Shell selger bensinstasjonene i Norge

Oljegiganten Shell selger sine 420 norske bensinstasjoner.

SELGER: Shell selger nedstrømsvirksomheten i Norge.
Publisert:

Det finske selskapet ST1 overtar i tillegg til bensinstasjonene også annen nedstrømsaktivitet, som marinemarkedet og transport. Flybensin skal videreføres i et felles selskap som eies 50 prosent hver av ST1 og Shell.

- Dette er i tråd med Shells globale strategi. Shell globalt ønsker å konsentrere sin nedstrømsaktivitet til færre markeder hvor de er mest konkurransedyktige, sier kommunikasjonssjef Alice Bergfall til E24.

Salgssummen ønsker Shell ikke å opplyse om. Salget skal gjennomføres - forutsatt myndighetenes godkjennelse - i løpet av 2015.

Les også

Shell legger ut bensinstasjonene for salg

Beholder navnet

Bergfall opplyser til E24 at alle bensinstasjonene vil beholde navnet - i alle fall en periode. Likedan vil stasjonene tilby de samme produktene som i dag, som for eksempel Shell VPower bensin og diesel.

- Dette reguleres i en egen avtale - Retail Brand Licence Agreement. Hvor lenge den løper kan jeg dessverre ikke si noe om. Det er konfidensielt. Men den har en ganske lang løpetid, sier Bergfall.

Også avtalen med Reitangruppen videreføres, opplyser Bergfall. Det betyr at de rundt 90 stasjonene som i dag inkluderer en 7Eleven-kiosk vil fortsette med det. Disse stasjonene er eid av Reitangruppen.

Hos Reitan Convinience, som har rettighetene til 7Eleven i Norge, opplyser kommunikasjonsrådgiver Ida Håvik at de ser frem til å samtale med de nye eierne av Shells bensinstasjoner i Norge.

- Vi har akkurat fått denne beskjeden, så nå ser vi frem til en positiv dialog med ST1, slik vi har hatt med Shell, sier Håvik, som også sier Reitan ikke har forhandlet om kjøp av Shell-stasjonene.

Les også

Shell-kjøper må til sengs med Reitan

Bergfall sier til E24 at det har vært forhandlet med flere mulige kjøpere, uten at hun vil kommentere hvem de andre interessentene var.

– Vemodig dag

– Selv om dette er en vemodig dag på mange måter, har jeg stor tro på at våre ansatte som blir berørt av salget, har en spennende tid foran seg, og at endringen i eierskap vil åpne opp for nye muligheter, uttaler administrerende direktør Tor Arnesen i Shell Norge i en pressemelding. Selskapets historie i Norge startet med nettopp salg og distribusjon av drivstoff for 102 år siden.

Beholder Gasnor

– ST1 får muligheten til å overta en solid og robust virksomhet, med svært kompetente og engasjerte medarbeidere. Det gir et meget godt utgangspunkt for å styrke forretningen videre, sier Arnesen.

Shell beholder Gasnor og oppstrømsvirksomheten – leting og utvinning – på norsk sokkel.

Les også:

«Norske» bensinstasjoner i Danmark fjerner taket for å overleveStadig billigere å tankeStatoil saksøkt for diskriminering av romfolk i Sverige

Publisert: