Ledertalentene 2017

Her er ledertalentjuryens begrunnelser

Årets ledertalenter er kåret, her følger juryens begrunnelse for alle de som kom i topp 10. 

ÅRETS LEDERTALENTER: Her står topp 10 i årets utgave av Ledertalentene oppstilt under prisutdelingen. Vinner Marie Nielsen mottar diplom av juryens Karl Munthe-Kaas
  • Martin Hagh Høgseth
Publisert:

Årets kåring av Ledertalenter ble gjennomført fredag ettermiddag. Her får du oversikten over landets ti fremste ledertalenter, og juryens begrunnelser.

Marie Nielsen, gründer og leder i Penda Manufacturing

Årets ledertalent 2017

Juryens begrunnelse:

Årets ledertalent er en person som har gjort ekstraordinære ting under ekstreme forhold. Hun har utvist en modighet få andre kan måle seg med i de ni årene vi har arrangert Ledertalentene-kåringen. Marie Nielsen har bygget opp papirresirkuleringsbedriften Penda Manufacturing i Etiopia, et av verdens 20 prosent vanskeligste land å operere i. Hun har 7.000 tilknyttede medarbeidere, samt 52 faste ansatte, som skaper sårt tiltrengte verdier i et av verdens fattigste land. Hun har samtidig ledet McKinseys arbeid for å hjelpe myndighetene med å bygge opp igjen Sierra Leone etter Ebola-epidemien, med betydelig personlig risiko. Dette arbeidet resulterte i at 1,1 millioner barn nå får utdanning og skolemat. Som juniorpartner bygget hun opp McKinseys kontor i Addis Abeba, deres første i Øst-Afrika. Referansene forteller om en svært strukturert person med medfølelse og respekt for andre. Hun setter høye krav til de rundt seg, og gir tett coaching for å hjelpe dem nå mål de ikke ellers trodde de kunne nå. Hun har utvist en usedvanlig arbeidskapasitet og analyseevne, og har et sterkt driv for å gjøre en forskjell i verden.

Andreplass i «Årets ledertalent 2017»

Bjørnar Bukholm, strategi- og økonomidirektør i Wallenius Wilhelmsen Logistics ASA

Juryens begrunnelse:

Bjørnar Bukholm kombinerer faglig bredde med sterke analytiske evner, stor arbeidskapasitet, evne til å tenke strategisk og lederegenskaper som gjennomgående høster superlativer. Wallenius Wilhelmsen Logistics er i dag verdens sjette største børsnoterte rederi. Bjørnar Bukholm har siden 2011 hatt sentrale oppgaver i selskapet, og omtales som en viktig drivkraft bak WWLs vellykkede restrukturering og børsnotering. Prisvinneren nyter stor respekt både for sin ledelse og faglige dyktighet – og er i tillegg svært godt likt. Som en av referansene uttrykker: "Jeg har jobbet med mange dyktige mennesker, men Bjørnar er det største ledertalentet jeg noensinne har hatt gleden av å jobbe med".

Tredjeplass i «Årets ledertalent 2017»

Fredrik Tønnesen, administrerende direktør i Elkjøp Norge

Juryens begrunnelse:

Fredrik Tønnesen har gått gradene internt – fra varehussjef, til salgssjef, til nordisk salgsdirektør og nå administrerende direktør i hele Elkjøp Norge. Han presterer svært godt som leder og nyter høy anseelse internt i konsernet. Fredrik omtales som et vinnende vesen som alle vil jobbe for, og han viser stor modenhet i sitt lederskap. Han oppfattes som en mulig etterfølger til dagens nordiske konsernsjef. Fredrik har en god forretningsteft, og har allerede skapt betydelig verdi i lederrollen. Han er uredd og tydelig, samtidig som han involverer aktivt og er på konstant søken etter å utvikle seg som leder.

Topp 10-plasseringer i «Årets ledertalent 2017»

(4.-10. plass unummerert)

Christian Mikalsen, teknologidirektør i Kolonial.no

Juryens begrunnelse:

Christian Mikalsen besitter en unik kombinasjon av ekstremt sterk teknisk kompetanse, strategiske evner, og ikke minst evnen til å bygge opp både team og enkeltpersoner. Gjennom de første årene med utvikling og drift av Kolonial.no var Christian svært sentral i å utvikle store deler av systemene som i dag kjører både nettbutikken, lageroperasjonen og distribusjonen til selskapet. Gjennom ekstreme vekstperioder har han sørget for å holde stø kurs der han har rekruttert og skalert opp et svært motivert og dyktig tech-team. Til tross for korte frister og en omsetning og operasjon i mangemillionersklassen er den faglige integriteten alltid høy.

Elin Sandnes, juniorpartner i McKinsey

Juryens begrunnelse:

Omtales som en «rockstar» internt i McKinsey-organisasjonen, og har blitt juniorpartner på rekordtid. Elin Sandnes er faglig meget sterk, evner raskt å vinne klientenes tillit, og har i sitt virke bistått konsernledelsene til flere av verdens største telecom-selskaper. Hun utstråler selvtillit samtidig som hun er upretensiøs. Elin er god til å utvikle prosjektmedlemmer, og skaper rammevilkår som gjør at alle får ut sitt beste. Hun er uredd og tør å ta fatt i de vanskelige temaene. «Folk digger å jobbe med henne», «Elin er en person alle ønsker å jobbe med» og «Elin er leder med stor L», er noen av uttalelsene juryen har fått fra referansene.

Raymond Gabrielsen, direktør forretningsutvikling i Kesko Building and Technical Trade Norway

Juryens begrunnelse:

I 2004 begynte han som selger i Byggmakker, og har så gått hele veien til topps i selskapet. Underveis har Raymond Gabrielsen gjennomført krevende strukturelle endringsprosesser og vist at han kombinerer sterk resultatorientering med evne til å se folk og forstå situasjoner. Han nyter stor respekt i selskapet og i en bransje i rask forandring. Raymond omtales konsekvent som en dyktig og moderne leder med bred innsikt og et åpenbart potensial for topplederstillinger.

Henrik Samdal, direktør for digital rådgivning og applikasjonstjenester i Intility

Juryens begrunnelse:

Som del av selskapets toppledelse og ansvarlig for Digital Advisory and App Services, har Henrik Samdal over lang tid vært en drivende kraft i Intility. Han leder i dag selskapets største avdeling, og har i en situasjon der selskapet har vært gjennom store endringer etablert en kultur preget av felles forståelse og stort engasjement. Han beskrives som hardtarbeidende, engasjert og målbevisst – og med en sjeldent sterk kombinasjon av teknologi- og forretningsforståelse.

Samya Halim, driftsdirektør i Altus Intervention

Juryens begrunnelse:

Samya Halim håndterer stor kompleksitet og krevende endringer i en konkurranseutsatt og kundenær bransje som gjennomgår store endringer. Hun beskrives som en tydelig, krevende og faglig sterk leder med stor kapasitet og evne til å få ting gjort. Samya har raskt fått stort lederansvar, leverer gode resultater og gjennomført krevende endringer i et internasjonalt miljø. Referansene peker henne ut som en åpenbar kandidat til større oppgaver i fremtiden.

Elin Tveito Lidman, direktør forretningsutvikling i Orkla ASA

Juryens begrunnelse:

Elin Tveito Lidman omtales som en leder som evner det få andre klarer: Hun lar andre få æren når noe går bra og har selv tatt støyten når noe ikke har truffet blink. Elin er lyttende, motiverende og skaper trygghet, og leder gjennom å få andre til å prestere. Samtidig sikrer hennes meget sterke strategiske og forretningsmessige evner at hun setter retning og kan korrigere retningen ved behov. Hun mestrer balansen mellom å utvikle andre og skape forretningsmessige resultater.

Ida Barth Thomassen, sjef for Schibsteds Brand Studio

Juryens begrunnelse:

Ida Barth Thomassen har ledet et nytt og meget lønnsomt forretningsområde, Schibsteds satsing på innholdsmarkedsføring Brand Studio, fra null til 13 ansatte – og til nærmere 50 millioner kroner i omsetning. Ida omtales som en entusiastisk person med mye energi og klare meninger. Hun er godt ansett i Schibsted-konsernet, der hun startet som trainee for 10 år siden. Ida omtales som en dyktig selger og relasjonsbygger, og hun arbeider målrettet og får svært gode tilbakemeldinger som leder. Det trekkes frem at hun evner å få gjennomslag i konsernet, gir stor frihet og har en unik evne til å inspirere og motivere.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Ledertalentene 2017
  2. Ledertalentene

Flere artikler

  1. Marie Nielsen (35) til topps i Ledertalentene 2017

  2. Nå ankommer ledertalentene

  3. Samya er «årets drivkraft» i Ledertalentene 2017: – Jeg vet at jeg ikke vet alt

  4. Elin er McKinseys «rockestjerne»

  5. – Det er vanskelig å forstå betydningen av Maries arbeid