Vraker papirbunken, men ikke for å spare tid

Teknologiske nyvinninger skaper en generasjonskløft i norsk møtekultur.

SER FREMOVER: For flere unge arbeidstakere er digitale verktøy en naturlig del av arbeidshverdagen, men det gjelder nødvendigvis ikke for de eldre arbeidstakerne.
MØTES VED KAFFEMASKINEN: - Husk at de fleste møter er uformelle. Gode møter kan spare deg for mange timer i møterommet, sier Even Bolstad i HR Norge til E24.
Publisert: Publisert:

- Vi ser en generasjonskløft når det kommer til teknologiske nyvinninger i møterommet. Vi som har vokst opp med å behandle dokumenter i papirform har en annen tilnærming enn de unge.

Ordene tilhører administrerende direktør i HR Norge, Even Bolstad.

Bolstad legger til:

PC’er og nettbrett er ikke alltid en naturlig forlengelse av armen i møterommet.

Han viser videre til at de som er født i 1970 eller tidligere er de som mangler det naturlige forholdet til nettbaserte løsninger og det er også de som sliter med sosiale medier.

Bolstad mener at alt for få bruker nettbaserte snakkeprogrammer som Skype og Lync.

- Man trenger ikke alltid avanserte videokonferanseløsninger, råder direktøren.

HR Norge er en uavhengig medlemsorganisasjon for ansatte innen HR («personal») og ledelse.

Les også

Dette er folkets møte-tips

Skriver ut for mye

Selv har han bikket 50 år og erkjenner at han skriver ut mye og at skiftet mot et papirløse ordninger innebærer det han karakterisere som en overgangssmerte.

- HR Norge besluttet for fem år siden å stoppe utskrifter i forkant av møter, likevel ser vi at møtedeltakere tar med utskriftene til møtene, sier en lattermild direktør.

Han er likevel rask med å poengtere at de han har sett som de mest avanserte brukerne av teknologiske løsninger er mennesker «godt oppe i årene», og det til tross for at de fleste logget på en datamaskin for første gang som 20-åringer.

- Alt er i endring, og den enkelte må huske å utfordre sin egen komfortsone, råder direktøren.

Artikkelen fortsetter under bildet

POPULÆR: Tegneserien «Lunch»tar et skråblikk på forholdene i arbeidslivet og er populær blant E24s lesere.

Stor butikk

Ett av selskapene som tjener godt på at papirbunken vrakes til fordel for nettbaserte løsninger og egenutviklede applikasjoner er selskapet Admincontrol.

- Vi har i dag over halvparten av de børsnoterte selskapene som brukere, sier en stolt markedssjef i Admincontrol, Daniel Vadet Hansen til E24.

Les også

– 50 prosent av møtene vurderes som bortkastede

Tid er ikke det viktigste

- Tidsbesparelse kommer ikke øverst på listen over hvorfor selskaper skal velge våre løsninger. Men, det er en av fordelene. Viktigst er det at dokumentene fra nåværende og tidligere møter alltid er tilgjengelige, og at det er trygg oppbevaring.

Deretter kommer tidsaspektet, sier Vadet Hansen.

Hvor høyt sikkerhetsnivå det skal være på løsningene er opp til hver enkelt kunde, opplyser markedssjefen.

Han sier videre at de møter stadig mindre motstand hos de eldre styremedlemmene som bare for noen få år siden stilte seg kritiske til de elektroniske verktøyene.

- Nå er det nesten litt gammeldags å ikke ta det i bruk, pluss at det gir en langt bedre oversikt enn det de aller fleste klarer å skape i e-postfolderen, sier Vadet Hansen.

Les også

Rotete innboks? Her er 4 feller mange går i

Les også

Rekordlavt sykefravær i Posten

Les også

SAS barberer pilotavtalen med 200 sider

Les også

– Det finnes aldri noe godt tidspunkt å slutte på

Publisert: