Puls-Yngvar positiv til mer lønn til de som trener i arbeidstiden

Personlig trener og forfatter Yngvar Andersen er positiv til å gi høyere lønnsøkning til ansatte som trener.

POSITIV: - Økonomiske goder kan være en ytre motivasjonsfaktor som i første gang motiverer, før den ansatte oppdager at han har lyst til å forsette å trene fordi det er godt, sier personlig trener Yngvar Andersen.
  • Sophie Lorch-Falch
Publisert: Publisert:

- I teorien er dette en strålende måte og et kjempegodt incentiv for å få folk i aktivitet. Å bruke økonomiske virkemidler gjør man ofte, fordi det ofte virker, sier han til E24.

Men den erfarne treneren kommer med et stort men. Andersen er opptatt av at gulroten er innen rekkevidde for alle på arbeidsplassen.

- Man må bruke såpass mye ressurser på dette og søke profesjonell hjelp, slik at man lager et opplegg som favner alle. Bedriften må ikke gjøre dette til en ekskluderende klubb for allerede godt trente folk.

Uenig med Fugelli

Fredag for halvannen uke siden skrev en innsender til E24s jobbeksperter at arbeidsgiver vil gi høyere lønnsøkning til de ansatte som trener på jobben. Arbeidsgiver begrunner dette, ifølge innsender, med at bedre helse er lik mindre sykefravær.

Professor i sosialmedisin Per Fugelli karakteriserte dette som en skummel utvikling mot et medisinsk klassesamfunn.

- De andre; de feite, de som røyker, de som ikke trener, som spiser usunt; de blir kastet mindreverd og skam på. Og nå skal de altså også trekkes i lønn, sa sosialmedisineren til E24.

Andersen mener Fugelli blander kortene når han bruker menneskeverd som argumentasjon mot høyere lønn for arbeidstakere som trener.

- Jeg mener det er stikk motsatt. Det handler ikke om å trene som Petter Northug, men å skape mindre sykefravær, kanskje mer produktivitet og bedre både psykisk og fysisk helse. Å hjelpe folk til å bli aktive er å ta folk på alvor og ønske dem vel, sier Andersen.

- Og hjelp blir det jo hvis man får dette til, selv om motivasjonen til arbeidsgiveren kan være en annen enn å fremme god helse for den enkelte.

Andersen påpeker at bedriftene må ha i mente at mest mulig trening ikke alltid er ensbetydende med lønnsomhet og mindre sykefravær.

- De som trener veldig mye er mer utsatt for sykefravær enn de som trener moderat. Men det er klart at dette er lønnsomt hvis man regner med effekten av entusiasmen og det ekstra man orker å bidra med hjemme og på arbeidsplassen, sier han.

- Mest av alt er dette positivt fordi all fakta sier man bli mer glad og lykkelig av å trene.

Yngvars råd: - Bli med!

Vedkommende som sendte inn problemstillingen til jobbekspertene, likte ikke å trene, og likte enda mindre at de som var sprekere skulle få bedre lønnsbetingelser enn ham. Andersen mener det ikke holder vann å være imot en slik ordning med den begrunnelsen at man ikke liker å trene.

- Hvis det er gjort på en riktig måte, vil en slik ordning gi både arbeidsgiver og ansatte goder, og resultat og økonomi vil gå hånd i hånd med hver enkelt sitt beste.

Les også

- De som trener, vil få mer i lønnsøkning enn andre

Andersen har derfor følgende råd til innsenderen.

- Først ville jeg gitt det en sjanse. Bli med! For han vil ikke angre. Hvis det ikke er et opplegg han ikke er i stand til å være med på, ville jeg brukt påvirkningskraften min på arbeidsplassen til å si ifra til ledelsen og be dem skape et tilbud som passer ham, sier han.

- Motivasjon trenger vi alle

I likhet med Andersen, understreker leder i Landsforeningen for overvektige, Jørgen Foss, at dette er et godt tiltak så lenge alle kan være med uavhengig av fysiske forutsetninger.

- Motivasjon trenger vi alle. Motivasjon til å trene er kjempebra, forutsatt at dette tilrettelegges. For noen er sikkert spinningsykkelen topp, mens for andre med slitasjeskader er bassengtrening et godt alternativ, sier han til E24.

Det er en kjent sak at tidsklemmen er en sentral årsak til at folk prioriterer vekk treningen.

- LA DET HANDLE OM HELSE: Leder i Landsforeningen for overvektige, Jørgen Foss.

- Det går i ett hele dagen. Man hører ofte at folk ikke har tid til å trene. Derfor tror jeg bedrifter som legger til rette for aktivitet i arbeidstiden vil ha en stor effekt, og gjøre at flere benytter seg av muligheten, mener Foss.

Nå som antall overvektige i landet har passert én million, ønsker han alle forebyggende tiltak velkommen.

- Dette vil koste samfunnet store summer de kommende årene. Alle har vi et ansvar for egen helse, men når man ser en så stor andel av befolkningen har sykelig overvekt, bør løfte denne problemstillingen og ta noen grep. En ting er det som enkeltmenneske gjøre, og en annen del er hva samfunnet kan bidra med. Her kan bedriftene delta i en samfunndugnad, sier han.

Foss mener imidlertid en del bedrifter må snu opp ned på holdningen om at overvektige ikke er like effektive og gode ansatte som topptrente.

- Å kommunisere dette til de ansatte på en riktig måte er helt sentralt for at bedriftene skal lykkes. Det dummeste man kan gjøre er å rette den moralske pekefingeren mot de ansatte og ha den holdningen at feite folk er late dyr. Overvektige mennesker er ressursmennesker og kan gjøre en like god jobb som alle andre. Det eksisterer alt for mange grunnløse myter rundt overvektige i samfunnet, sier han.

Les også:

Høyere risiko for å dø i gode tiderSlik takler ledertalentet tidsklemmenHer klarer ingen å drive treningssenterDette er superstudentenes beste tipsDe travleste trener mest

Publisert:
Gå til e24.no

Flere artikler

  1. - Kaster mindreverd og skam på de andre

  2. Varsel fra sjefen: - De som trener, vil få mer i lønnsøkning enn andre

  3. Idrettsprofessor: - Du får ikke nødvendigvis bedre helse av å stå på jobb

  4. Slik fikk de sykefraværet ned mot null prosent

  5. Betalt innhold

    Fredrik «gikk på en smell» på hjemmekontoret. Nå trener han i arbeidstiden – med sjefens velsignelse