Dette er den nye sjefen i skandalerammet oljeselskap

Aldemir Bendine tar over roret i det brasilianske Petrobras, som er rammet av en korrupsjonsskandale som omfatter astronomiske 67 milliarder kroner.

NY SJEF: Aldemir Bendine kommer fra jobben som sjef i Banco do Brasil, og skal nå ta over roret i skandalerammede Petrobras.
Publisert: Publisert:

Onsdag denne uken kom meldingen om at toppsjefen i det statseide oljeselskapet Petrobras hadde fått sparken, etter at det ble satt i gang en gransking av mistenkelige transaksjoner i selskapet.

Petrobras er verdens tredje største oljeselskap, og Sør-Amerikas største industrikonsern.

Den som tar over roret etter at Maria das Graças Silva Foster måtte trekke seg, er Aldemir Bendine, som kommer fra en av Brasils største banker. Det skriver BBC.

Les også

Kommentar: Petrobras avkledd av oljekollaps

Trygt valg

Bendine blir omtalt som et trygt valg for president Dilma Rousseff, som måtte se fem andre direktører gå av sammen med das Gracas Foster.

Skandalen i selskapet handler blant annet om tre entreprenørselskaper som er mistenkt for å ha betalt penger under bordet til selskapets tidligere sjefer for å få lukrative kontrakter.

I alt granskes «mistenkelige» transaksjoner på 8,9 milliarder dollar, eller 67 milliarder norske kroner.

President-kobling

– Gracas var ikke selskapets største problem, men det er et signal. Selskapet forsøker å fortelle markedet at ledelsen vil bli mer profesjonell, sier analytikeren João Pedro Brugger i Leme Investimentos til Reuters.

Les også

Korrupsjonsskandale rammer Brasils mektigste kvinner

Brasils president Dilma Rousseff var styreleder i Petrobras i perioden 2003–2010 mens bestikkelsene skal ha skjedd. Hun avviser at hun kjente til korrupsjonen.

Koblingen til presidenten blir sterkere av at hun er en personlig venn av den avsatte Petrobras-sjefen etter at de jobbet sammen i det brasilianske energidepartementet i 2003.

Les også

Disse styrkene sender oljeprisen opp

Les også

– Internt har vi jo mål som er enda tøffere

Les også

Avgjørende Barentshav-avgrensning for Lundin

Publisert: