Han er Årets ledertalent 2012

Administrerende direktør Andreas Thorsheim (32) er Årets ledertalent 2012.

VINNER: Andreas Thorsheim (32) nådde helt til topps i E24s Ledertalent-kåring for 2012. Her mottar han prisen under en samling for ledertalentene fredag formiddag.
Publisert:

Årets ledertalent 2012 blir av andre beskrevet som «usannsynlig smart og krevende å være sjef for, fordi det går så fort i svingene».

Selv beskriver han seg selv som en «naiv spørsmålsstiller» som maser på folk når han ikke forstår, og må ha detaljer inn med teskje.

- Jeg er helt sikker på at det er mange som er ledertyper, som ikke har lederjobber, sier Andreas Thorsheim (32), administrerende direktør i Bergens Tidende, til E24.

SJEKK LISTEN OVER NORGES 100 FREMSTE LEDERTALENTER

- De som skal være toppselgere, de må være ledertyper. De skal få folk til å skifte mening og må kjøre på.

- Men sånn er ikke du?

- Jeg er midt på treet. Jeg er ikke helt ute, men heller ikke skolegårdens midtpunkt. Det blir litt som å kunne å snakke til folk, noen er flinke en-til-en. Andre kan snakke til et fullt fotballstadion og alle som hører på får likevel følelsen av at vedkommende snakker rett til hver enkelt.

- Jeg, jeg har min styrke i 8-10-mannsrommet.

Ble feiret

Beleilig nok er det ofte den situasjonen Thorsheim befinner seg i, men E24s prisutdeling for årets ledertalenter var et unntak.

Omkring 100 inviterte - ledertalenter fra hele Norge og andre gjester, inkludert årets inspirasjonstaler, Johan H. Andresen, overvar seremonien der Thorsheim fredag mottok utmerkelsen som Årets ledertalent 2012.

Thorsheim takket juryen, konsernet Schibsted, kona og alle som har hjulpet ham i karrieren.

- Når jeg ser på alt de andre på denne listen har oppnådd, kan jeg ikke annet enn å bli ydmyk, sa Thorsheim i sin takketale.

Også ni andre ble fremhevet som Topp 10 ledertalenter i Norge.

Sjekk ut topp ti her: De er Topp Ti

Thorsheim ble for knappe to uker siden kåret til det fremste ledertalentet på Vestlandet. I et intervju med E24 fortalte han da om hvordan det er å være leder for en bedrift som er inne i en vanskelig nedbemanningsprosess.

Thorsheim var da klar på at det å få en personlig utmerkelse i en slik situasjon, ikke var bare hyggelig.

Les intervjuet her: BT-direktøren er Årets Ledertalent på Vestlandet: - Prøver ikke å tenke på alt som kan gå galt

Andreas Thorsheim (32)

Det er leserne som nominerer kandidater til å bli Årets ledertalent, før en jury tar over ansvaret med å skape den endelige listen.

E24s redaksjon har ingenting med sammensetningen av listen å gjøre.

MØT JURYEN: De har kåret årets ledertalenter

Dette sier juryen om Thorsheim:

«Andreas er en leder som gyver løs på alt han foretar seg med analytisk tilnærming, men samtidig utmerket magefølelse. Han er en god motivator, men stiller også krav til så vel sine sjefer som ansatte. Han har gjort lynkarriere, men er ydmyk i møte med nye oppgaver og vil først og fremst få det til der han er. Han beskrives som «en ener som kan nå så langt han vil».

En kamp om gangen

- Det er hyggelig at folk har tro på meg, sier Thorsheim til E24. Han vil imidlertid ikke hvile på laurbærene.

- Idrettsutøvere er flinke til å snakke om å ta en kamp av gangen.

Det er en filosofi han prøver å leve etter i næringslivet.

- Jeg har fått jobber fordi jeg har vært opptatt av å levere der jeg er, jeg har ikke hatt et begrenset syn på hva jeg kan få til, og heller ikke på hva de jeg jobber med kan få til.

- Jeg har også forsøkt å jobbe hardt. Det er alltid noen som er smartere og flinkere, men man må bare stå på og prøve å få det til. Da kommer det muligheter i din vei, og da må du gripe dem.

Lynkarriere

Åtte år har gått siden han kom inn som trainee i Schibsted. Lynkarrieren har gått via jobben som nyhets- og utviklingssjef i E24 (fra 2006 til 2008), tilbake i konsernet og frem til hans nåværende jobb som leder av mediehuset Bergens Tidende.

Dette består av avisen med samme navn, nettavisen bt.no og en rekke lokal- og gratisaviser. BT hadde en omsetning på 860 millioner kroner i fjor, og et resultat før skatt på 135 millioner.

- Ikke leder for ledelsens skyld

Thorsheim tror ikke det er noen god idé å tenke for mye på hva man kan oppnå i «neste omgang».

- Man kan godt la seg motivere, en gang i blant, av noe som ligger langt fremme eller som man ønsker å oppnå. Men jeg tror den sikreste måten å ikke oppnå noen ting som helst på er å drømme seg bort i noe som ligger langt frem. Man må fokusere på her og nå.

Å være sjef er noe han har valgt fordi han har vært motivert av å være i en premissgivende rolle.

- Jeg er trigget av å kunne påvirke resultater og produkter. Det kan man som sjef. Det er ikke noe poeng å etterspørre ledelse for ledelsens skyld, lederskapet er noe som kommer med det du ønsker å utrette eller påvirke.

LES OGSÅ:

Anita Krohn Traaseth i HP: Samme dag som hun registrerte seg på Nav, ble hun kåret til ledertalent av E24

Johan H. Andresen: - Dette er tingen du bør like best som toppsjef

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om