Ledertalent-juryleder: – Viktigere enn noensinne å anerkjenne talentene sine

Konkurransen om de beste folkene er hard, og det å vise frem flinke ansatte kan være en stor fordel i rekrutteringssammenheng, mener juryleder for Ledertalentene 2017.

DIPLOMUTDELING: Her har juryleder Cathrine Foss Stene delt ut utmerkelse til Ledertalent-vinneren Jan Frode Johansen i 2015.
Publisert: Publisert:

For niende år på rad skal E24 – med hjelp fra en ekstern jury og rekrutteringsselskapet Boyden – finne Norges største ledertalenter. Og også i år er det Cathrine Foss Stene som leder juryen som skal finne frem til de aller fremste talentene.

Jurylederen har en klar oppfordring til bedrifter om å tipse om sine kandidater:

– Det er en hard kamp om de beste folkene, og det er viktigere enn noen gang å anerkjenne talentene i sin organisasjon, sier Foss Stene.

Les også

Ledertalentene: – Lederjobben gjør meg til en bedre mor

Jurylederen viser til undersøkelser som viser at det er mer populært å søke seg til nye virksomheter enn tidligere, og at etablerte selskaper kan oppleve rekrutteringskonkurranse fra hold de kanskje ikke har tenkt på en gang.

– Da blir det viktig å gjøre en innsats både for å holde på, og få tak i, talentene, sier Foss Stene og fortsetter:

– Veldig mange ønsker å være i en organisasjon hvor ansatte og talenter blir anerkjent, fremsnakket og delt med andre.

Vi ønsker ditt talent-tips!

Sammen med rekrutteringsselskapet Boyden skal E24 igjen kåre Norges beste ledertalent!

For niende året på rad leter vi etter dyktige ledere under 35 år, som har resultat-, personal- og/eller beslutningsansvar i næringslivet?

Kanskje er det DU som tipser oss om årets vinner? Klikk her for å melde inn din kandidat (det tar bare et par minutter)

Ivrigere tipsere i noen selskaper

– Tror du noen kan være redde for at andre selskaper skal «stjele» deres talenter, dersom de får oppmerksomhet i en kåring som Ledertalentene?

– Jeg mener selskapene heller bør være redde for at de ansatte hos dem kan bli usikre på hvorfor deres organisasjon ikke har pekt på dem. De kan begynne å tenke at det kanskje ikke er flinke nok folk i bedriften, eller lure på hvorfor deres selskap ikke er så opptatt av å anerkjenne talentene sine, sier Foss Stene.

Les alle Ledertalent-sakene her

Hun forteller at de i tidligere kåringer har merket seg at noen selskaper er veldig flinke til å melde inn sine talenter, mens andre igjen glimrer med sitt fravær.

– Det kan jo være at noen selskaper er som fluepapir for spennende talenter, men også at noen har en spesielt anerkjennende kultur, tror Foss Stene.

For å få med flere selskaper gjøres det nå et arbeid for å ta kontakt med virksomheter som ennå ikke har tipset om sine talenter, slik at de i alle fall blir gjort oppmerksom på muligheten.

GOD KLEM: Juryleder Cathrine Foss Stene overrekker utmerkelse til Aneesh Rajaram, som stakk av med seieren i 2016-utgaven av Ledertalentene.

Gleder seg til juryjobben

Jurylederen selv har for øvrig selv solid ledererfaring både innen kommunikasjon og HR, blant annet fra Schibsted, SAS og Manpower. Nå jobber hun med lederutvikling som partner i Implement Consulting Group. Hun brenner for å fremme unge ledertalenter, og gleder seg veldig til å gå i gang med den omfattende juryjobben til høsten.

– Vi håper at mange benytter sommeren – mens de ligger og svetter på svabergene – til å tenke gjennom hvem av deres medarbeidere, kunder eller leverandører som har vist et spesielt ledertalent, sier Foss Stene.

Les også

Ledertalentene: Seriegründer: – Timingen er veldig avgjørende

I år har dessverre Nils Øverås måttet takke nei til å hjelpe Foss Stene med juryjobben, fordi det ble for vanskelig å kombinere med jobb ellers.

– Til gjengjeld har vi fått inn to nye spennende jurymedlemmer i Karl Munthe-Kaas fra Kolonial.no og Håkon Haugli i Abelia. Dermed får vi perspektiv både fra den nye økonomien og digitalisering, fremhever Foss Stene.

– Heier på konsulent-talenter

En annen endring i årets kåring er at det har kommet inn en ny kategori, nemlig «Årets rådgiver». Jurylederen forklarer at denne kategorien har kommet inn, fordi det har manglet en kategori som passer for dem som ikke sitter i en klassisk linje- eller stabssituasjon i bedriften.

– Vi så at vi fikk inn en del tips om talenter som i sin tidlige karriere bistår og hjelper andre ledere, enten internt i staben eller som ekstern konsulent – og gjerne er prosjektledere fremfor personalledere. Og vi ønsker jo å heie på talentene i konsulentbransjen også, sier Foss Stene.

Les også

– For noen blir det dramatisk

Les også

– Vårt fokus er ikke å tjene penger

Les også

Kolonial-gründerens beste ledertips

Publisert: