Juryleder i tips-sluttspurten: - Ledertalentene er min form for høstjakt

Ledertalentene er positivt både for arbeidsgiver og deltakerne selv, sier juryleder Cathrine Foss Stene i en oppfordring om å sende inn kandidat-tips. Om en uke går fristen ut.

JURYLEDER I FJOR OGSÅ: Cathrine Foss Stene (t.v.) var også juryleder i fjorårets utgave av Ledertalentene, og fikk da blant annet mulighet til å dele ut diplom til vinneren i kategorien «Årets selskapsutvikler», Mie Caroline Holstad.

Foto: Krister Sørbø
 • Astrid Dalen
Publisert: Publisert:

Om kort tid, nærmere bestemt søndag 21. august, settes det en sluttstrek for muligheten til å sende inn tips om kandidater til 2016-utgaven av E24-kåringen Ledertalentene.

Dersom du har noen på din arbeidsplass eller i ditt nettverk som du mener fortjener en plass blant Norges hundre fremste ledertalenter, må du klikke deg inn på her snarest.

Vi har snakket med juryleder Cathrine Foss Stene i sluttspurten i tipsingen, og hun er klar på at det er mye å hente på å tipse om talenter – både for selskapet og for deltageren selv.

Les også

Telenor-topp Berit Svendsen: – Jeg har alltid gått litt motstrøms

– Lærerikt for deltagerne

– Ledertalentene er en fin anledning for mange arbeidsgivere til å vise at de anerkjenner og er stolte av talentene i sin virksomhet, og at man vil utvikle de talentene de har, sier Foss Stene.

Det er imidlertid også veldig lærerikt og inspirerende for deltagerne å være med på, påpeker jurylederen.

Prosessen inkluderer blant annet evaluering av fagspesialist, egenevaluering og referanser samt samtale med en erfaren rekrutteringsspesialist før juryen gjør sine vurderinger.

Til sist er det selve arrangementsdagen, i år fredag 18. november, hvor man kan mingle med andre ledertalenter.

– I tillegg er det fint å kunne bli løftet frem gjennom en slik kåring, sier Foss Stene.

Foss Stene har også sett flere eksempler på at tidligere vinnere og deltagere i kåringen har valgt å tipse om andre talenter i sitt nettverk, noe som tyder på at de synes at kåringen har vært en positiv opplevelse som de også unner andre å være en del a

Vi ønsker ditt talent-tips!

Sammen med rekrutteringsselskapet Boyden skal E24 igjen kåre Norges beste ledertalent!

For åttende året på rad leter vi etter dyktige ledere under 35 år, som har resultat-, personal- og/eller beslutningsansvar i næringslivet?

Kanskje er det DU som tipser oss om årets vinner? Klikk her for å melde inn din kandidat

Nominasjoner drøftes i ledergruppen

Det er åpenbart en stor interesse for kåringen i norsk næringsliv, for Foss Stene har i sommerferien sin fått flere telefoner fra flere større selskaper som vurderer å tipse om sine talenter.

– De fortalte at ledergruppen deres ikke skulle møtes igjen før i starten av august, men at det da skulle drøftes hvilke kandidater de skulle velge å nominere fra sitt selskap. De ville dermed forsikre seg om at det ikke ville være for sent å melde på talentene sine, forteller jurylederen.

Les også

Nå kan du hjelpe disse med å finne årets ledertalent

Vi får dermed håpe at ledergrupper rundt omkring har rukket å ta en runde på hvilke talenter de sitter på, for nå er det altså bare snakk om dager igjen før tipsvinduet lukkes i Ledertalentene for denne gang.

– Erfarne fageksperter

I årets Ledertalentene-kåring kan deltagernes meldes på i åtte ulike kategorier. Hver av kategoriene har sin egen fagekspert, som gjør en grundig jobb med å vurdere kandidatene sammen med rekrutteringsspesialister fra Boyden før juryen setter i gang med sin jobb.

– Vi har fått med oss et veldig fint knippe fagspesialister også i år. Dette er erfarne folk, som vet hvor listen skal ligge, og vurderer kandidatene ut fra kriterier som er relevante for sin kategori, sier Foss Stene.

Les også

Gründerhuben 657: – Samarbeid er den nye konkurransen

Høstjakt

Å sitte i juryen, og vurdere alle talentene, beskriver jurylederen som en vanskelig – men også veldig spennende – oppgave.

– Dette er min form for høstjakt, sier Foss Stene.

– Det finnes så utrolig mange spennende personer fra ulike industrier, og fra veldig forskjellige selskaper. Noen er gründere av små selskaper, mens andre igjen er CEO-er i etablerte bedrifter. På den måten viser Ledertalentene-kåringen det store mangfoldet innen lederskap, legger hun til.

Det er de dyktigste man er på jakt etter i Ledertalentene – de som allerede har bevist noe, men samtidig viser at de har potensial for – og ambisjon om – større utfordringer.

– Det er for øvrig utrolig givende for oss i juryen å ha samtaler med deltagernes referanser. Da kommer det mange anerkjennende ord, som er veldig inspirerende å høre enten de kommer fra vedkommendes leder eller de som blir ledet.

Les også

Studenter kappes om sommerprosjekter - disse fikk frie tøyler hos DNV GL

Les også

– Det ligger mer teknologi bak et papirfly enn en Boeing 737

Les også

Petter Stordalens ti ledertips

Publisert:

Her kan du lese mer om

 1. Ledelse
 2. Karriere
 3. Leder
 4. Arbeidsliv
 5. Ledertalentene

Flere artikler

 1. Ledertalentene 2017: Bare én uke igjen til å tipse om flinke folk

 2. Ledertalent-juryleder: – Viktigere enn noensinne å anerkjenne talentene sine

 3. Kjenner du Norges største ledertalent? Nå har du bare én dag igjen til å nominere

 4. Vet du hvem som bør bli «Årets Ledertalent»? Da må du tipse oss snarest

 5. Ledertalentene er i gang: – Godt lederskap har vært ekstra viktig