Dette er de fremste ledertalentene i Nord-Norge

Disse åtte er Nord-Norges fremste Ledertalenter i 2012.

LEDERTALENTENE I NORD-NORGE: (Øverst fra venstre med klokkeretningen): Ole Fiske Eidslott - Thon Hotels, Håvard Hamansen Wallstad - Alsvåg Plater, Anders Opdahl - Nordlys, Kim Daniel Arthur - Electronic Arts, Kriss Rokkan Iversen - Salt Lofoten, Roger Karlsen - Mack Ølbryggeri, Harald Østbø - Remiks Husholdning, Asta Lassesen - Hurtigruten.
Publisert:

De kommer fra vidt forskjellige bransjer, og har tatt vidt forskjellige yrkes- og utdanningsvalg. Noen er tilflyttere til landsdelen, mens andre er fødte nordlendinger.

Til felles har de at alle bidrar til å skape verdier og utøve godt lederskap i bedriftene der de jobber.

Disse åtte lederne under 35 år er de som E24s jury mener fortjener en plass på listen over Nord-Norge fremste Ledertalenter i 2012.

Øverst på listen finner vi en bryggeridirektør fra Nord-Troms som drømmer om å bygge norsk industri for fremtiden.

ÅRETS LEDERTALENT I NORD: Roger Karlsen (34), kommersiell direktør i Macks Bryggeri.

Årets ledertalent i Nord-Norge:

Roger Karlsen (34)

Kommersiell direktør, Macks ølbryggeri

Roger er Årets Ledertalent i Nord-Norge 2012. Hans stilling innbefatter ansvar for all operativ drift i Mack, inkludert produksjon, logistikk, salg og marked, og han har de siste årene ledet prosjektet med bygging av og flytting til ny fabrikk.

Han har også ansvaret for 100 av Macks totalt 115 ansatte.

Roger er utdannet siviløkonom fra NHH, og fikk deretter det han det han selv mener er en drømmestart i næringslivet gjennom en jobb i Continental.

Juryen sier: Roger har et drivende konkurranseinstinkt, gjennomfører med energisk handlekraft og har alltid en god dose humor som trigger medarbeidernes prestasjoner. Han leverer til riktig tid og kvalitet, og har en stor og viktig ambisjon: å bygge norsk industri for fremtiden.

Les intervjuet med Roger Karlsen her: Andre bygger ned, han vil bygge opp

De neste sju talentene som juryen mener har utmerket seg i Nord-Norge i løpet av det siste året, følger her i alfabetisk rekkefølge:

SPILLTALENT: Kim Daniel Arthur er i dag studiosjef for Electronic Arts i Japan, og har gjennom mange år vært en leder og gründer som har gjort seg bemerket i Tromsø.

Kim Daniel Arthur (32)

Spillutvikler og studiosjef, Electronic Arts (EA)

I 2009 skapte Kim Daniel overskrifter da det ble kjent at spillutviklingsselskapet han hadde vært med på å grunnlegge, britiske Playfish, ble kjøpt opp av et av verdens største underholdningsselskaper, Electronic Arts, for 380 millioner dollar.

Tromsøværingen hadde bygget opp og drevet den norske avdelingen av Playfish, samt vært med på å bygge opp kontorer i London, Beijing, San Francisco og Montreal. Etter salget av Playfish forsatte han som sjef for Tromsø-kontoret inntil dette ble nedlagt i mai i år.

Karrieren tok ikke slutt av den grunn. I dag er Kim Daniel studiosjef for Electronic Arts i Tokyo i Japan, hvor han har ansvar for EAs produktutviklingsteam, teknologi og prosesser for å produsere spill til japanske sosiale nettverk på mobil.

HOTELLDIREKTØR: Ole Fiske Eidslott er et av Nord-Norges fremste ledertalenter i 2012.

Ole Fiske Eidslott (27)

Hotelldirektør, Thon Hotel Harstad

Ole er hotelldirektør for Thon Hotel Harstad, som har 140 gjesterom, kurs- og konferansekapasitet på opptil 180 personer, 27 ansatte og en årsomsetning på 33 millioner NOK.

Ole er opprinnelig fra Hamar og har en bachlorgrad fra Norsk hotellhøgskole i Stavanger.

Etter endt utdanning har han jobbet flere steder i Thon-hotellene, og har hatt ansvar for en rekke ulike driftsområder. Ole har blant annet jobbet for Thon i Kirkenes og Flå, og har vært ledelsestrainee i hotellfamilien.

Ole er også lokal leder for NHO Reiseliv i Harstad. Han supplerte hotellutdannelsen med den såkalte Gründerskolens entreprenørprogram, der han i tre måneder var på utveksling i Singapore.

KUNNSKAPSHUNGRIG: Kriss Rokkan Iversen (35) har en doktorgrad i Marin Økologi og er gründer av kunnskapsbedriften Salt.

Kriss Rokkan Iversen (35)

Gründer og daglig leder, Salt Lofoten

Etter flere år som forsker har Kriss flyttet tilbake til Svolvær for å etablere kunnskapsbedriften Salt, som i 2012 har fått «Årets nykomlingspris» fra Nordland fylkeskommune, samt Fiskeri- og kystdepartementets «Fyrtårnpris for ekstraordinær innsats for fiskeri- og kystnasjonen Norge».

Medarbeiderne i Salt har fast gjesteskribentplass i Fiskeribladet Fiskaren og holder jevnlig foredrag. Kriss har doktorgrad i Marin økologi, og er publisert forsker og vitenskapelig konsulent. Hun har også vært hovedforfatter på en rekke andre publikasjoner og kronikker.

Salt tilbyr konsulenttjenester innen marinfeltet. Pågående prosjekter er blant andre en forstudie i oljevernteknologi i Nordland og en veileder for miljøoppfølging i Fjordsystemer i Bodø.

HURTIG KARRIERE: Asta Lassesen har gjort hurtig karreire i Hurtigruten og beskrives som en ener av sine kollegaer.

Asta Lassesen (31)

Finansdirektør, Hurtigruten

Asta har et stort hjerte for det maritime og en forkjærlighet for tall - og har på knappe fem år gått fra å være innleid regnskapsfører til å bli finansdirektør i et av Norges mest gjenkjennelige og folkekjære selskaper: Hurtigruten.

De som kjenner Asta sier hun er en smidig, ydmyk og meget faglig dyktig finansdirektør, men hun fremheves også for sin medmenneskelige klokskap og modenhet.

Asta kommer opprinnelig fra Øksnes i Vesterålen, og familien hennes har en lang historie i fiskerinæringen.

Hun er utdannet siviløkonom med spesialisering innen finansiering og investering fra Handelshøgskolen i Bodø.

Asta begynte karrieren som revisjonsmedarbeider i Ernst & Young, men har vært i Hurtigruten siden 2007 da hun var utleid som konsernregnskapssjef.

SJEF: Sjefredaktør i Nordlys Anders Opdahl er et av Nord-Norges fremste ledertalenter i 2012.

Anders Opdahl (33)

Sjefredaktør, Nordlys

Anders er sjefredaktør avisen Nordlys, som dekker hele Nord-Norge, men har sin sentralredaksjon i Tromsø.

Avisen har et utstrakt samarbeid med lokal- og distriktsaviser i Nordland og Finnmark.

33-åringen var før sin nåværende stilling nyhetsredaktør i samme avis siden 2005.

Anders har også hatt ansvar for Nordlys' satsning på nettbrett.

Anders er fra Porsanger kommune i Finnmark, og har tidligere jobbet som journalist i Finnmark Dagblad, Avisenes Nyhetsbyrå og Dagbladet.

LES OGSÅ:Slik blir listen til

TAKSELGER: Håvard Hamansen Wallstad i Alsvåg Platerer blant Nord-Norges fremste ledertalenter i 2012.

Håvard Hamansen Wallstad (35)

Markeds- og personalsjef, Alsvåg Plater

Håvard har vært markedssjef i Alsvåg Plater siden 2001, og har i perioden vært med på å profesjonalisere driften av takplategrossisten som holder til i Sortland i Nordland.

Håvard har ansvaret for alle avtaler med byggevarekjeder og andre kunder i Alsvåg, samt all markedskommunikasjon i bedriften. Han har også medansvar for budsjett og regnskap, samt fullt personalansvar.

Håvard har utdanning som diplommarkedsfører fra Norges Markedshøyskole og Handelshøyskolen BI.

LES OGSÅ:Møt årets jury

LEDERTALENT: Harald Østbø (30) har med stor suksess fått ned sykefraværet i sin bedrift Remiks Husholdning.

Harald Østbø (30)

Daglig leder, Remiks Husholdning

Harald er daglig leder i Remiks Husholdning, en bedrift som driver husholdningsrenovasjon i de to kommunene Tromsø og Karlsøy.

Remiks Husholdning har 32 ansatte og en omsetning på nær 100 millioner NOK.

Harald ble leder i Remiks da han var 28, og har utmerket seg med svært gode resultater. I hans periode som leder er blant annet sykefraværet i bedriften redusert til et historisk minimum. Sykefraværet i Remiks Husholdning ble redusert fra 10,39 prosent i 2010 til 3,84 prosent i 201, og for dette fikk bedriften Troms fylkeskommunes pris for inkluderende arbeidsliv (IA) i 2012.

Publisert:

Her kan du lese mer om