Hjelp disse med å finne årets ledertalent

Vet du om noen som kan hevde seg i vår årlige ledertalent-kåring? Nå har du bare et par uker igjen på deg til å komme med forslag.

FAGPERSONENE: Med sin kompetanse skal de sikre fag-relevant ekspertise inn i vurderingene av Ledertalentenes underkategorier. Øverst fra venstre og med klokken: Kjerstin Braathen, Ole Gunnar Jakobsen, Anne Britt Berentsen, Tim Greni, Katinka Greve Leiner, Dag Honningsvåg, Bente Sollid Storehaug og Knut Olav Rød.
Publisert:

Ledertalentene-kåringen skal finne det største talent under 35 år som jobber i næringslivet her til lands.

Det er niende gang E24 foretar kåringen, og vi trenger din hjelp til å finne kandidatene.

Kåringen baserer seg nemlig på publikumstips, og i midten av august setter vi strek for muligheten til å komme med forslag på kandidater.

Vet du om en dyktig person under 35 år, som har resultat-, personal- og/eller beslutningsansvar i næringslivet?

Tipsskjemaet finner du her! Det tar bare noen øyeblikk å fylle ut – og sikrer at hun eller han som du mener er en verdig kandidat, blir en del av kåringen.

I tillegg til å kåre en totalliste – hvor den øverste blir årets ledertalent – gis det ut diplomer i åtte kategorier: «Årets innovatør», «Årets fremtidstenker», «Årets rådgiver», «Årets salgsleder», «Årets drivkraft», «Årets markedsfører», «Årets samfunnsbygger» og «Årets økonomihode».

Profiler i juryen

En ekstern jury, uavhengig av E24, står for selve kåringen.

I år som i fjor er det Cathrine Foss Stene som leder for juryen. Hun jobber i dag for Implement Consulting, og har bred erfaring – blant annet som HR-direktør i Schibsted.

Med seg har hun noen svært profilerte navn: Telenor Norge-sjef Berit Svendsen, Kolonial.no-gründer Karl Munthe-Kaas, Abelia-sjef Håkon Haugli, samt sjef for Gjensidiges privatmarked og vinner av den aller første Ledertalentene-kåringen, Hege Yli Melhus Ask.

Les mer om Ledertalentene 2017 her

Jurymedlemmene har profesjonell rekrutteringskompetanse og ledelseserfaring, men selv ikke de kan være ekspert på alt.

Derfor har underkategoriene også en fagperson, som sikrer faglig forankring innen det fagfeltet som vurderes.

KJENTE FJES: Cathrine Foss Stene (til venstre) og Berit Svendsen er med i juryen i Ledertalentene. her deler de ut diplom til samfunnsbygger-vinner Iris Helen Nikolaisen i 2015.

Alle tips må ha to referanser, i tillegg samles det inn CV-er.

Gangen videre nå er at E24s samarbeidspartner, Boyden Exceutive Search, grovsiler hundrevis av tips.

Fagpersonene gjør så vurderinger ut fra sin kompetanse i hver av kategoriene, i tillegg intervjuer Boyden de heteste kandidatene – som også må gjøre en selvvurdering.

Til slutt havner alt dette – referanser, CV- intervju, egenvurdering og uttalelse fra fagperson – hos juryen som foretar de endelige beslutningene.

10. november avsløres vinneren, på et stort arrangement hos BI i Nydalen i Oslo.

Her er fagpersonene:

JURYMEDLEM: Gjensidiges Hege Yli Melhus Ask

Fagpersonene i år er en svært erfaren knippe ledere, med bred kompetanse på å vurdere og rekruttere medarbeidere.

  • Kjerstin Braathen er finansdirektør i Norges tredje største selskap, DNB. Hun er fagperson i kategorien «Årets økonomihode», som skal finne de største talentene innen finans- og økonomifaget.
  • Seriegründer Bente Sollid Storehaug er et av de mest profilerte navnene inne norsk IT. Hun sto bak Digital Hverdag, som ble notert på Stockholm-børsen til en verdi av ni milliarder kroner. Hun har også selskaper som Dot Global, Cloudnames og EnerWE på merittlisten. Hun er fagperson i kategorien «Årets innovatør», som er klassen for gründere og nyskapere.
  • Ole Gunnar Jakobsen leder Borregaards hovedfabrikk i Sarpsborg, og er fagperson i kategorien «Årets drivkraft», som omhandler industri, drift og de som gjennom ledelse har forbedret eller endret en eksisterende bedrift.
  • Dag Honningsvåg er en nestor i norsk IT-bransje, tidligere direktør i Making Waves og i dag styreleder i en rekke teknologiselskaper. Han er fagperson i «Årets fremtidstenker», en kategori for teknologi, IT og telekom – men ikke nødvendigvis bare for teknologer. Kort sagt skal man her premiere ledere som gjennom å ta i bruk ny teknologi har skapt resultater.
ABELIA-SJEF: Ny mann i juryen, Håkon Haugli.
  • Å skape avkastning på bedriftens produkt er viktig. Tim Greni er fagperson i kategorien «Årets salgsleder». Greni har jobbet innen salg av IT-løsninger i en årrekke, og er i dag leder for de norske løsningsrådgivere i det internasjonale konsernet SAP.
  • E24 er stolte av igjen å ha med Katinka Greve Leiner og Ferd som fagperson i «Årets samfunnsbygger», som er kategorien for sosiale entreprenører. Leiner leder Ferd sosiale entreprenører, landets kanskje fremste miljø når det gjelder det å dyrke frem idealister som gründer selskaper som løser samfunnsproblem, samtidig som de er kommersielle bedrifter som må forholde seg til lønnsomhet.
  • I kategorien «Årets markedsfører» er Anne Britt Berentsen fagperson. Hun har oppdraget med å vurdere kandidater som har skapt betydelig utvikling av posisjonen til en merkevare eller et produkt. Berentsen har blant annet toppledererfaring som administrerende direktør i Egmont Hjemmet Mortensen, og innehar i dag en rekke styreposisjoner.
  • Til slutt er det siste tilskuddet på fagperson-stammen Knut Olav Rød i Boston Consulting Group (BCG), som skal lede den av året nye kategorien «Årets rådgiver», som tar for seg konsulent- og kommunikasjonsfaget. Rød er rekrutteringsansvarlig partner hos BCG i Oslo.
Publisert: