FORTVILET SJEF SPØR: Kan jeg overvåke ansatte?

En sjef mener en ansatt stjeler fra kontoret og vil sette opp overvåkningskamera. - En overreaksjon, sier E24-ekspert.

OVERVÅKE ANSATTE: Kan man overvåke ansatte, spør leder.

Larsen, Bjørn Erik
  • E24
Publisert:,

Har du en lederutfordring?

Hver uke svarer arbeidsrettsekspert og advokat Trond Stang og E24s kommentator Elin Ørjasæter på spørsmål fra deg som har personalansvar.

Lurer du på noe? Send oss dine spørsmål her!

Ukens spørsmål:

"Som avdelingsleder har jeg kommet opp i en svært vanskelig situasjon. Ting forsvinner fra kontoret. Det har vært vinflasker, et par sko (!) og dessverre; Det siste er at vinlotteri-kassen er tømt. En av de ansatte stjeler rett og slett, og jeg aner ikke hvem. Hvordan skal jeg takle dette? Jeg vil jo ikke kaste mistanke på alle, men vi er nødt til å finne ut av det. Kan jeg sette opp et overvåkningskamera? "

LES MER: Alle spørsmål og svar fra E24s jobbeksperter

Trond:

For å ta det siste først; det gjelder forholdsvis strenge regler for når man kan sette opp et overvåkningskamera på arbeidsplassen. Dette er begrunnet i at de ansatte har krav på personvern selv om de er på jobb, og at mange vil oppleve kontinuerlig overvåkning fra arbeidsgiver som belastende.

For at du som arbeidsgiver skal kunne sette opp et overvåkningskamera, er det krav om at du kan påvise et særskilt behov og en berettiget interesse som overstiger den ansattes interesse i personvern. Man må altså vurdere hvor inngripende tiltaket vil være overfor den ansatte og veie dette opp mot arbeidsgivers behov. Tiltaket må ikke innebære en uforholdsmessig belastning for arbeidstakeren. I tilegg må de ansatte informeres i forkant, og hensikt og behov må drøftes med tillitsvalgte/representanter for de ansatte. Det bør også legges opp til at de ansatte samtykker i overvåkningen, uten at dette er noe absolutt krav.

I praksis har man tillatt kameraovervåkning på arbeidsplassen for å forhindre svinn, tyveri og underslag fra ansatte, dersom virksomheten kan dokumentere et konkret problem. For å oppfylle vilkårene må imidlertid tyveriet være av en viss økonomisk størrelse og uten at jeg vet hvor mye penger som ligger i vinlotteri-kassen deres til enhver tid, kan det stilles spørsmål ved om det foreligger et særskilt behov i din virksomhet foreløpig. Det er også et krav om at arbeidsgiver har forsøkt seg på andre løsninger for å avhjelpe problemet før overvåkning igangsettes.

I stedet for å sette opp et overvåkningskamera, bør du i første omgang be de ansatte om å passe ekstra godt på tingene sine i en periode, samt låse inn vinlotteri-kassen og andre verdisaker. Du kan ta opp dette som et generelt problem med de ansatte for å vise at du har fokus på saken. I en slik sammenheng kan du selvfølgelig nevne at hvis ikke problemet gir seg, vil du vurdere mulighetene for å sette opp et overvåkningskamera. Dette vil antagelig ha en preventiv effekt i seg selv.

Elin:

Overvåkingskamera på grunn av dette er en overreaksjon. Jeg synes du trekker litt voldsomme konklusjoner. Skoene kan være rotet bort og vinflaskene rappet av en som var ekstra tørst en kveld. Si på et møte at "noen har lånt av vinlotteri-kassa og har glemt å levere tilbake. Det samme gjelder vinflaskene våre. Lever pengene og kjøp tilbake vinen!" Dermed sier du klart fra uten å dramatisere.

Dersom du i denne prosessen oppdager hvem det var så ta en prat med vedkommende, og forklar at det å "låne" på denne måten faktisk er tyveri. Tyveri kan være avskjedsgrunn. Det er altså viktig for denne personen å forstå at ethvert lån av noe som helst krever en gul lapp om hva som er lånt, og av hvem!

Flere nyheter fra E24 Jobb

Her kan du lese mer om

  1. Arbeidsliv
mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

  1. E24s JOBBEKSPERTER SVARER: Kan jeg overvåke ansatte som stjeler?

  2. - Ansatte må kjenne til overvåkning

  3. Kan ansatte kreve firmabil?

  4. Annonsørinnhold

  5. Hvem skal betale når en ansatt skal på kurs i oppsigelsestiden?

  6. Har deltidsansatt førsterettpå mer jobb?