Årets Ledertalent på Østlandet: - Jeg er nok arbeidsnarkoman

Ledertalent og Telenor-sjef John Sebastian Slørdahl (32) er så glad i å jobbe at han innimellom må ta seg selv i nakken for å skille jobb og privatliv. 

GIR JERNET: Ledertalent John Sebastian Schmidt Slørdahl gir alt - alltid. Det har blant annet ført til at han ble headhuntet til stillingen som strategidirektør i Telenor Norge.
Publisert:

- Jeg er nok arbeidsnarkoman, og en av tingene jeg jobber med er å bli bedre på å skille jobb og privatliv, sier strategidirektør John Sebastian Slørdahl i Telenor Norge.

Til tross for sin unge alder har 32-åringen allerede rukket å skaffe seg en svært saftig CV, som vitner om det de fleste trolig vil omtale som en over gjennomsnittet ambisiøs person.

I det daglige jobber han på toppnivå i Telenor Norge - der han han leder et strategiteam på fem, rapporterer til administrerende direktør og beskrives som intet mindre enn «et strategisk geni og en superressurs.»

I dag kåres han av E24s jury til Østlandets største ledertalent i 2012.

Dette sier juryen:

Når John Sebastian blir satt på saken, vet man at han gjennomfører. Han er kort og konsis, tøff og direkte, men følger også opp slik at folk trives og yter sitt beste. Han er profesjonell, fleksibel og effektiv, og beskrives av omgivelsene som en «superressurs og et strategisk geni».

SJEKK UT DE ANDRE TALENTENE I ØST:Dette er Østlandets fremste ledertalenter

Travel mann

I 2005 gikk John Sebastian Slørdahl ut med A som snittkarakter fra sivilingeniørutdanningen ved NTNU.

Siden den gang har han rukket å jobbe i både McKinsey, Orkla og nå Telenor. Flere ganger har han vært stasjonert i utlandet, blant annet i Kina og Serbia. I tillegg er han leder i Rælingen Høyre og president i den norske supporterklubben til det tyske fotballaget Borussia Dortmund, laget i byen hvor moren hans kommer fra.

- Jeg sitter ikke mye hjemme og ser på Hotel Cæsar, for å si det sånn, sier han lattermildt når E24 spør om han har mye fritid.

Selv mener den engasjerte 32-åringen at en del «heldige avgjørelser» er årsaken til at han har kommet så langt.

- I tillegg tror jeg den internasjonale erfaringen blant annet fra Kina, Serbia og Tsjekkia er svært nyttig. Når man jobber i utlandet lærer man seg å forstå andre måter å jobbe på, og drar med seg dette inn i den videre karrieren, forklarer han.

LES OGSÅ:De har kåret årets ledertalenter

Mener alle kan bli leder

Selv mener han at alle kan bli en god leder.

- Men man må være klar over sine sterke og svake sider slik at man kan bygge på det som er bra og jobbe med det som kan bli bedre. I tillegg må man ha en sterk driv til å ønske å få til mye i livet, mener han.

Driv er det ingen tvil om at Slørdahl har, noe også både Orkla og Telenor trolig så da de valgte å headhunte ham.

STÅR STØTT: John Sebastian Schmidt Slørdahl (32) får mye skryt for sin stødige måte å lede på.

Gode skussmål

En ringerunde E24 har gjort til referanser ved både hans tidligere og nåværende arbeidsplass viser dessuten at han får svært gode skussmål. Han beskrives blant annet som et strategisk geni, en superressurs, usedvanlig analytisk og klartenkt, flink til å se helheter og en leder som skaper god stemning.

LES OGSÅ:Blir toppsjef i børsgigant for andre gang

Riktignok kom det også frem at han er litt dårlig på small talk, noe Slørdahl ler høyt av da E24 forteller ham dette, før han bekrefter at det trolig stemmer.

Men referansene nevner også ting som at han kan være kort og konsis, tøff og direkte og litt rask for de som ikke kjenner ham.

Opptatt av trivsel

Ifølge Slørdahl jobber han mye med å se på hva han kan forbedre ved seg selv, og har også bedt om tilbakemeldinger fra de ansatte på hva som kan bli bedre.

- Nå jobber jeg blant annet med å prioritere hardere og kommunisere tydeligere. Når man er faktaorientert og glad i tall blir det fort slik at man snakker et litt for komplekst språk, sier han.

- I tillegg prøver jeg å skille jobb og privatliv bedre. Hvis man er for glad i å jobbe har dette en tendens til å spre seg, og det er ikke nødvendigvis helt bra, mener han.

LES OGSÅ:Midt-Norges største ledertalent: - Aldri bli lenge i en jobb under en dårlig sjef

For det er ingen tvil om at ledertalentet er opptatt av å jobbe for at Telenor skal være et hyggelig sted å være.

- Jeg vil at de som jobber med meg skal ha det bra. Jeg trives med folk, og vil at andre også skal ha det slik, forklarer han.

Anbefaler å «kjøre på»

Selv har Slørdahl klare formeninger om hvilke grep som øker sjansene for å komme til toppen.

- Gjør det du synes er gøy, for da vil du levere. I tillegg må man markere seg og kjøre på. Det blir satt pris på. Jeg vil også råde folk til å være så faktabaserte og objektive som mulig, sier han.

LES OGSÅ:Datanerder er ikke som andre ledere

Han mener også det er en stor fordel å engasjere seg i andre ting enn nettopp jobben, slik han selv gjør ved å være politisk aktiv og engasjert i supporterklubben.

- Når jeg ansetter folk ser jeg alltid på hva de har gjort i tillegg til studiene. Det å klare å ha et bredere perspektiv på ting er en nøkkelfaktor hvis man skal jobbe i et selskap som for eksempel Telenor. At man har brukt studietiden på andre ting enn kun studier gir en indikasjon om at man mestrer dette, mener han.

- Som leder er det dessuten viktig å forstå mange ulike typer mennesker, hvilket man får erfaring med ved å være aktiv på ulike arenaer, legger han til.

Språk, som mange mener blir viktigere og viktigere, mener Slørdahl er sekundært.

- Jeg skulle ønske jeg kunne si at språk er ekstremt viktig, men i dag kommer man svært langt med engelsk. Jeg tror det er viktigere å forstå kulturen der du jobber, enn å kunne språket, sier 32-åringen.

LES OGSÅ:Bryggeridirektør Roger Karlsen er Nord-Norges fremste ledertalent i 2012

Liker å være politisk ukorrekt

Han mener også at det er smart å forsøke å markere seg og å «kjøre på», og ikke la seg skremme av langt eldre kolleger enn en selv.

- Det er jo ikke slik at erfaring nødvendigvis er lik alder, sier Slørdahl og viser til at for eksempel i hans egen bransje, telecom, fører rask utvikling til at yngre personer kan henge med like godt som eller bedre enn eldre medarbeidere.

Ifølge Slørdahl er det heller ingen ulempe å være politisk ukorrekt - noe han også mener at han er selv.

LES OGSÅ:BT-direktøren er Årets Ledertalent på Vestlandet: - Prøver ikke å tenke på alt som kan gå galt

- Det er den strategien som i lengden fungerer best. Man må få frem konkrete synspunkter og klare å stikke seg litt frem, mener han.

- Jeg er kanskje litt politisk ukorrekt, men det er den strategien som i lengden fungerer best. Man må få frem konkrete synspunkter og klare å stikke seg litt frem, mener han.

Klar for nye utfordringer

Ifølge referansene er det altså ingen tvil om at Slørdahl har klart nettopp dét, også på sin nåværende arbeidsplass.

Selv sier han at han trives svært godt i det norske gigantselskapet, men ikke overraskende har han også planer om å klatre videre på karrierestigen.

LES OGSÅ:Marius (33) gikk fra Pareto til Selbu Sparebank

- Etter hvert kan det riktignok bli aktuelt å gå fra denne strategistillingen til en eller annen form for linjestilling. Det ville nok vært et naturlig neste steg å ta, sier 32-åringen.

LES OGSÅ:

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om