Ledertalentene 2017

Den nye Ferd-sjefens vei til toppen

I august tar 35 år gamle Morten Borge over et av Norges største investeringsselskaper.

KONSERNSJEF: Morten Borge overtar 1. august som konsernsjef i Ferd når John Giverholt går av med pensjon

Foto: Ferd
  • Martin Hagh Høgseth
Publisert: Publisert:

– Ferd har vært en fantastisk utviklingsarena for meg, med lærerike og krevende arbeidsoppgaver. Den neste fasen blir også utrolig spennende, sier påtroppende konsernsjef i Ferd, Morten Borge til E24.

Hans historie er ikke ukjent, fra en oppvekst i Groruddalen i Oslo, har han stadig steget i gradene i Johan H. Andresens investeringsselskap, Ferd.

Borge kommer nå fra stillingen som investeringsdirektør i Ferd Capital, det største forretningsområdet til investeringsselskapet. Det er snart ni år siden han gikk inn dørene på Lysaker i Oslo for første gang.

– Det er litt morsomt Samme dag som jeg overtar som konsernsjef, 1. august, er det på dagen 9 år siden jeg startet i Ferd i 2008, forteller Borge.

I 2014 ble Borge kåret til et av landets største ledertalenter i E24s kåring Ledertalentene.

Tips oss!

E24 er nå i gang med Ledertalentene for niende gang, men vi trenger DIN hjelp.

Vet du om en dyktig person 35 år eller yngre (født etter 1. januar 1982), som har resultat-, personal- og/eller beslutningsansvar i næringslivet? Da kan DU enkelt tipse om denne personen ved å fylle ut dette skjemaet.

Her kan du sende inn tips!

Les også

Årets ledertalent i Øst-Norge: – Man får litt gratis ved å vokse opp i et flerkulturelt miljø

Spennende reise

– Det har vært en veldig spennende reise fra jeg startet her, like før finanskrisen. Det var en veldig utfordrende start, men så har det jo vært en god utvikling etter det, i tråd med gradvis sterkere markeder fra 2009.

Ferd er et av landets største investeringsselskaper. Familiebedriften som eies av Johan H. Andresen og hans døtre, har i dag en verdijustert egenkapital på 28,8 milliarder kroner og mer enn 7.500 ansatte i selskaper hvor Ferd eier mer enn 50 prosent.

– Vi kan utvikle oss, investere i spennende selskaper, og prøver å være en tydelig og god eier for å bidra til verdiutvikling for selskapene vi investerer i, forteller Borge.

Les også

DNB-direktør om unge ledertalenter: – Må forstå fremtidens business

Han mener de 45 menneskene som jobber i Ferd har bygget grunnlaget for en god kultur.

– Vi er blitt en fin gjeng, og føler oss utrolig privilegerte som kan rekruttere noen av de beste i landet. Det har gjort at vi har utviklet oss positivt de siste årene. Det å fortsette å bygge opp den kulturen blir viktig i årene fremover også.

Sosialt engasjement

Familieselskapet eier i dag selskaper som Swix, Fjord Line, Interwell, Mestergruppen, Elopak, Servi og Aibel. Nylig kjøpte de 40 prosent av Fürst, et medisinsk laboratorium som driver prøvetaking og analysering av laboratorieprøver.

Det er også et noe mindre forretningsområde Borge mener er ekstra interessant.

– Ferd Sosiale Entreprenører (FSE) er et område jeg personlig har involvert meg i. Det er veldig moro, med mange spennende bedrifter som blant annet hjelper barn og unge. Vi vil hjelpe på den måten vi kan, forteller Borge

Han trekker frem et selskap som hjelper mennesker med autisme ut i arbeid.

– Unicus fokuserer på autismens positive særtrekk og bidrar til å få mennesker med autisme, hvor flere sitter hjemme med støtte fra Nav, ut i arbeid. I dag er hovedarbeidsområdet testing av IT-løsninger. Selskapet bruker de ansattes sterke sider, interesser og kompetanse til å fylle udekkede behov innen samfunn og næringsliv på markedsmessige vilkår.

Ser fremover

– Det blir spennende å få være med å utvikle Ferd videre, med det utgangspunktet vi har. Vi har vært gjennom en utrolig sterk periode, med mange års oppgang, men vi må være forberedt på at det vil kunne komme mer krevende perioder i årene fremover, forteller han.

Les også

Morten Borge (35) blir ny konsernsjef i Ferd

Da Borge i mars ble ansatt som konsernsjef, trakk styreleder Johan H. Andresen frem at han var godt fornøyd med at de kunne hente noen internt.

– Jeg er stolt av de menneskelige ressursene i Ferd, og over at vi kunne velge mellom høyst kvalifiserte, interne kandidater til å etterfølge John Giverholt som konsernsjef, sa Andresen i en kommentar i mars.

Ferd vil fortsette å bygge videre på den veien, skal vi tro Borge.

– Vi er privilegerte som kan tiltrekke oss så gode mennesker. Fremover vil vi fortsette å utvikle både nye og de menneskene vi har. Dette vil vi gjøre på tvers av organisasjonen, både i Ferd og i de selskapene vi eier. Det blir en spennende reise, avslutter påtroppende konsernsjef i Ferd Morten Borge.

Les også

Rekordbra eiendomsår for Andresen

Les også

– Tiden der man som arving går inn som konsernsjef, tror jeg er forbi

Les også

Vil bli størst i byggevarebransjen

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. Ledertalentene 2017
  2. Ferd
  3. Ledertalentene

Flere artikler

  1. – Vårt fokus er ikke å tjene penger

  2. Ledertalent-juryleder: – Viktigere enn noensinne å anerkjenne talentene sine

  3. – Omstilling er den nye normalen

  4. Annonsørinnhold

  5. – Mye er høyt priset, både gode og ikke så gode investeringsobjekter

  6. Samya er «årets drivkraft» i Ledertalentene 2017: – Jeg vet at jeg ikke vet alt