Moralsk pekefinger i Lagardes IMF-kontrakt

I kjølvannet av voldtektsanklagene mot den tidligere IMF-sjefen inkluderer Christine Lagardes kontrakt både etikk-klausul og moralsk opplæring.

ETISKE FORPLIKTELSER: Christine Lagarde hadde sin første dag som IMF-sjef 5.juli. Inkludert i arbeidsforpliktelsene er de høyeste standarder for etisk oppførsel.
Publisert: Publisert:

Den britiske avisen The Guardian melder at det Internasjonale pengefondet IMF strammer inn standardene for oppførsel. For første gang inneholder kontrakten til en IMF-sjef en spesifikk klausul for etikk og moral.

Da hennes forgjenger forgjenger Dominique Strauss-Kahn ble utnevnt til IMF-sjef i november 2007 inneholdt ikke kontrakten noen spesifikke etiske retningslinjer, skriver avisen.

Strauss-Kahn ble like fullt oppfordret til å unngå «enhver interessekonflikt eller inntrykk av en slikt konflikt.»

Etikkopplæring

Ifølge den britiske avisen består deler av Lagardes kontrakt av en instruksjon for etikk og moral.

Instruksjonen i kontrakten skal ifølge The Guardian lyde:

«Som administrerende direktør er du forventet å overholde de høyeste standarder for etisk oppførsel, konsekvent med verdier for integritet, upartiskhet og diskresjon. Du skal etterstrebe å unngå selv et inntrykk av uanstendighet i din oppførsel.»

I tillegg til etikk-delen i kontrakten forventes Lagarde å gjennomføre et opplæringsprogram for etikk hos pengefondets etiske rådgiver.

LES OGSÅ: 24 menn grillet Lagarde

Voldtektsanklager

Christine Lagardes forgjenger Strauss-Kahn gikk av i mai som følge av at han er mistenkt for seksuelle overgrep mot en stuepike på et luksushotell i New York.

Strauss-Kahn ble nylig sluppet ut av husarrest i USA etter at voldtektsanklagene som ble rettet mot han av en stuepike er svekket. Stuepiken har ifølge aktoratet avgitt falsk forklaring, men anklagene mot den tidligere IMF-sjefen er likefullt ikke frafalt. Han må møte i retten 18.juli.

I forbindelse med saken mot Strauss-Kahn har den franske journalisten Tristane Banon gått til retten med et angivelig voldtekstforsøk i 2002, da den da 22 år gamle journalisten skulle intervjue Strauss-Kahn i hans leilighet.

LES OGSÅ: Strauss-Kahn vil saksøke journalist for injurier

- Ny runde med anklager mot Strauss-Kahn

Publisert:
Gå til e24.no