Norwegians flygere klare for sympatiaksjoner

Går ut med klar støtte til streiken blant selskapets kabinansatte.

STØTTE Norwegians piloter er klar for en sympatiaksjon.

Jan Ovind
  • Sigrid Moe
  • NTB
Publisert:

Flygerne i Norwegian går ut med klar støtte til streiken blant selskapets kabinansatte. Nå har de bedt Parat om å ta de formelle skrittene slik at sympatiaksjoner kan settes i verk.

Lammer

Går flygerne til sympatiaksjoner, vil det straks lamme det meste av Norwegians virksomhet, skriver Aftenposten tirsdag.

Les også

Nytt streikevarsel kan utløse ny Norwegian-mekling

Lederen for flygerforeningen i Norwegian, Halvor Vatnar, sier til avisa at han er sjokkert over hvordan ledelsen i Norwegian har håndtert konflikten med selskapets norske og danske kabinansatte.

– Vi vil følge de regler som gjelder ved en konflikt, og det vil bli sendt plassoppsigelse for pilotene. Vi vil deretter kunne iverksette sympatiaksjoner 14 dager etter at plassoppsigelse er sendt. Vi håper vi slipper å gå til aksjoner for å støtte de som jobber i kabinen. Vi håper at vårt varsel i dag setter fart i anstrengelsene for å få til en forhandlingsløsning, sier Vatnar.

650 medlemmer

Flygerforeningen Norwegian Pilot Union har rundt 650 medlemmer i Norge, Sverige og Danmark.

Sjefen for arbeidsgiversiden, Torbjørn Lothe i NHO Luftfart, sier til Aftenposten at han ikke vil kommentere utspillet fra flygerne.

Den europeiske transportarbeiderføderasjonen (EFT) sendte torsdag i forrige uke ut en oppfordring til sine medlemmer om å benytte sympatiaksjoner dersom konflikten mellom Norwegian og de kabinansatte trappes opp.

Bakkeansatte

Et av de 230 medlemmene er det norske Fellesforbundet, som representerer mange av de bakkeansatte ved norske flyplasser.

De kan komme til å ta ut bakkepersonell til sympatistreik.

Informasjonssjef Vidar H. Grønli i Fellesforbundet sier til E24 at de fikk oppfordringen fra EFT, og at de vurderer det, men ikke har tatt noen avgjørelse ennå.

Venter på danskene

Les også

- Vil vi be våre medlemmer velge andre flyselskaper

Parat fortalte mandag at de venter på at den danske forligsmanden skal avklare når de 228 danske kabinansatte kan starte streiken de er tatt ut til.

Forligsmanden har, etter danske regler, varslet en 14 dagers utsettelse slik at konflikten senest kan eskalere 25. mai.

Det er varslet at kun en norsk ansatt er tatt ut til streiken.

Parat på sin side ønsker at danske og norske kabinansatte skal streike samtidig og venter derfor på en danske avklaring, før de tar ut flere enn den ene norske kabinsatte i streik.

Les også:

Norwegian-fall på rekordbørsStorbank anbefaler salg av NorwegianLederne-topp: - Ganske arrogant av NorwegianFortsatt ikke kontakt i Norwegian-konfliktenNorwegian-ansatte får støtte fra USA og EuropaFellesforbundet vurderer å ta bakkepersonell ut i sympatistreik- Vil stoppe Norwegian hvis de begår streikebryteri

Publisert:

Flere artikler

  1. Fellesforbundet vurderer å ta bakkepersonell
    ut i sympatistreik

  2. Grønt lys for symaptistreik for Norwegian-piloter

  3. Nytt streikevarsel kan utløse ny Norwegian-mekling

  4. Norwegian-streiken avblåst

  5. Varsler større støtteaksjoner: – Hvis de går ut i streik, vil Norwegian bli helt lammet