De har kåret årets ledertalenter

- De aller beste leverer ikke som forventet, men over forventningene, sier juryleder Trygve Walstad. Ledertalentene 2012 er i gang.

ÅRETS JURY (fra venstre): Juryleder Trygve Walstad, seniorpartner og gründer i Delphi Consulting, jurymedlem Cathrine Foss Stene, managing partner Markup People, jurymedlem Sissel Lindland, HR-direktør i Aker Solutions.
Publisert:

Mandag gikk startskuddet for Ledertalentene 2012 - E24s årlige kåring av de fremste ledertalentene under 35 år i Norge.

Kåringen gjør E24 i samarbeid med konsulentselskapet Mercuri Urval og en ekstern jury, som i år består av et trekløver av tungvektere fra norsk hodejegerbransje.

Til sammen har de godt over 60 års erfaring fra lederrekruttering og talentspeiding, og nå har de stukket hodene sammen og blitt enige om hvem som er de beste ledertalentene i Norge i 2012.

De neste tre ukene vil vi presentere de største talentene i fem regioner, før det 19. oktober blir klart hvem som har gjort seg fortjent til en plass på listen over Norges 100 fremste talenter.

Juryleder Trygve Walstad, seniorpartner i Delphi Consulting, er klar på hva som skiller klinten fra hveten blant årets talenter.

- Viljen til å arbeide hardt med energi og engasjement for å levere, ikke bare som forventet, men over forventning, er det som skiller de fremste ledertalentene fra resten, sier han.

JURYLEDER: Trygve Walstad er seniorpartner i Delphi Consulting, hodejegerbyrået som han i sin tid var med på å grunnlegge, og der han i mange år var administrerende direktør.Walstad er utdannet fra Hærens Krigsskole og Marinen og har en MBA fra Henley Management College.Med lang erfaring som offiser i forsvaret, har Trygve ført årets juryarbeid i havn med en stø hånd på roret.

- Høy kvalitet

- Det vi er spesielt fornøyd med i år er at vi har fått et mye større mangfold når det gjelder representanter fra forskjellige bransjer og fra forskjellige stillingsnivåer enn tidligere.

- Et gjennomgående trekk er at de aller fleste har meget solid utdannelse fra anerkjente universiteter og utdanningsinstitusjoner.

- Det er ikke gitt at det er nøkkelen til suksess for alle, men det er ikke i tvil om at det gir en faglig trygghet å ha et solid akademisk fundament å starte ut i fra, konkluderer Walstad.

Han mener bredt engasjement og vilje er andre trekk som de fleste ledertalentene deler:

- Ved siden av solid akademisk utdannelse og gjerne gode karakterer så handler det mye om viljen til å prestere - ikke bare på en arena, men gjerne flere, sier Walstad, og nevner idrett, organisasjonsliv, musikk og hobbyer som eksempler.

Årets juryleder er svært fornøyd med at stadig flere bedrifter nominerer kandidater.

- Stadig flere spiller inn kandidater til oss og ikke minst er den totale kvaliteten på de utvalgte på et meget høyt nivå, sier Walstad.

LES OGSÅ: Bryggeridirektør Roger Karlsen er Nord-Norges fremste ledertalent i 2012

JURYMEDLEM: Cathrine Foss Stene er partner i rådgivningsselskapet Markup People og er tidligere HR-direktør i Schibsted og kommunikasjonsdirektør i SAS Norge. Hun har også vært direktør for strategisk lederskap i SAS, konserndirektør i Manpower AS og gründer og administrerende direktør i Bankpower AS.Cathrine er siviløkonom fra Norges Handelshøyskole NHH og har også gått Advanced Management Program på Harvard Business School i USA.

- Dumt å låse talenter inne

Jurymedlem Cathrine Foss Stene, Managing Partner i Markup People, mener hun ser stor forskjell både på bransjer og ulike aktører når det kommer til å nominere sine talenter.

- Noen løfter dem frem med stor stolthet og engasjement, andre sitter helt stille og håper at ingen ser deres unge talenter av frykt for at andre skal få øye på dem og friste dem over, sier Foss Stene.

Hun mener de bedriftene som forsøker å «skjule» sine talenter, gjør seg selv en bjørnetjeneste.

- Det må mer til for å holde på ambisiøse talenter enn å «låse dem inne». Bedrifter som er gjengangere på E24s Ledertalentene blir lagt merke til, og det øker deres attraktivitet både for å tiltrekke og å beholde de beste, er hennes konklusjon.

Dette er fjerde gang Cathrine er jurymedlem i E24s Ledertalentene, men hun lar seg stadig imponere.

- Juryarbeidet i Ledertalentene gir meg masse energi!

- Jeg er imponert over hvor mange unge ledere som setter tydelige fotavtrykk ute i bedriftene – hver dag. De gjør en forskjell, sier hun.

JURYMEDLEM: Sissel Lindland er HR-direktør i Aker Solutions og førstegangs jurymedlem i Ledertalentene 2012.Hun kom tilbake til Aker Solutions i 2008, etter å ha vært to år i Aker Yards ASA og STX Europe fra 2006. Hun har kompetanse innen HR, organisasjons og forretningsutvikling, og har hatt en lang rekke rådgivende og lederstillinger i Aker-gruppen siden 1984.

LES OGSÅ: Fra ølbrygging til dataspillutvikling og takplater: Møt de fremste ledertalentene i Nord-Norge

- Legg vekk egoet

Årets tredje og siste jurymedlem er Sissel Lindland, HR-direktør i industrikonsernet Aker Solutions.

Aker Solutions er en av de store arbeidsgiverne i norsk industri, og som en tung leverandør til olje-, gass- og kjemiindustrien, er selskapet med å kjempe om de beste hodene hver eneste dag.

- Å være med i årets jury ga meg en mulighet til å få innblikk i hvordan andre selskaper jobber med talentutvikling samt økt kunnskap om hva som er drivkraften og motivasjonen til dagens unge talenter på tvers av bransjer og geografi, sier Lindland.

Hun har latt seg imponere av talentene som juryen har valgt å fremheve i årets kåring.

- Et fellestrekk for alle talentene er at de har en god ballast i form av relevant utdannelse, de er uredde når det kommer til å ta på seg nye utfordringer, og de er opptatt av å levere gode resultater.

Hennes beste tips til talenter som ønsker å gjøre en virkelig lederkarrierere, er å ikke la egoet ta over.

- Å være ambisiøs på vegne av det selskapet de jobber for og ikke for seg selv, er mitt beste tips, sier Lindland.

LES OGSÅ: Ledertalentene: Slik blir listen til

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om