Årets Ledertalent:  – Finnes muligheter for alle

Vinner av Ledertalentene 2016, Aneesh Rajaram (34) setter stor pris på at alt arbeidet han og medarbeiderne har lagt ned i Opera TV blir anerkjent gjennom en pris.

OVERREKKELSE: Årets Ledertalent 2016, Aneesh Rajaram, får diplom av juryleder Cathrine Foss Stene.

Foto: Fredrik Bjerknes
  • Astrid Dalen
Publisert: Publisert:

– Jeg synes alle de andre kandidatene fremstår som veldig gode innenfor sine felt, og ser på alle som vinnere her i dag, sier vinner av Ledertalentene 2016, og leder for Opera TV, Aneesh Rajaram.

Les også

Aneesh Rajaram til topps i Ledertalentene 2016

– Likevel, når jeg tenker på hvor mye arbeid jeg og medarbeiderne mine har lagt ned i Opera TV, setter jeg stor pris på at det blir anerkjent gjennom en pris som denne, legger årets ledertalent til.

Han ble utropt til vinner av årets utgave av Ledertalentene, i konkurranse med 90 andre ledertalenter, i PWC-bygget fredag.

E24-spesial: Sjekk hele listen her

Omfattende prosess

– Er du overrasket over at du gikk helt til topps i konkurransen?

– Jeg vil si at jeg var mer beæret enn overrasket. Og da jeg først vant kategoriprisen (for Årets digitale nytenker. Red.anm.), tenkte jeg at det var mulig å vinne hele greia.

– Å være med i Ledertalentene var for øvrig en veldig omfattende prosess, og jeg tror nesten det var en grundigere vurdering av meg i denne prosessen enn da jeg ble ansatt av Opera, legger Rajaram til.

Vinneren og de andre Ledertalentene-kandidatene har blant annet måtte sende inn CV, de har blitt intervjuet av erfarne rådgivere i Boyden Executive Search, og referanser har blitt grundig sjekket.

Sterke resultater og gode lederegenskaper

Med all denne dokumentasjonen i bunnen – og mange svært gode kandidater – har det definitivt ikke vært et lett valg for juryen å finne frem til de øverste tre på årets toppliste i Ledertalentene. Rajaram pekte seg imidlertid ut som en spesielt god kandidat av flere årsaker.

For det første har 34-åringen fått til en formidabel vekst med Opera TV, både i omsetning og antall ansatte. Under Rajarams ledelse doblet enheten årsinntekten og firedoblet selskapets verdi. Organisasjonen er også doblet i størrelse og har nå nesten 200 ansatte i 14 land.

Les mer om Rajaram som Årets digitale nytenker og Opera TV her

Rajarams generelle lederevner- og egenskaper trekkes også frem i jurybegrunnelsen: «Han er en hardtarbeidende leder kjent for å tenke store tanker, har opparbeidet stor respekt blant utviklerne i Opera, samtidig som han evner å levere til kundene på en fremragende måte».

KONKURRENTENE: Det var hard konkurranse om de øverste plassene i årets Ledertalent-kåring. Her står vinner Aneesh Rajaram sammen med noen av de andre som nådde topp 10-plasseringer.

Foto: Fredrik Bjerknes

Indisk vinner i norsk talentkåring

I en kåring hovedsakelig bestående av norske – og en og annen svenske og danske – var det altså en leder med indisk bakgrunn som stakk av med seieren. Rajaram, som kom til Norge som praktikant i Opera for elleve år siden og nå har skaffet seg norsk statsborgerskap, har rukket å tenke litt over akkurat dette:

Les også

Wærsted: – Ledelse bør gi mer prestisje

– Jeg synes det er motiverende at jeg gikk til topps i en prestisjetung kåring, med tanke på den bakgrunnen jeg har. Jeg kom til Norge for mange år siden for å få internasjonal erfaring, og hadde ikke drømt om noe sånt som denne prisen, sier Rajaram, og legger til:

– Dette viser imidlertid at det finnes muligheter for alle til å realisere ambisjonene sine, uavhengig av bakgrunn. Opera Software har gitt meg mulighet til å nå mitt fulle potensial, og det er jeg takknemlig for.

– Er ingenting uten teamet mitt

Når det gjelder lederskap er Rajaram tilhenger av en modell hvor man tilpasser lederstilen til den kulturen eller situasjonen man befinner seg i.

– Dersom det haster med å handle, er det helt greit å ha en mer autoritær lederstil. En demokratisk lederstil er derimot bedre til å få folk til å bli gå sammen og bli enige om et felles mål, sier Rajaram.

Han leser mye lederskapsteori på fritiden og har altså funnet særlig mye inspirasjon i modellen situasjonsbestemt ledelse.

– Jeg synes det er flott at man i Norge er flinke til å balansere ulike lederstiler ut fra hvilke situasjoner de befinner seg i.

Årets Ledertalent 2016 er også klar på at han må har mange å takke for at han stakk av med prisen i dag, ikke minst lederne som turte å gi ham tillit og et så stort ansvar i en alder av bare 31 år.

– Jeg er heller ingenting uten teamet mitt, hvor alle gjør sitt aller beste for Opera TV. Vi har bare akkurat begynt, og jeg har lyst til å lede reisen videre

Les også

– Magien oppstår i kontakten mellom leder og de som faktisk lager produktene

Les også

Karens roboter skal hjelpe syke og ensomme barn

Les også

Aneesh Rajaram til topps i Ledertalentene 2016

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. Ledelse
  2. Karriere
  3. Leder
  4. Ledertalentene

Flere artikler

  1. Aneesh Rajaram til topps i Ledertalentene 2016

  2. – Magien oppstår i kontakten mellom leder og de som faktisk lager produktene

  3. Kjenner du Norges største ledertalent? Nå har du bare én dag igjen til å nominere

  4. Fjorårets vinner av Ledertalentene om kåringen: – Skjønte hvem jeg var som leder

  5. Hjelp disse topplederne, kom med tips!