Anne Tutar lot tidligere andre få de mest interessante og lærerike oppgavene. Det har snudd.

Ser du oppgaver du kan lære av eller som vil gi deg en viktig posisjon, ikke vær redd for å kaste navnet ditt i ringen og ta muligheten, sier Tutar til E24.

Hun tror dette er en klassisk feil flere gjør tidlig i karrieren – spesielt for «flinke piker».

– Viktig å være nøye, men ikke for nøye

For viseadministrerende direktør i E-Wheels, Fredrik Leithe har det å ikke grave seg ned i «uviktige» detaljer vært en utfordring.

Det er viktig å være nøye, men ikke for nøye. Tidligere kunne jeg tidvis grave meg ned i små detaljer, men har nå lært å fokusere mer på det som er mest verdiskapende, sier Leithe til E24.

For Eric-Mathias Five ble måten læringen ble delegert på helt avgjørende for presentasjonen: – Ved å be om hjelp eller støtte får du en vesentlig brattere læringskurve, enn hvis du over tid tror at du skal løse alle problemstillinger selv.

Da Eric-Mathias Five i Bitastad var fersk i arbeidslivet skulle han ønske han viste at man ikke må løse alt selv.

– Er du ambisiøs kan du fort havne i fellen hvor det å be om hjelp eller det å delegere blir vanskelig, sier han til E24 og legger til:

– Uansett hvor smart du er så er evnen til å delegere og be om hjelp eller støtte helt avgjørende for resultater over tid.

Salman Alam (31) er leder for strategi og forretningsutvikling i Hexagon Purus: – Et generelt tips jeg ville gitt til en yngre versjon av meg selv er å huske å være tålmodig og nyte reisen til målene man setter seg, og ikke kun målene i seg selv.

Ikke komplisere ting

Elisabeth Marie Myhre i Foodora har som mål å ikke komplisere ting for mye – både i karrieren og i jobben.

– Jeg har vært ukomfortabel med å ta store og raske beslutninger, og stresset mye over det. Det prøver jeg å ikke gjøre igjen, sier Myhre.

Da Myhre takket ja til toppjobben i Foodora hadde hun og kjæresten nettopp flyttet sammen og hadde tenkt til å starte familie – det gjorde at hun ble usikker på om jobben passet inn i regnestykket.

– Jeg hadde en coach på den tiden som snakket med til fornuft. Hun sa «Den dagen du aktivt lar være eller utsetter å få barn på grunn av jobb, må du komme til meg, så skal jeg snakke litt vett i deg».

Hun takket ja til jobben og kort tid etter kom datteren Ingrid til verden. Det angrer hun ikke på.

Jobbet med tunnelsyn

Marianne Gaarder Amland var inntil nylig administrerende direktør i Espresso House Norge.

Da hun var helt fersk i arbeidslivet jobbet hun smalt med tunnelsyn, og fokuserte for mye på å levere resultater kun på eget område.

– Etter hvert som jeg jobbet og observerte flinke folk rundt meg, lærte jeg at mulighetene til å ta ansvar blir langt flere om du tør å påvirke og involvere deg utover din egen rolle, sier Amland til E24.

Les også

Kjenner du et ledertalent? Tips oss i sommer!

For administrerende direktør i Oda, Kristin Thornes har det å ikke løpe på et problem uten å vite hva en faktisk skal løse vært en viktig lærdom.

En episode som fersk konsuelt husker hun spesielt godt.

– Jeg ble satt for å hjelpe til på et intensivt prosjekt på kvelden med frist allerede morgenen etter. Jeg kastet meg i ut å løse oppgaven, og innså først etter å ha jobbet en del timer utover kvelden at jeg ikke hadde forstått konteksten og hva arbeidet jeg satt med egentlig skulle svare på, forklarer hun.

– Det gikk som det måtte gå, en misfornøyd partner dagen etter og en strafferunde på meg for å komme i mål.

Direktøren så på dette som en fin lærdom å få tidlig i karrieren.

Resultat og business foran folk

Distriktsdirektør i Posten, Jihad El Dor tenker ofte på at han burde startet etterutdanning litt tidligere enn han gjorde.

– Foruten gevinsten av at man lærer mye nyttig som bidrar til å utvide verktøykassen man bruker til daglig, så har etterutdanningen gitt meg en indre ro og økt selvtilliten, sier El dor til E24.

El Dor kunne også tenkt seg å være litt mer tålmodig: – Jeg har lært at det å tillate prosesser å løpe sin naturlige gang er veldig viktig, da det gir rom for modning, og læring. Det beste resultatet oppnås når alle premissene er så modne som mulig.

Jonas Helmikstøl bestemte seg før han startet i Easee at han ville sette resultater og business etter folk.

– Noen få ganger har jeg gjort det motsatte. Det angrer jeg absolutt mest på, sier Helmikstøl til E24.

– Noen ganger må du ta noen vanskelige valg, og det er en naturlig del av reisen. Det er ikke alle som har det som trengs, men samtidig er det alltid viktig å gjøre dette på en ryddig og fin måte, slik at menneskene ivaretas.

Han tror at problemet noen ganger kan ligge i en lite tydelig og ærlig forventningsavklaring til jobben som skal gjøres.

Kjenner du et ledertalent som fortjener heder og ære? Tenk deg om, diskuter med kolleger og kom med ditt tips til oss her.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om