Toppsjef forlater svensk imperium

Mia Brunell Livfors går av som administrerende direktør Stenbeck-familiens maktselskap.

SVENSK MAKTDUO: Mia Brunell Livfors (til venstre) varslet onsdag at hun går av som administrerende direktør i investeringsselskapet Kinnevik, som kontrolleres av Christina Stenbeck.

Kinnevik AB
  • Even Landre
Publisert:

I 20 år har hun jobbet i Stenbeck-sfærens børsnoterte investeringsselskap, Kinnevik.

Onsdag varslet imidlertid Mia Brunell Livfors at hun slutter som administrerende direktør i selskapet hun har ledet siden 2006.

Selskapet kontrolleres av familien Stenbeck, som er rangert som Sveriges fjerde rikeste familie, etter familiene Wallenberg, Persson og Kamprad.

- Jeg har vært en del av Kinnevik-gruppen i mer enn 20 år, og det har vært en helt fantastisk reise.

- Nå er Kinnevik helt konsentrert om kjerneområdene, har virksomhet over hele verden, og en meget sterk finansiell posisjon. Derfor er det nå på tide for meg å finne neste store utfordring, sier Mia Brunell Livfors i en pressemelding fra selskapet.

Kinnevik, har under ledelse av Brunell Livfors og styreleder Christina Stenbeck, endret fokus fra tradisjonell industri, medier og skog til e-handel og digitale tjenester.

- Sier ikke farvel
Hun sier til di.se at strategiskiftet nå er gjennomført, og at det dermed er en god anledning til at andre tar over ledelsen.

Brunell Livfors skal fortsette som styreleder i CDON, mediekonsernet MTG, mobiloperatørene Tele2 og Millicom samt Transcom.

KONTROLLERER IMPERIUM: Christina Stenbeck fikk et milliardimperium i fanget da den legendariske næringslivslederen Jan Stenbeck døde i 2002.

Peter Phillips

- Vi sier absolutt ikke farvel til hverandre, og jeg ser frem til at vi fortsatt skal jobbe sammen. Jeg synes det er veldig viktig for Kinnevik at vi kan beholde den ekspertise som Mia har. Hun har gode relasjoner med porteføljeselskapenes ledelse, deres styrer og med finansmarkedene, sier Christina Stenbeck til di.se.

Arvet selskapet
Kinnevik ble etablert i 1936, og Christina Stenbeck (36), som kom inn i selskapet som 19-åring, har vært styreleder siden 2007.

I dag kontrollerer Kinnevik AB mer enn 60 selskaper innen telekom (blant annet Tele 2 og Millicom) og finansielle tjenester, online (blant annet Zalando, CDON), media (blant annet Modern Times Group og Metro), mikrofinans, landbruk og fornybar energi.

Les også:

Her kan du lese mer om

  1. Arbeidsliv
mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

  1. Forretningsmannen Max Stenbeck (30) er død

  2. Stenbeck og Disney-sjef inn i Spotify

  3. Dette er Sveriges yngste milliardærer

  4. Annonsørinnhold

  5. – De fleste andre hadde fått sparken med slike resultater

  6. Christine Meyer blir ny sjef i Statistisk Sentralbyrå