Ledertalentene 2017: – Savner kandidater fra fiskerinæringen

Nå begynner det for alvor å haste hvis du vet om noen som fortjener en plass blant Norges største ledertalenter. Spredningen er god i innsendte tips, men vi skulle gjerne sett flere fra fiskerinæringen.

FJORÅRETS UTDELING: Slik så det ut under diplomutdelingen i 2016-utgaven av Ledertalentene. Da var det Aneesh Rajaram (f.v.) fra Opera TV som stakk av med førsteplassen i kåringen.
Ledertalentene 2017
 • Astrid Dalen
Publisert: Publisert:

Torsdag 24. august er absolutt siste frist for å tipse om kandidater til den niende utgaven av E24s kåring Ledertalentene.

Dermed har du bare tre dager på deg til å sende oss tips, hvis du kjenner til en ung, talentfull leder som fortjener en plass blant kandidatene.

Vet du om en dyktig person under 35 år, som har resultat-, personal- og/eller beslutningsansvar i næringslivet?

Tipsskjemaet finner du her! Det tar bare noen øyeblikk å fylle ut – og sikrer at hun eller han som du mener er en verdig kandidat, blir en del av kåringen.

– Savner kandidater fra fiskerinæringen

Når tipsfristen er ute, og cv-er og referanser er hentet inn, skal rekrutteringsselskapet Boyden gå i gang med det viktige arbeidet med å sortere og vurdere tipsene som er kommet inn. Lars Vaksvik er en av dem som skal i gang med dette arbeidet fra Boydens side, og han er godt fornøyd med de tipsene som allerede har kommet inn.

Lars Vaksvik, associate i Boyden.

– Det er definitivt et høyt nivå på kandidatene som er kommet inn, og dette viser at Ledertalentene fortsatt er en populær kåring, sier Vaksvik.

Han mener at spredningen med tanke på bransjer og kategorier også er god, men han skulle gjerne sett flere tips fra spesielt én næring som er viktig for norsk næringsliv.

– Jeg savner kandidater fra fiskerinæringen – der er det ikke kommet inn så mange tips som vi kunne ønske, sier Vaksvik.

– Det er mange dyktige industribyggere i den næringen, som fortjener en plass på listen over Norges største ledertalenter. Flere fra fiskerinæringen hadde vært bra for nivået på listen over kandidater, legger han til.

– Noen er forbi talentstadiet

Vaksvik synes videre det er spennende med kandidater i rådgiverkategorien, som er ny av året.

Les også

HR-sjef i Storebrand: – Kompetanse kan være utdatert på fem år

– De ulike selskapene er godt representert på listen. Vi har tidligere sett at rådgiver- og konsulentselskapene har vært gode utklekkingsanstalter for ledere, og det er åpenbart at det finnes mange talenter i denne bransjen, sier Vaksvik.

Vaksvik påpeker at det også finnes noen på listen som kanskje er litt forbi det man kan kalle talentstadiet, da de til tross for ung alder allerede har kapret tunge stillinger i store konsern.

– Mange har fått betydelig innflytelse allerede i ung alder, og det er morsomt å se, sier Vaksvik, og fortsetter:

– Det var en god stemning under intervjuene vi hadde med de rundt 100 toppkandidatene i fjor, og det blir kjempegøy også i år å møte disse menneskene, som alle har spennende og veldig forskjellige historier. Det er nå det morsomme for oss begynner.

Ledertalent-arrangement 10. november

Det er en ekstern jury, uavhengig av E24, som står for selve kåringen.

Årets juryen består av juryleder Cathrine Foss Stene (Implement Consulting), Telenor Norge-sjef Berit Svendsen, Kolonial.no-gründer Karl Munthe-Kaas, Abelia-sjef Håkon Haugli, samt sjef for Gjensidiges privatmarked og vinner av den aller første Ledertalentene-kåringen, Hege Yli Melhus Ask.

Diplomutdeling til ledertalentene som har utmerket seg mest finner sted under et arrangement på BI i Nydalen den 10. november.

Les alle Ledertalent-saker her

Åtte kategorier

I tillegg til å kåre en totalliste – hvor den øverste blir årets ledertalent – gis det ut diplomer i åtte kategorier: «Årets innovatør», «Årets fremtidstenker», «Årets rådgiver», «Årets salgsleder», «Årets drivkraft», «Årets markedsfører», «Årets samfunnsbygger» og «Årets økonomihode».

Les også

Gründer Oskar vil kutte ventetiden for personer med psykiske lidelser

Hver av de åtte kategoriene har sin egen fagekspert, som du finner presentasjoner av under.

 • Kjerstin Braathen er finansdirektør i Norges tredje største selskap, DNB. Hun er fagperson i kategorien «Årets økonomihode», som skal finne de største talentene innen finans- og økonomifaget.
 • Seriegründer Bente Sollid Storehaug er et av de mest profilerte navnene inne norsk IT. Hun sto bak Digital Hverdag, som ble notert på Stockholm-børsen til en verdi av ni milliarder kroner. Hun har også selskaper som Dot Global, Cloudnames og EnerWE på merittlisten. Hun er fagperson i kategorien «Årets innovatør», som er klassen for gründere og nyskapere.
 • Ole Gunnar Jakobsen leder Borregaards hovedfabrikk i Sarpsborg, og er fagperson i kategorien «Årets drivkraft», som omhandler industri, drift og de som gjennom ledelse har forbedret eller endret en eksisterende bedrift.
 • Dag Honningsvåg er en nestor i norsk IT-bransje, tidligere direktør i Making Waves og i dag styreleder i en rekke teknologiselskaper. Han er fagperson i «Årets fremtidstenker», en kategori for teknologi, IT og telekom – men ikke nødvendigvis bare for teknologer. Kort sagt skal man her premiere ledere som gjennom å ta i bruk ny teknologi har skapt resultater. Å skape avkastning på bedriftens produkt er viktig.
 • Tim Greni er fagperson i kategorien «Årets salgsleder». Greni har jobbet innen salg av IT-løsninger i en årrekke, og er i dag leder for de norske løsningsrådgivere i det internasjonale konsernet SAP.
 • E24 er stolte av igjen å ha med Katinka Greve Leiner og Ferd som fagperson i «Årets samfunnsbygger», som er kategorien for sosiale entreprenører. Leiner leder Ferd sosiale entreprenører, landets kanskje fremste miljø når det gjelder det å dyrke frem idealister som gründer selskaper som løser samfunnsproblem, samtidig som de er kommersielle bedrifter som må forholde seg til lønnsomhet.
 • I kategorien «Årets markedsfører» er Anne Britt Berentsen fagperson. Hun har oppdraget med å vurdere kandidater som har skapt betydelig utvikling av posisjonen til en merkevare eller et produkt. Berentsen har blant annet toppledererfaring som administrerende direktør i Egmont Hjemmet Mortensen, og innehar i dag en rekke styreposisjoner.
 • Til slutt er det siste tilskuddet på fagperson-stammen Knut Olav Rød i Boston Consulting Group (BCG), som skal lede den av året nye kategorien «Årets rådgiver», som tar for seg konsulent- og kommunikasjonsfaget. Rød er rekrutteringsansvarlig partner hos BCG i Oslo.
Les også

Nå jakter også konsulentselskapene på teknologer

Les også

– Merkelig at det står verst til i næringslivet

Les også

Ledertalentene 2017: Mie (35) sitter i ledergruppen for Oljefondets globale eiendomsinvesteringer med en portefølje på 191 milliarder

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. Ledertalentene 2017
 2. Ledelse
 3. Leder
 4. Arbeidsliv
 5. Gründere
 6. Teknologi
 7. Entreprenørskap

Flere artikler

 1. Hjelp disse med å finne årets ledertalent

 2. Ledertalentene 2017: Bare én uke igjen til å tipse om flinke folk

 3. Hjelp disse med å finne årets ledertalent

 4. Skynd deg å tipse - du har ut uken på deg!

 5. Nå ankommer ledertalentene