– For min del finnes det ikke et A-lag og B-lag i norsk næringsliv

Bente Sollid Storehaug var i fjor kritisk til at det var så få gründere inne på listen til E24 over Norges fremste unge ledertalent. Endringene som skjer i år, mener hun løfter konkurransen.

LEDERE I T-SKJORTE OG OLABUKSE: Bente Sollid Storehaug mener unge gründere har like mye talent som ledere av veletablerte virksomheter.

Gry Traaen
  • Christian Høie Lie
Publisert:,

Bente Sollid Storehaug har 30 års erfaring som gründer innen IT og media og er en aktiv blogger. Til daglig er hun administrerende direktør i ESV Dinamo AS. På hennes private blogg stilte hun seg i fjor kritisk til at det ikke var flere gründere inne blant listen over Norges fremste ledertalenter.

«Hvorfor er det så få gründere på listene som E24 presenterer over årets ledertalenter 2014? Det er første tanken som slår meg når jeg går gjennom E24s kåringer i landets ulike regioner. Her oser det av dresskledd ledelse lang vei.»

E24 tok i denne forbindelse kontakt for å høre reaksjonene hennes på endringene i årets utgave. I år går kåringen nemlig bort fra geografiske vinnere til isteden å inkludere ulike kategorier. Blant annet innføres kategorien «Årets innovatør» og «Årets sosiale entreprenør».

– Jeg er positiv til endringene og synes det er fint om E24 også klarer å løfte frem de lederkvalifikasjonene som en gründer må ha for å lykkes. Gründere har alle de kvalitetene som en leder av en etablert bedrift har, pluss kanskje litt til, sier hun.

– Hele Entreprenør-Norge vil med de nye endringene tenke at dette er en kåring som gir verdi og som de ønsker å delta på.

Nå skal E24 arrangere Ledertalentene 2015. For syvende år på rad skal vi finne de beste næringsliv-talentene under 35 år her til lands.

Vet du om en dyktig person under 35 år, som har resultat-, personal- og/eller beslutningsansvar i næringslivet?

Da kan DU tipse om denne personen ved å fylle ut vårt enkle tipsskjema.

Tipsskjemaet finner du her!

Like verdifull

– For min del finnes det ikke et A-lag og B-lag i norsk næringsliv.

Sollid Storehaug forteller at hun ser på alle unge talenter som en gruppe dyktige mennesker, enten de leder en gründerbedrift eller en større etablert bedrift.

– Du er en like verdifull som leder i en startup som de som tar på seg dress og går inn i de store etablerte selskapene.

Hun er opptatt av å få frem flere entreprenører og levedyktige oppstartsbedrifter.

– I den sammenheng er det viktig å oppmuntre yngre mennesker til å se verdien av å skape noe nytt, enten i egen bedrift eller i en større bedrift.

Les også

Slik opplevde de å bli kåret til årets ledertalent – og dette gjør de i dag

– Gründernes beste tidsalder

– Jeg forstår at mange ikke er skapt for å ta den risikoen som kreves av deg som gründer med mye usikkerhet og store investeringer. Alle har naturlig nok ikke de egenskapene. Det er desto viktigere å belønne de talentene som har nødvendig risikoevne og skaperkraft. Norsk næringspolitikk har også sammenfallende interesser.

Les også

Hun vil ha din hjelp til å finne unge ledertalenter

– Jeg skulle gjerne sett at flere av de unge nyutdannede, som tar på seg dress og går inn i de store etablerte firmaene, heller tar på seg T-skjorte og olabukse og bruker sine evner til å skape nye bærekraftige virksomheter med internasjonalt potensial. Tenk hvilke muligheter vi har i dag! Store skift åpner for at dette er gründernes beste tidsalder på svært lenge.

Her kan du lese mer om

  1. Ledelse
  2. Ledertalentene

Flere artikler

  1. Skynd deg å tipse! Bare én dag igjen!

  2. Skynd deg å tipse - du har ut uken på deg!

  3. – Timingen er veldig avgjørende

  4. Annonsørinnhold

  5. – Følte meg sær og alene som gründer på nittitallet

  6. Vet du hvem som bør bli «Årets Ledertalent»? Da må du tipse oss snarest