Den nye Uber Norge-sjefen: Vi opererer i en gråsone

Carl Edvard Endresen er ansatt som den nye Uber Norge-sjefen. Han ønsker å avmystifisere den kontroversielle taxi-appen.

NY JOBB: Sjefen i Uber Norge, Carl Edvard Endresen, sier at Uber vokser svært fort i Oslo. Her er han utenfor Mesh-lokalene i Oslo sentrum.
Publisert:

Etter å ha jobbet i to måneder på et kontor i Mesh-fellesskapet i Oslo er Uber klar for å avsløre hvem de har ansatt som ny norgessjef.

Det er Carl Edvard Endresen (33), som etter en lang ansettelsesprosess, fikk jobben.

– Vi vokser utrolig fort. Bare siden jeg fikk jobben har vi blitt dobbelt så store i Oslo. Det er veldig spennende, sier Endresen til E24.

Oslo-mann

Han er født og oppvokst i Oslo, har utdanning fra Wharton, samme handelshøyskole

som Warren Buffet og Donald Trump har gått på, og har jobbet i en amerikansk investeringsbank, McKinsey og InfoCare Home Services i Norge.

– Jeg ønsker å ta bort mystikken rundt Uber, vi vil ha åpenhet, sier Endresen.

Les også

Konkurransetilsynet vil at alle skal få kjøre drosje

Han forteller at det var en kompis i San Francisco som fikk ham til å søke på jobben.

– Han tok kontakt og sa at den første Uber-sjefen i Norge måtte bli meg. Jeg undersøkte litt, og fikk veldig lyst på jobben, sier Endresen.

Han forteller at Uber-veksten i Oslo er så stor at de har behov for flere sjåfører.

– Jeg har akkurat sett på noen tall, og økningen i taxietterspørselen i Oslo på lørdager ser man ikke i andre skandinaviske byer, sier 33-åringen, og legger til at han mener at taxibransjen og Uber kan leve side om side i hovedstaden.

Gråsone

– Vi opererer i en gråsone, som ikke er dekket av loven ennå. Jeg håper at det blir mer tydelig lovverk, med plass til oss, når regjeringen nå jobber frem et nytt taxilovverk, sier han.

– Vi vil gjerne være med på høringsrunder, vi har på en måte blitt globale eksperter innenfor vårt felt, legger han til.

Les også

Norgestaxi vil vise at de ikke er «sidrumpa»: Åpner for appbetaling

Han sier at han skjønner at politikere og noen i publikum er skeptiske, etter mediedekningen Uber har fått.

Kontroversiell

Uber har blitt anmeldt i flere byer i verden, blant annet av Taxi 2 og Bymiljøetaten i Oslo kommune. Det har også dukket opp flere overgrepssaker og voldssaker knyttet til Uber-sjåfører.

Uber har nylig snappet Facebooks sikkerhetssjef, og Endresen forteller at sikkerheten er viktig for dem.

– Vi ber om vandelsattest fra alle våre sjåfører, og vi leser alle tilbakemeldingene passasjerer legger igjen, sier Endresen, og legger til at vandelssjekken er ett av punktene de gjerne vil ha automatisert gjennom den nye taxilovgivningen.

Les også

Slik svarte Uber på henvendelsen fra Oslo kommune

For når en passasjer har vært ute og kjørt med en Uber-sjåfør kan hun gi sjåføren en karakter, og legge igjen en beskjed om hun ønsker det.

– De fleste tilbakemeldingene er gode, men vi har også snakket med noen sjåfører om de for eksempel har fått tilbakemeldinger på at de bremser for brått eller bilen er skitten, sier Endresen, og legger til at de har nulltoleranse i saker som angår vold eller seksuelle fremstøt.

Skattehjelp

Han forteller at de også hjelper sine sjåfører med å betale riktig mengde skatt for Uber-inntektene.

– Vi reagerer også sterkt om sjåfører spør passasjerene om kontant betaling. Det undergraver vår troverdighet, og sikkerheten i bilen, sier Endresen.

Han sier at de ikke har hatt noen slike saker i Oslo.

Nå har Uber tre ansatte i Oslo, og Endresen tror det vil bli flere.

– En utvidelse ligger definitivt i kortene. Jeg ser for eksempel for meg at vi etter hvert vil få noen lokale som jobber med kommunikasjon etter hvert, sier Endresen.

Uber-talsmann Harry Porter, som også var tilstede, forklarer at det er viktig for Uber å ha lokale ansatte, som kan tilpasse tjenesten og kommunikasjon ut lokalt.

Uber har tidligere fortalt at de også gjerne vil utvide til flere norske byer.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om