Årets ledertalent i Nord-Norge: - Mange er ikke nok tilstede i stillingen de har her og nå

Asta Lassesen (31) ble finansdirektør i Hurtigruta mens selskapet var inne i sin mest utfordrende periode. Nå er hun kåret til årets ledertalent i Nord-Norge.

TØFFE TAK: Ledertalent Asta Lassesen (31) fikk store utfordringer med på kjøpet da hun for to år siden takket ja til jobben som finansdirektør i Hurtigruten.

Picasa
  • Ida Hanstad
Publisert:

- For meg var det aldri noe mål at jeg i en alder av 31 år skulle sitte som finansdirektør, men jeg bestemte meg tidlig at jeg ville jobbe innen finans og økonomi. Dette var noe som trigget meg, sier Asta Lassesen.

Etter å ha vært utleid som midlertidig regnskapssjef fra sin tidligere arbeidsgiver Ernst & Young, ble hun som 29-åring ansatt som finansdirektør i Hurtigruten.

To år senere er hun kåret til vinneren av Ledertalentene region Nord-Norge.

Her er listen over Nord-Norges fremste Ledertalenter 2013.

Av årets jury beskrives Lassesen, som i 2012 kom med på topp 10-listen over Norges 100 største ledertalenter, som en ydmyk og meget faglig dyktig finansdirektør. I tillegg roses hun for sin medmenneskelige klokskap og modenhet.

Konsernsjef Daniel Skjeldam skryter for øvrig av Lassesens gode helhetsoverblikk, og sier hun har spilt en nøkkelrolle i den omfattende omstillingsprossesen selskapet har vært gjennom siden høsten 2012.

BAKGRUNN: Slik lages listen

- Hektisk år

- Vi kan alle sammen skrive under på at det har vært et hektisk år, innrømmer Lassesen.

Den vaklende økonomien har ifølge Lassesen selv uten tvil vært hennes største karrieremessige utfordring, og hun legger ikke skjul på at hun har følt på det store ansvaret.

- I løpet av vår 120 år lange historie har vi klart å skape et sterkt og unikt merkenavn, både her hjemme og i utlandet. Det er vi veldig stolte av. Den delen av historien vi ikke er så stolte av, er evnen til å levere positive resultater, sier hun.

- Som leder i et kommersielt selskap er det åpenbart at lønnsom drift er prioritet nummer én, både for å sikre arbeidsplasser og sikre et best mulig produkt til kunden, legger hun til.

Lassesen forklarer at det er mange årsaker til den manglende lønnsomheten, og at behovet for økt kommersielt fokus ble gjennomgått i omstillingsprosessen.

- Blant annet er hotellvirksomheten om bord på skipene skilt ut som et eget resultatområde – en endring som ga resultater allerede i andre kvartal, sier hun.

LES OGSÅ: Per Valebrokk: Å rangere talent er en dristig øvelse

Alder ingen hindring

Selv om hun var ung da hun ble kastet inn i den utfordrende omstillingsprosessen, har hun aldri følt at alderen på noen måte har vært til hinder.

- Graden av utfordring ville absolutt vært til stede uavhengig av alder, sier Lassesen.

- Jeg tror det viktigste, uansett om man er 30 eller 50 år, er hva man gjør som leder, ikke hvor gammel man er eller hvilket kjønn man har, legger hun til.

Lassesen mener at det ofte kan være en fordel fremfor en ulempe å være ung og relativt uerfaren når det stormer litt.

- Som ung leder har man mye energi, og tør kanskje i større grad å utfordre etablerte sannheter og å prøve nye ting, sier hun.

Hun sier også at det å ha en ung leder ofte også fører til at man får nye impulser og ser ting på nye måter.

- Vår konsernsjef Daniel Skjeldam er også ung sammenlignet med andre i tilsvarende stillinger. Det er ingen tvil om at han bringer med seg mye motivasjon og engasjement, sier 31-åringen.

E24 BEDRIFT: Sjekk nøkkeltallene til Hurtigruten

Mannsdominert

I tillegg til å være blant de yngste i Hurtigruten-ledelsen, er hun også én av to kvinner på dette nivået.

Lassesen sier til E24 at det etter hennes mening er positivt med mangfold, men at hun samtidig ser det som helt uproblematisk at det er overvekt av menn på arbeidsplassen.

- Det viktigste er at man rekrutterer ut fra kompetanse, ikke kjønn og alder, sier hun.

LES OGSÅ:Ledertalent: - 90 prosent handler om personlighet

For tre år siden ble Lassesen mor. Det har ifølge henne ikke hatt negativ effekt på karrieren. Hun understreker for øvrig at hun er uenig i myten om at mange kvinner stagnerer på karrierestigen når de får barn.

- Jeg er ikke enig i at kvinner prioriterer bort karrieren til fordel for familielivet, men det å få barn stiller høyere krav til prioriteringer, enten du er mann eller kvinne. Hvordan man prioriterer er definitivt en privatsak, sier hun.

LES OGSÅ:Ledertalentenes råd: Slik blir du en bedre leder

- Må ha tålmodighet

Lassesen sier videre at hun personlig mener det er viktig at ledere klarer å etablere «frisoner», og å finne tid til andre ting enn jobb.

- Jeg mener selv at jeg har fått til en fin balanse mellom jobb og fritid. Det tror jeg er helt nødvendig hvis man skal klare å være hundre prosent dedikert når man er på kontoret, sier hun.

Når E24 spør Lassesen hvilke andre generelle råd hun vil gi andre som ønsker seg en lederkarriere, sier hun at hun tror det er «viktig å stå i den jobben man har, og å løse de utfordringene som kommer».

- Klarer du det, vil det åpne seg muligheter. Etter min mening er det litt for mange som hele tiden ligger ett skritt foran, og derfor ikke er nok til stede i den stillingen de har her og nå. Det er viktig å være proaktiv og målbevisst, men man må også ha tålmodighet nok til å oppnå resultater og la disse tale for seg, forklarer hun.

LES OGSÅ:Hurtigruten kvitter seg med én av fire

Optimistisk

Ifølge Lassesen er ting nå i ferd med å bedre seg for Hurtigruten, men resultattall lagt frem i sommer viser at selskapet fortsatt har et stykke igjen til mål.

- Sammenlignet med fjoråret leverte vi i år et svakere resultat for andre kvartal. Det er riktignok viktig å poengtere at effekten av omstillingsprosessen først vil bli synlig gjennom fjerde kvartal i år, sier 31-åringen.

Full effekt skal ifølge Lassesen nås i 2014.

Ifølge finansdirektøren ser både hun og kollegene nå lysere på fremtiden enn på lenge.

- Til tross for at vi har vært igjennom en krevende periode er det mye optimisme og motivasjon i Hurtigruten. Vi har samlet konsernadministrasjonen i nye lokaler, nye folk er kommet til og «nye Hurtigruten» begynner å ta form. Vi er nå langt bedre rustet til å lykkes enn noen gang tidligere, sier hun.

Kjenner du et ledertalent som burde være med i kåringen neste år? Tips oss!

LES OGSÅ:

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. Ledertalentene

Flere artikler

  1. Dette er Nord-Norges fremste ledertalenter

  2. Hun vil ha din hjelp til å finne unge ledertalenter

  3. Gåsehud-øyeblikk sikret Kriss denne utsikten på jobben

  4. Annonsørinnhold

  5. - Lurer på om det er janteloven som gjelder

  6. - Husk at man har to ører og én munn