Ikke fornøyd med kursutviklingen i Storebrand

Den avtroppende Storebrand-sjefen ikke bare fornøyd med de siste 12 årene.

FORLATER STOREBRAND: Idar Kreutzer skifter jobb etter 12 år i sjefstolen i forsikringskjempen.

Lise Åserud
  • Terje Normann
Publisert:

AksjeLongname: StorebrandTicker: STBMarked: OSEOrganiasonsnummber: 916300484TSID:Trade time: 2012-05-07 11:44:57Last: 23.0Close: 24.1Periode: intraday

- For å gjøre det helt klart, jeg er ikke fornøyd med utviklingen Storebrand-aksjen har hatt i min tid som toppsjef, sier Idar Kreutzer til E24.

- Det er likevel masse positivt som har skjedd med selskapet i tiden jeg har ledet det. Vi har blitt Nordens ledende leverandør av tjenestepensjoner, og jeg etterlater meg en svært dynamisk og kompetent organisasjon.

Usikkerhet om rammebetingelsene

Kreutzer peker på usikkerhet i rammebetingelsene som en hovedårsak til at aksjekursen ikke har utviklet seg slik man kunne håpe.

- Det er flere spørsmål enn vi kan levere svar på for øyeblikket. Usikkerheten er stor med tanke på fremtidige rammebetingelser for næringen, og dette rammer også Storebrand.

Nå ser Kreutzer frem til å ta fatt på jobben som administrerende direktør i Finansnæringens Fellesorganisasjon etter Arne Hyttnes som går av med pensjon.

Kreutzer tar over lederskapet 1. september i år.

Skal Storebrand-aksjen opp med ny leder? Sats på Storebrand i Aksje-NM

Organisasjonen kjenner Kreutzer allerede godt, blant annet fra sin tid som styreleder fra 2007 til 2009.

- Det er unikt for Norge at vi har greid å samle alle aktørene i finansbransjen i én og samme organisasjon. FNOs medlemmer sysselsetter over 50.000 mennesker, så det er en veldig viktig organisasjon for hele samfunnet, forklarer Kreutzer.

- For min egen del liker jeg veldig godt å jobbe i grenseflaten mellom næringen, myndighetene og publikum generelt. Jeg har fått flere oppfordringer om å ta denne jobben, så det gleder jeg meg virkelig til.

Blir lobbyist

- Er det riktig å si at du nå blir lobbyist?

- Det er ingen tvil om at myndighetskontakt er en viktig del av jobben.

Kreutzer er ikke bekymret for selskapet han nå forlater.

- Styret vil håndtere dette videre på en utmerket måte. De har allerede konstituert Odd Arild Grefstad, leder av Storebrand Livsforsikring, som ny administrerende direktør fra 1. juni. Han er en av Storebrands mest erfarne ledere, så dette blir veldig bra, avslutter Kreutzer.

LES OGSÅ:

Her kan du lese mer om

  1. Storebrand

Flere artikler

  1. Kreutzer ut av Storebrand

  2. Kundene dør ikke fort nok – det kan koste Storebrand dyrt

  3. Slutter som forbrukerombud, går til Finans Norge

  4. Annonsørinnhold

  5. Børsene opp igjen etter «valgskrekken»

  6. Styres av samfunnstopper