Forlater toppjobb for å bli gründer: – Jeg må være riv, ruskende gal

En del av Pouria Ruhi tenker at han må være gal som tar et slikt valg. Men troen på appen Lokalii er så stor at gründeren mener det er en sjanse han må ta.

AVTROPPENDE MARKEDSDIREKTØR: Pouria Ruhi har stortrivdes i Choice-konsernet, men mener timingen nå er veldig riktig for Lokalii-appen.
Publisert:

Denne uken forlater Pouria Ruhi (34) en trygg og spennende jobb som markedsdirektør for Comfort Hotel, en del av Nordic Choice Hotels, til fordel for å jobbe med appen Lokalii på fulltid.

– Hvorfor jeg gjør det? Dét spørsmålet har jeg stilt meg selv mange ganger. Noen ganger tenker jeg at jeg må være riv, ruskende gal. Men svaret er vel at jeg har startet opp noe jeg virkelig har tro på, og at det er nå jeg har muligheten til å få dette til å lykkes.

Vi ønsker ditt talent-tips!

Sammen med rekrutteringsselskapet Boyden skal E24 igjen kåre Norges beste ledertalent! Vi leter etter dyktige ledere under 35 år, som har resultat-, personal- og/eller beslutningsansvar i næringslivet?

Kanskje er det DU som tipser oss om årets vinner? Klikk her for å melde inn din kandidat

Markedsplass for lokale opplevelser

Det er omtrent to uker siden Lokalii ble lansert. Appen er en markedsplass for lokale opplevelser, uansett hvor du er i verden.

Blant opplevelsene som allerede er lagt inn er for eksempel «Feir 17. mai med en proff», blåbærplukking i Maridalen, hesteridning på Hjerkinn, hemmelige fiskeplasser i Hemsedal og muligheten til å tilbringe dagen med en helt vanlig person.

I oppstarten rulles appen ut i Norge med fokus på lokale opplevelser rundt om i landet, men allerede er det blitt lagt inn opplevelser fra Barcelona, Berlin og Mexico. Til og med fra Botswana har det kommet inn forslag til opplevelser.

– Dette er en app for deg som vil gjøre noe annet enn å gå i Frognerparken. Med Lokalii kan du prøve noe nytt i egen by, eller finne ut hva nærmiljøet har å by på – til og med når du er ute og reiser, forteller Ruhi.

STORT OG SMÅTT: Ingen opplevelser er for små eller store for Lokalii-appen, som nylig ble lansert.

– Riktig timing

Ruhi ser ikke på Lokalii som en konkurrent til eksisterende kart- og guidetjenester, men som et alternativ til dem som ikke bare ønsker å lese om de tradisjonelle turistmålene.

Gründeren fikk ideen til tjenesten etter å ha snakket med noen som ville lage en guide-tjeneste.

- «Det er jo uinteressant», tenkte jeg. Jeg vil heller ha en ny venn når jeg reiser til et nytt sted. Jeg vil ta opp mobilen, og finne personlige opplevelser akkurat der jeg befinner meg, slik at jeg slipper alle turistfellene. Folk blir stadig mer opptatt av å finne det som er skreddersydd for dem, og derfor mener jeg timingen er veldig riktig, sier Ruhi.

Andre startup for Ruhi

Lokalii er for øvrig ikke det første selskapet Ruhi har vært med på å starte.

Tilbake i 2008 startet Ruhi opp Bambuser, en tjeneste for direktestreaming av video fra mobiltelefonen.

– Dette var jo før iPhone, og i begynnelsen av 3G-bruk, så vi var nok litt tidlig ute. Men det jeg lærte av prosessen med Bambuser var blant annet hvilke kommunikasjonsutfordringer som kan oppstå mellom et teknisk team og et markedsteam, sier Ruhi, og legger til:

– Jeg forsto også hvor viktig det er å ha med noen som er svært dyktige på det tekniske feltet, og at jeg må stole på dem og la dem få tid – jeg lærte også en del om å gi gode tilbakemeldinger. Som leder er det viktig å sette sammen et team som er bedre enn meg, og som tvinger meg til å tenke mer.

Les også

Nå kan du hjelpe disse med å finne årets ledertalent

– Lærer mye om deg selv

– Er det nødvendig å ha flere startups bak seg for å lykkes?

– Jeg tror ikke nødvendigvis det er en suksessfaktor, men du lærer mye om deg selv i en oppstartsprosess, noe som er nyttig å ta med videre til neste prosjekt. I USA er det imidlertid en tanke om at man helst bør ha prøvd – og mislyktes – et par ganger for å få suksess.

Det er også viktig å få med investorer på laget, mener Ruhi:

– Ikke bare for å få inn penger, men også for å få kunnskapen investorene sitter med. Det er imidlertid viktig at de som investerer i startups, forstår at de ikke kan forvente avkastning allerede etter seks måneder, men at de må tenke i et lengre perspektiv.

Les også

Hydro-topp om å være operativ leder: – Får du en telefon på kvelden, kan du skvette litt til

Må overbevise foreldrene

Selv om gründeren nå, med unntak av ett og annet sideprosjekt, kommer til å jobbe på fulltid med Lokalii, er han klar på at han ikke har trengt å satse alt han eier.

– Jeg har ikke satt annet på spill enn at jeg forlater en trygg jobb i Nordic Choice. Så gjenstår det også å overbevise foreldrene mine om at dette er et riktig valg. De har vært veldig støttende i denne prosessen. Dette er jo en sjanse man bare får én gang i livet – eller, to ganger i mitt tilfelle.

Les også

Hydro-topp om å være operativ leder: – Får du en telefon på kvelden, kan du skvette litt til

Les også

Nå kan du hjelpe disse med å finne årets ledertalent

Les også

- De fleste som blir ledere på et høyt nivå har «grit»

Publisert: