Enighet i meklingen for sykepleierne

Nesten tre timer på overtid ble det enighet i meklingen mellom Norsk Sykepleierforbund og NHO Service og Handel. Dermed blir det ingen streik fra fredag morgen.

I MÅL: Forbundsleder i Sykepleierforbundet Eli Gunhild By sier meklingen mot NHO var krevende, men greide natt til fredag å komme til enighet.

Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix
  • NTB
Publisert:

Partene hadde opprinnelig en frist til midnatt torsdag, men forhandlingene fortsatte på overtid. Klokka 2.45 ble det meldt om enighet mellom partene.

– Meklingen har vært krevende. Vi er glad for at minstelønnsvilkårene nærmer seg det sykepleiere i alle andre tariffområder har, men det er fortsatt en del som gjenstår, sier forbundsleder Eli Gunhild By.

Les også: Kvinne-opprør mot deltid: - Helt krise

Forhandlingene har stått om sykepleiernes minstelønnsgaranti. Ifølge Norsk Sykepleierforbund (NSF) tjener sju av ti sykepleiere med mer enn ti års ansiennitet og som er omfattet av Pleie- og omsorgsoverenskomsten i NHO Service og Handel, mindre enn minstelønnsgarantien i de andre tariffområdene for norske sykepleiere.

NSF varslet at de i første omgang ville ta ut til sammen 49 sykepleiere i Oslo, Hordaland, Oppland og Troms i streik fra fredag morgen.

På den andre siden av forhandlingsbordet varslet arbeidsgiverorganisasjonen NHO Service og Handel lockout for ett enkelt NSF-medlem dersom meklingen ikke førte fram.

– Vi er glade for at vi har kommet til enighet med NSF. Private institusjoner og bedrifter innen helse og omsorg har vært konkurransedyktige på lønn tidligere, og det skal vi fortsette å være, sier Anne-Cecilie Kaltenborn, administrerende direktør i NHO Service og Handel.

Her kan du lese mer om

  1. Arbeidsliv
  2. Helse

Flere artikler

  1. Forhandler for å unngå togstreik

  2. Partene enige – togstreiken er avblåst

  3. Onsdag kan 200.000 få bedre pensjon

  4. Annonsørinnhold

  5. Kan bli togstreik på Østlandet: – Tragedie for togkunder

  6. Foodora-syklistene trapper opp streiken