Jakter årets største ledertalent: – Handler om å gjennomføre og få ting i mål

– Vi leter etter de som ikke bare er gode til å starte opp ting, men som får ting i mål, sier Cathrine Foss Stene. Hun leder juryen som denne uken startet arbeidet med å kåre Årets ledertalent.

Juryleder Cathrine Foss Stene leder arbeidet med å kåre Årets ledertalent i E24s konkurranse.
Publisert: Publisert:

– Det er en tøff utvelgelsesprosess. Det er utrolig mange som imponerer oss med store prestasjoner, til tross for sin unge alder.

Det sier Cathrine Foss Stene, som også i år leder juryen som skal kåre Årets Ledertalent.

Denne uken startet juryen arbeidet med å vurdere alle de unge lederne som er tipset inn til E24 i sommer. Årets vinnere utropes på E24s Ledertalent-arrangement onsdag 30. november.

ÅRETS LEDERTALENTJURY: Pablo Barrera, Cathrine Foss Stene (leder) og Martin Schütt (Maria Moræus Hanssen var ikke til stede da bildet ble tatt). Ane Storhaug Grøndahl fra Mercuri Urval bak på videoskjerm.
Les på E24+

Dette har blitt viktigere for unge jobbsøkere

Trangt nåløye

I sommer har det strømmet inn flere hundre tips til årets kåring. For å kunne bli vurdert i konkurransen må man være 35 år eller yngre og ha utmerket seg som leder i næringslivet.

Det sjekkes referanser på alle kandidater, og de vurderes av fageksperter i de ulike kategoriene kåringen er delt inn i. Deretter intervjues utvalgte kandidater av Mercuri Urval, mangeårig samarbeidspartner i arrangeringen av Ledertalentene.

Det er datagrunnlaget fra hele denne omfattende prosessen som nå har havnet på juryens bord.

– Hva slags egenskaper leter dere etter hos de unge lederne?

– Vi leter etter de som ikke bare er gode til å starte opp ting, men som har utholdenhet til å gjennomføre og få ting i mål. I tillegg er det selvfølgelig veldig viktig at de er gode med mennesker, sier Foss Stene.

Jurylederen kan røpe at første jurymøte gikk langt på overtid.

– Det er en svært grundig prosess og vi jobber oss gjennom mye informasjon om kandidatene når vi nå setter i gang arbeidet, sier Foss Stene.

Juryen har i år blitt supplert med Pablo Barrera, som vant kåringen i 2018 og nå er konsernsjef i Haugaland Kraft.

Utover høsten skal juryen møtes flere ganger for å jobbe seg gjennom alle kandidatene. Før kåringen onsdag 30. november må de ha konkludert på hvem som når opp i konkurransen og vinner årets priser.

Vinneren av Ledertalentene 2021 var Jonas Jafari i Google.
Les på E24+

Pablo (36) er toppsjef for 550 ansatte: Dette er den viktigste lederegenskapen nå

Publisert:
Gå til e24.no